Όταν ο 20χρονος Γκασόλ έκανε... πλάκα στη Ρεάλ! (vid)

Όταν ο 20χρονος Γκασόλ έκανε... πλάκα στη Ρεάλ! (vid)

bet365

Σαν σήμερα (18/3), πριν από 18 χρόνια, ο 20χρονος Πάου Γκασόλ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Copa del Rey ως MVP.

Ο Καταλανός σέντερ των Μπακς απέδειξε στα μικράτα του φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ότι διαθέτει μια πληθώρα κινήσεων ενώ η κίνησή του χωρίς την μπάλα και η ικανότητά του να ολοκληρώνει τις προσπάθειες με το δεξί ή το αριστερό χέρι καθιστούσαν πολύ δύσκολο το μαρκάρισμά του στο ένας εναντίον ενός.

Τη σεζόν 2000-'01 οι scouts του ΝΒΑ είδαν τον 20χρονο Γκασόλ να τελειώνει τη χρονιά στην ACB με 12.4 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μ.ό. σε 24.7’ συμμετοχής.

Ψηλός, ταχύτατος κι ευέλικτος, ο νεαρός σέντερ της «Μπάρτσα» είχε όλο το πακέτο για να θεωρείται από πολλούς ως το next big thing του ισπανικού μπάσκετ. Η «Gasolmanía» χτύπησε για τα καλά τους Ισπανούς στο Copa del Rey εκείνης της χρονιάς στη Μάλαγα! Η Μπαρτσελόνα νίκησε διαδοχικά τις Φουενλαμπράδα, Βαλένθια και στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης (80-77) ενώ ο Γκασόλ πήρε σπίτι του τον τίτλο του MVP, έχοντας 18 πόντους και 6.3 ριμπάουντ στο τουρνουά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα