Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αντίπαλοι της... Εθνικής και η κλήρωση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αντίπαλοι της... Εθνικής και η κλήρωση

Εθνική ομάδα μπάσκετ

bet365

Η FIBA ανακοίνωσε πότε θα γίνει η κλήρωση για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων και τα group δυναμικότητας, από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι της Εθνικής σε περίπτωση που προκριθεί από το Προολυμπιακό του ΣΕΦ.

Λίγοι μήνες απομένουν πλέον ώστε η «καρδιά» του αθλητισμού να αρχίσει να χτυπάει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου να βρίσκονται πλέον 4 περίπου μήνες μακριά.

Η FIBA ανακοίνωσε το πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του μπασκετικού τουρνουά που θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου, ενώ παράλληλα έκανε γνωστά και τα group δυναμικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η κλήρωση που θα γίνει στις 19 Μαρτίου στην Ελεβετία και θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του καναλιού της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο YouTube. Ως προς του πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής, σε περίπτωση που περάσει από μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ (2/7-7/7), στον πρώτο όμιλο δυναμικότητας βρίσκεται η Γερμανία με τις ΗΠΑ αλλά και ο νικητής από Προολυμπιακό της Βαλένθια (Ισπανία, Ανγκόλα, Λίβανος, Μπαχάμες, Πολωνία, Φινλανδία). Στον δεύτερο είναι η Σερβία, η Αυστραλία και ο νικητής του τουρνουά της Ρίγας (Λετονία, Γεωργία, Φιλιππίνες, Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο), στον τρίτο ο Καναδάς με τη Γαλλία και τον νικητή του Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιθουανία, Ιταλία, Μπαχρέιν). Στον τέταρτο όμιλο όπου αρκετά πιθανό να βρίσκεται και η Ελλάδα, βρίσκεται η Ιαπωνία με το Νότιο Σουδάν. Στο τουρνουά του Πειραιά θα βρίσκονται επίσης οι Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία, Αίγυπτος και Δομινικανή Δημοκρατία.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα