Γιατρός Εθνικής για Σλούκα: «Η ακριβής εκτίμηση για την επάνοδό του είναι δύσκολη»

Γιατρός Εθνικής για Σλούκα: «Η ακριβής εκτίμηση για την επάνοδό του είναι δύσκολη»

Γιατρός Εθνικής για Σλούκα: «Η ακριβής εκτίμηση για την επάνοδό του είναι δύσκολη»
Ο Χάρης Βουλγαρόπουλος εξήγησε πως έχει η κατάσταση με τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Χάρης Βουλγαρόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον τραυματισμό του Κώστα Σλούκα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για το τι ακριβώς έχει ο Κώστας Σλούκας: Είχαμε το ατυχές γεγονός να έχει μία κάκωση ο Κώστας από μία άμεση πλήξη στη γάμπα, χτύπημα από απευθείας πλήξη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει ένα αιμάτωμα και μία θλάση πάνω στον γαστροκνήμιο μυ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Κώστας να μη μπορεί να αγωνιστεί για τις επόμενες ημέρες. Έχει ξεκινήσει ήδη φυσικοθεραπείες κι είναι σε στάδιο αποθεραπείας κι αποκατάστασης. Η κατάστασή του εκτιμάται συνεχώς, καθημερινά, σε λίγες ημέρες θα γίνει νέος απεικονιστικός έλεγχος, την Τρίτη (20/8) έχουμε προγραμματισμένο, για να δούμε την πρόοδο της εξέλιξής του. Δεν ξέρουμε ακριβώς το χρονικό διάστημα της επανένταξής του. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον Κώστα. Κι όπως είπαμε, το βασικό, το οποίο προέχει, είναι η υγεία του αθλητή. Άρα, λοιπόν, είμαστε σε εγρήγορση, σε καθημερινή επαφή με τον αθλητή και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέλουμε να τον έχουμε, μακάρι, κοντά μας στην Κίνα.

Για το πως προήλθε ο τραυματισμός: Το παρήγορο είναι ότι είναι μία άμεση πλήξη κι είναι καλύτερο από έναν τραυματισμό ο οποίος θα ήταν σε έναν μυ ο οποίος θα ήταν ήδη κουρασμένος. Η ακριβής εκτίμηση για την επάνοδό του είναι δύσκολη, είναι αρκετά δύσκολη
Για την απουσία του από την αναχώρηση της αποστολής (21/8) για την Κίνα: Κρίναμε ότι είναι καλύτερο να μείνει εδώ πέρα για να κάνει το πρόγραμμα αποκατάστασης, να συνεχίσει τις φυσικοθεραπείες εδώ, οπότε σε ένα 10ήμερο περίπου από τον τραυματισμό του να επανεκτιμηθεί και να δούμε πώς θα συνεχίσουμε.

Για το τι περιμένει η Εθνική ομάδα: Δεν ξέρουμε και πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του, πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτή την κάκωση, πόσο χρονικό διάστημα, για τον καθένα μας είναι διαφορετικός ο χρόνος αποκατάστασης. Ευελπιστούμε κι είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.