NBA playoffs predictions: Οι προβλέψεις μας για κάθε ζευγάρι

Shake n' Bake Shake n' Bake
NBA playoffs predictions: Οι προβλέψεις μας για κάθε ζευγάρι

bet365

Η μέρα που περιμέναμε έφτασε. It's the most wonderful time of the year! Τα playoffs στο NBA ξεκινάνε σήμερα και οι Shake n' Bake το γιορτάζουν προβλέποντας στο παρακάτω κείμενο τι θα δούμε στον πρώτο γύρο.

Τα 8 ζευγάρια έχουν πάρει τη θέση τους. Το ίδιο κι εμείς. Όσο κοιμηθήκαμε, κοιμηθήκαμε. Τώρα το budget για τους καφέδες θα αυξηθεί σημαντικά. Αρχή με τον πρώτο γύρο. Πάμε να δούμε τι θα δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons

Μάνος: Οι Bucks είναι η καλύτερη ομάδα της regular season κάνοντας μια εκπληκτική χρονιά. Οι Pistons δεν έχουν καμία τύχη εδώ. Δεν έχουν κάποιον παίκτη που να μπορεί να μαρκάρει ικανοποιητικά το Γιάννη και ο Blake Griffin έχει χάσει αρκετά παιχνίδια τελευταία και είναι εκτός ρυθμού. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιστρέψει κάποιος εκ των Mirotić και Brogdon και πώς θα ενταχθεί μετά από καιρό απουσίας.

Σκορ: 4-0

Δομήνικος: Τέσσερις φορές έπαιξαν μεταξύ τους φέτος, και τις τέσσερις φορές η παρέα του Γιάννη κέρδισε. Το Milwaukee τελείωσε τη regular με το καλύτερο defensive rating και με την τέταρτη καλύτερη επίθεση. Είμαι ανάμεσα στο 4-0 και το 4-1 και από σεβασμό στον Dwane Casey θα δώσω μία νίκη στο Detroit αν και εφόσον ο Blake μπορέσει να παίξει υγιής στα δύο εντός έδρας παιχνίδια. Η σειρά είναι σημαντική γιατί θα είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης θα περάσει στον δεύτερο γύρο των playoffs οπότε θα απαλλαγεί από αυτό ψυχολογικά. Το Detroit θα παίξει σκληρά οπότε στόχος είναι οι Bucks να βγουν αλώβητοι από (νέους) τραυματισμούς.

Σκορ: 4-1

Toronto Raptors - Orlando Magic

Μάνος: Εξαιρετικά κακό matchup για τους Magic με τους Raptors. To Orlando έχει πολύ αθλητικούς παίκτες και έχει κλείσει τη χρονιά φανταστικά (τρίτοι σε net rating μετά την 1η Φεβρουαρίου). Έχουν εξαιρετικό προσανατολισμό στην άμυνα και μπορούν να βάλουν δύσκολα σε αρκετές ομάδες. Δυστυχώς, θα βρουν απέναντι τους μια ομάδα που έχει ανάλογα κορμιά και ικανότητες στην άμυνα, απέναντι στην οποία θα έχουν μεγάλη δυσκολία να σκοράρουν συστηματικά.

Σκορ: 4-1 (δυστυχώς παίρνω πίσω το πρόσφατο hot take μου ότι θα κάνουν 2 νίκες τουλάχιστον)

Δομήνικος: Το Orlando έχει πράγματι μία πολύ δυνατή άμυνα, ο Steve Clifford κάνει εξαιρετική δουλειά και οι Magic έκλεισαν τη χρονιά με 11 νίκες σε 13 παιχνίδια. Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχουμε ξεχάσει λόγω της απουσίας του Kawhi από τα περσινά playoffs του τι σημαίνει Kawhi. Και η σειρά με τους Magic θα είναι μόνο η αρχή για να το θυμηθούμε. Οι Raptors έχουν τα δικά τους ψυχολογικά στα playoffs αλλά δεν είναι λογικά αρκετά καλοί οι Magic ώστε να τους ξυπνήσουν εφιάλτες. Ανάμεσα στο 4-2 και το 4-1 θα επιλέξω οριακά το δεύτερο.

Σκορ: 4-1

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets

Μάνος: Η πιο ενδιαφέρουσα σειρά πρώτου γύρου στην Ανατολή. Το Brooklyn είναι μια ομάδα με δυνατά στοιχεία εκεί που η Philly υστερεί. Ο πάγκος των Nets είναι από τους πιο ικανούς στο πρωτάθλημα εν αντιθέσει με τον αντίστοιχο των Sixers. Αμυντικά οι Nets είναι από τις πιο "ύπουλες" ομάδες στο ΝΒΑ, με εναλλασσόμενες άμυνες, άμυνες ζώνης κλπ. Οι 76ers δε σουτάρουν ικανοποιητικά και με σταθερότητα από το τρίποντο και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αν οι Nets τους αφήνουν προκλητικά. Ο Dinwiddie και ο Russell είναι δύο ικανότατοι scoring guards και χωρίς τον Embiid στο παρκέ (για όσο διάστημα είναι αυτό είτε λόγω τραυματισμού είτε ξεκούρασης) οι υπόλοιποι δύσκολα θα μπορούν να τους σταματήσουν. Πού υπερτερεί η Philly; Στο ταλέντο. Οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας είναι σημαντικά καλύτεροι από τους αντίστοιχους του Brooklyn.

Σκορ: 4-2 (με κοντινά παιχνίδια)

Δομήνικος: Αν έπρεπε να μπει μια επικεφαλίδα σε αυτήν τη σειρά θα ήταν "θα περάσουν, αλλά με τι κόστος; ". Ο πάγκος των 76ers δεν έχει βάθος και ο Brett Brown υστερεί προπονητικά από τους υπόλοιπους επτά coaches που μπήκαν στα playoffs της Ανατολής. Το Brooklyn έχει βάθος και έναν εξαιρετικό προπονητή στον Kenny Atkinson. Η λογική λέει ότι η Philadelphia έχει πολύ ταλέντο στην αρχική της πεντάδα για να αποκλειστεί αλλά θα πρέπει να το ξεζουμίσει κι αυτό σημαίνει 35+ λεπτά για όλους τους βασικούς μέσο όρο σε κάθε ματς. Και ύστερα να περιμένει το Toronto.

Σκορ: 4-3

Boston Celtics - Indiana Pacers

Μάνος: Η τεράστια απουσία του Smart δε θα επηρεάσει τους Celtics με τους Pacers. Οι Celts είναι πιο πλήρεις από την Indiana που τον τελευταίο καιρό δεν παίζει καλά. Ο Myles Turner μπορεί να είναι εξαιρετικός αμυντικός, αλλά οι Celts δεν πάνε κοντά στο καλάθι οπότε η άμυνα του δε θα είναι τόσο σημαντικός παράγοντας. Αντίθετα στην περιφέρεια οι Pacers δεν έχουν κάποιον παίκτη για να σταματήσει τον Kyrie. Η σειρά δεν στερείται σημασίας για τη Βοστώνη, ωστόσο, αφού θα πρέπει να προσαρμόσουν τα λεπτά συμμετοχής των παικτών σε playoff rotation.

Σκορ: 4-1

Δομήνικος: Η τεράστια απουσία του Smart δεν θα επηρεάσει τους Celtics σε αυτόν το γύρο αλλά έχει ήδη επηρεάσει καίρια τη διάθεση μου από τότε που συνέβη. Αλλά ας αφήσουμε το προσωπικό μου δράμα. Οι Celtics έχουν το ταλέντο να κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο στην Ανατολή. Το rotation θα σφίξει, ο χρόνος που αφιερώθηκε στην επιστροφή του Hayward φαίνεται να δείχνει τα αποτελέσματα του τη σωστή στιγμή και ο Brad Stevens είναι ένας εξαιρετικός προπονητής κι αυτό θα αποδειχθεί και στα φετινά playoffs. Από την άλλη η Indiana έχασε 9 από τα τελευταία 13 ματς και έτσι χάνοντας και το πλεονέκτημα έδρας μπαίνει στη σειρά για την τιμή των όπλων. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της σειράς είναι αν θα παίξει καλά ο Rozier στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε εν όψει της επόμενης σειράς με τους Bucks.

Σκορ: 4-1

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers

Μάνος: Η εποχή που περίμεναν οι Warriors έφτασε και το κυνήγι του 3ου σερί πρωταθλήματος αρχίζει. Πιστεύω ότι η εικόνα τους θα είναι τελείως διαφορετική στα playoffs εφόσον είναι υγιείς. Οι Clippers πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να σταματήσουν την επίθεση του Golden State, αλλά αν οι τελευταίοι αργήσουν να "ζεσταθούν" μπορεί να κλέψουν κάποιο παιχνίδι.

Σκορ: 4-0 (4-1 στην καλύτερη/χειρότερη αναλόγως το πώς το βλέπεις)

Δομήνικος: Το ποιος θα περάσει τη σειρά νομίζω όλοι το ξέρουμε. Εγώ, όμως, θα το δώσω το ένα ματσάκι στους Clippers. Είναι ένα roster που συνδυάζει εμπειρία που θα φέρει σκορ με σκληράδα που θα φέρει καλές άμυνες. Επειδή και το Golden State ξέρει ότι θα περάσει, δεν αποκλείεται να είναι πνευματικά πιο χαλαρό σε σχέση με τον επόμενο γύρο που θα γίνει χαμός. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στη σειρά είναι η παρουσία του DeMarcus Cousins και πόσο θα βοηθήσει τους Warriors και η πρεμιέρα του Shai Gilgeous-Alexander στα bright lights.

Σκορ: 4-1

Denver Nuggets - San Antonio Spurs

Μάνος: To καλύτερο matchup που θα μπορούσαν να έχουν οι Nuggets για τον πρώτο γύρο. Οι Spurs δεν είναι αθλητικοί, δεν απειλούν τόσο συχνά από το τρίποντο και δεν παίζουν καλή άμυνα. Η πρόκληση για το Denver θα είναι περισσότερο πνευματική και μένει να δούμε αν θα βρουν το ρυθμό που είχαν αποκτήσει μέσα στη χρονιά. Οι Spurs θα είχαν καλύτερη τύχη αν είχαν αθλητικά και "μεγάλα" forwards, αλλά δεν μπορούν να θέσουν τέτοια προβλήματα στους Nuggets. Πρόκειται, ωστόσο, για 2 από τις καλύτερες έδρες στο ΝΒΑ και ίσως αυτό παίξει το ρόλο του.

Σκορ: 4-2 (με επιφύλαξη για 4-3)

Δομήνικος: Οι Nuggets έκαναν μία εξαιρετική regular season, κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη θέση στη Δύση και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι μία ομάδα που δυσκολεύομαι να πιστέψω αν πρώτα δεν τη δω να τα καταφέρνει και στα playoffs. Οι Spurs έχουν με το μέρος τους την εμπειρία του DeRozan και του Aldridge και φυσικά τον πιο έμπειρο προπονητή. Αν καταφέρουν να πάρουν ένα από τα πρώτα δύο ματς θα έχει πολύ ενδιαφέρον η σειρά.

Σκορ: 2-4 (αν πάρουν και τα δύο ματς στην αρχή οι Nuggets, τότε 4-3)

Portland Trailblazers - Oklahoma Thunder

Μάνος: Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι αν ο Nurkić ήταν υγιής. Οι Thunder είναι πολύ αθλητικοί και πνίγουν τις ομάδες με την άμυνά τους. Παρότι οι Blazers δεν κάνουν πολλά λάθη, αν η Oklahoma καταφέρει και τους αναγκάσει να τα κάνουν και πάρουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, το Portland πολύ δύσκολα θα μπορεί να επιστρέψει. Το downgrade από Nurkić σε Kanter θα είναι καταδικαστικό σε άμυνα και επίθεση. Ειδικά στην άμυνα, οι Thunder θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του σε κάθε φάση. Θα πρέπει, ωστόσο, να είναι πολύ καλύτεροι από τις εμφανίσεις τους τον τελευταίο καιρό και, όπως έχουμε πει πολλές φορές, θα πρέπει ο Paul George να μείνει υγιής και να είναι τόσο αποτελεσματικός όσο όταν είχε μπει στη συζήτηση για MVP.

Σκορ: 2-4

Δομήνικος: Ο George είναι το βαρόμετρο της σειράς και το βαρόμετρο της πορείας των Thunder στα playoffs. Έκανε μέχρι ενός σημείου μια τρομερή regular. Ύστερα όμως χτύπησε τον ώμο του και έκτοτε η Oklahoma δεν είναι όσο εντυπωσιακή έδειχνε σε κάποια φάση της season. Από την άλλη, το Portland έκανε μία πολύ σοβαρή regular season και μπαίνει στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας. Λόγω, όμως, του τραυματισμού του Nurkić και λόγω του ποιοτικότερου roster των Thunder, η λογική λέει ότι θα περάσει η Oklahoma. Αν ο George, όμως, δεν είναι καλά, το Portland πνευματικά αυτήν τη χρονιά θα είναι έτοιμο.

Σκορ: 2-4

Houston Rockets - Utah Jazz

Μάνος: To πιο ενδιαφέρον ζευγάρι του πρώτου γύρου. Πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες μετά την 1η Φεβρουαρίου και το matchup αυτό ήρθε νωρίτερα από ότι θα "έπρεπε". Δύο εξαιρετικοί προπονητές, με ξεκάθαρες αρχές σε αντίθετες μεριές του παρκέ. Η Utah είναι μια από τις καλύτερες άμυνες, το Houston μια από τις καλύτερες επιθέσεις. Ο Harden θα είναι επηρεασμένος από την επίπονη και βεβαρημένη σε χρόνο συμμετοχής χρονιά του; Θα καταφέρουν οι Jazz να τον περιορίσουν με διάφορα τεχνάσματα και σύνθετες άμυνες που θα τον οδηγούν στον Gobert; Θα καταφέρουν οι Jazz να μείνουν αποτελεσματικοί στην επίθεση όταν έχουν μόνο έναν καλό παίκτη σε 1 on 1 καταστάσεις (γεγονός που δε matchάρει καλά με την άμυνα αλλαγών των Rockets); Θα καταφέρει ο Gobert να μείνει στο παρκέ στα κρίσιμα χωρίς να είναι αρνητικός στην επίθεση; Θα μπορέσει ο Korver να αποτελέσει μια λύση στην περιφέρεια που δεν είχαν πέρυσι οι Jazz;

Σκορ: 4-2 (με μεγάλη πιθανότητα για game 7 και 4-3)

Δομήνικος: Ο Harden είναι ο καλύτερος παίκτης της σειράς. Ο Chris Paul είναι ο καλύτερος playmaker της σειράς. Οι Rockets μπορεί να έμπλεξαν με το seeding τους που πιθανώς να θέλει προκρίσεις με Jazz, Warriors & OKC για να φτάσουν στον τελικό αλλά έχουν πιο ταλαντούχο roster από την Utah και το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη, η Utah, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε άσχημα και ύστερα μήνα με μήνα γίνεται όλο και καλύτερη. Ο Snyder είναι πολύ καλός προπονητής και έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να κάνει τον Gobert να έχει στα playoffs το impact που έχει στη regular. Πέρσι η σειρά τελείωσε 4-1. Φέτος, αν δεν σπάσει η έδρα στα πρώτα δύο ματς, πιθανώς να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Αν σπάσει, όμως, δεν αποκλείεται να φτάσουμε και μέχρι Game 7. Όλα αυτά με δεδομένο ότι τα πόδια του Chris Paul θα αντέξουν αυτήν την postseason.

Σκορ: 4-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Shake n' Bake
Shake n' Bake

Το Shake n' Bake είναι ένα ελληνικό μπασκετικό podcast που βρίσκεται φέτος στην τέταρτη season του. Μία δημιουργία του Δομήνικου και του Μάνου, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016. Μία εκπομπή από δύο φίλους του αθλήματος, με έμφαση στον μαγικό κόσμο του NBA. Από τη δημιουργία του και έπειτα έχει εξελιχθεί σε μία μπασκετική κοινότητα που μετράει χιλιάδες μέλη στα social media.

Ο Μάνος έχει σπουδάσει Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Παρίσι. Είναι Chicago Bulls και... Ολυμπιακός!

Ο Δομήνικος έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στην Πάντειο και στην Αγγλία ενώ τώρα παράλληλα με την εργασία του σπουδάζει σκηνοθεσία. Είναι Boston Celtics και... Παναθηναϊκός!