ΛεΜπρόν Τζέιμς: Η Revenge Team των ΗΠΑ που τρομάζει και το... πετράδι που ψάχνει

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Η Revenge Team των ΗΠΑ που τρομάζει και το... πετράδι που ψάχνει

Δημήτρης Οικονόμου
ΛεΜπρόν Τζέιμς

bet365

Με στόχο την... εκδίκηση αλλά και τη λάμψη του χρυσού μεταλλίου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θέλει να στήσει πάνω του μία Team USA που τρομάζει κόσμο!

Αποτυχία αλλά όχι καταστροφή. Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται στις ΗΠΑ η πορεία του MundoBasket. Οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε καν στα μετάλλια για δεύτερη σερί διοργάνωση, μέτρησαν τρεις ήττες και ψάχνουν τρόπο να ανασυνταχθούν.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φαίνεται πως έρχεται ως σωτήρας για να δώσει τη λύση. Οι σταρ του top tier των ΗΠΑ σνόμπαραν το MundoBasket, αφού στο μυαλό τους δεν έχει την ίδια βαρύτητα με ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Άλλωστε η κληρονομιά που έχει αφήσει ο Καρμέλο Άντονι, στεκόμενος ως το σημείο αναφοράς των ΗΠΑ στα courtseats των παιχνιδιών του MundoBasket, έχει τέτοια λάμψη που δεν μπορείς να αντισταθείς. Ο ΛεΜπρόν ξεκίνησε τη δική του πορεία από την Αθήνα το 2004 και γνωρίζει πως είναι να πέφτεις σε τοίχο με την ομάδα σου.

Έκτοτε πήρε δύο χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012) και θέλει να προσθέσει άλλο ένα λαμπερό πετράδι στην κορώνα του βασιλιά, αυτήν τη φορά στο Παρίσι το 2024. Να φτάσει τα τρία χρυσά του Καρμέλο και να βάλει ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί στη συζήτηση περί GOAT.

Αήττητος σε τελικούς άλλωστε δεν μπορεί να είναι, πολύ πιθανόν να μη φτάσει τα 6 δαχτυλίδια ποτέ. Όμως στο δικό του μυαλό το πρωτάθλημα με το Κλίβελαντ σήμαινε πολλά περισσότερα, όπως και ένα ακόμα χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όσοι χτυπούν την πόρτα από το MundoBasket

Όσο και να θέλει βέβαια, δε γίνεται να το πετύχει μόνος του. Και αν ο ΛεΜπρόν στείλει το μήνυμα για... πανστρατιά, τότε ποιος μπορεί να αρνηθεί να παίξει δίπλα του. Δεδομένα πλέον δε θα έχουμε μια Team USA να μοιάζει με όσα είδαμε στη Μανίλα.

Θέση όμως μπορούν να διεκδικήσουν μερικοί από αυτούς που αγωνίστηκαν στο MundoBasket του 2023. Για τον Άντονι Έντουαρντς ας πούμε δεν τίθεται θέμα. Ένας two-way παίκτης που μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σχήμα και να δώσει πράγματα για να πλαισιώσει τον ΛεΜπρόν. Η σκέψη και η ικανότητα στην πάσα από τον Χαλιμπέρτον επίσης μπορεί να τον φέρει ψηλότερα από άλλους πόιντ γκαρντ που διεκδικούν έναν ρόλο.

Ακόμα και ο Μίκαλ Μπρίτζες μπορεί να χτυπήσει οριακά την πόρτα, αντί για τον Τζίμι Μπάτλερ παραδείγματος χάρη, αφού είναι πραγματικά αδύνατο να φτιαχτεί ομάδα με 12 All Star. Εξ ου και ο Λίλαρντ δε βρήκε θέση στις σκέψεις μας!

Το supporting cast που δεν είναι απλό supporting cast

Από εκεί και έπειτα όμως ο ΛεΜπρόν σκέφτεται όσο τίποτα άλλο το Παρίσι και έχει ήδη μιλήσει με Ντουράντ, Κάρι, Ντέιβις. Μάλιστα η παρουσία του τελευταίου είναι κομβική. Ο λόγος που οι ΗΠΑ του Κερ απέτυχαν με τέτοιο... κρότο είχε εν πολλοίς να κάνει με την απουσία ενός δεύτερου σέντερ πίσω από τον Τζάρεν Τζάκσον Τζ., μιας και ο κόουτς των Γουόριορς δεν εμπιστεύτηκε ποτέ τον Κέσλερ.

Αυτό το small ball δουλεύει μόνο με Ντρέιμοντ Γκριν, που μπορεί να έχει μία θέση 12ου βετεράνου στην ομάδα του ΛεΜπρόν για τον τελευταίο χορό. Για να είναι όμως ανταγωνιστικοί οι Αμερικανοί θα χρειαστούν τους δύο καλύτερους σέντερ τους που αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή στη λίγκα. Άντονι Ντέιβις (αν παραμείνει υγιής) και Μπαμ Αντεμπάγιο δεν μπορούν να λείπουν από τη 12άδα, την ώρα που οι Γιόκιτς αυτού του κόσμου έχουν πάνω τους τα φώτα. Αν δε γίνει το παραπάνω, δηλαδή ο Ντέιβις δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, μην εκπλαγούμε με μία... στρατολόγηση του Εμπίντ, όπως ακριβώς με τον Μπανκέρο.

Κλείνοντας με την τριάδα των ψηλών, οι ΗΠΑ μπορούν να φέρουν αμέτρητους σταρ σε πλαϊνές θέσεις αλλά και στα γκαρντ. Ο Κάρι καπάρωσε μία αυτόματα, το ταλέντο του Ντέβιν Μπούκερ στο σκοράρισμα δεν μπορεί να μείνει απ' έξω. Όμως για την ισορροπία θα χρειαστεί και ένας γκαρντ που να φέρνει σκληράδα στην άμυνα, με τον Σμαρτ να κερδίζει στα σημεία τον Τζρου Χόλιντεϊ.

Το φινάλε έχει επίσης αρκετή λάμψη, αφού ο Ντουράντ έχει ήδη μιλήσει με τον ΛεΜπρόν όπως έγινε γνωστό. Και την τελευταία θέση της 12άδας με άρωμα Σέλτικς έχει τη δυνατότητα να την πλαισιώσει, αν το θέλει και ο ίδιος, ο Τζέισον Τέιτουμ. Στα χαρτιά αυτό που σχηματίζεται μοιάζει ανίκητο και κυρίως δημιουργεί μια ιστορία από αυτή που αρέσει στο ΝΒΑ.

Την Dream Team διαδέχτηκε η Redeem Team του 2008, πάλι με τον ΛεΜπρόν παρόντα και την αποτυχία της Μανίλα θα διαδεχτεί η Revenge Team, με τον... βασιλιά μπροστάρη!

Μία... πιθανή Revenge Team

  1. Στεφ Κάρι
  2. Ντέβιν Μπούκερ
  3. Ταϊρίς Χαλιμπέρτον
  4. Άντονι Έντουαρντς
  5. Μάρκους Σμαρτ
  6. Τζέισον Τέιτουμ
  7. ΛεΜπρόν Τζέιμς
  8. Μικάλ Μπρίτζες
  9. Κέβιν Ντουράντ
  10. Μπαμ Αντεμπάγιο
  11. Άντονι Ντέιβις
  12. Ντρέιμοντ Γκριν
@Photo credits: NBA/Getty Images
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα