Όταν ο 20χρονος Γκασόλ έκανε... πλάκα στη Ρεάλ! (vid)

Όταν ο 20χρονος Γκασόλ έκανε... πλάκα στη Ρεάλ! (vid)

bet365

Σαν σήμερα (18/3), πριν από 18 χρόνια, ο 20χρονος Πάου Γκασόλ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του Copa del Rey ως MVP.

Ο Καταλανός σέντερ των Μπακς απέδειξε στα μικράτα του φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα ότι διαθέτει μια πληθώρα κινήσεων ενώ η κίνησή του χωρίς την μπάλα και η ικανότητά του να ολοκληρώνει τις προσπάθειες με το δεξί ή το αριστερό χέρι καθιστούσαν πολύ δύσκολο το μαρκάρισμά του στο ένας εναντίον ενός.

Τη σεζόν 2000-'01 οι scouts του ΝΒΑ είδαν τον 20χρονο Γκασόλ να τελειώνει τη χρονιά στην ACB με 12.4 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μ.ό. σε 24.7’ συμμετοχής.

Ψηλός, ταχύτατος κι ευέλικτος, ο νεαρός σέντερ της «Μπάρτσα» είχε όλο το πακέτο για να θεωρείται από πολλούς ως το next big thing του ισπανικού μπάσκετ. Η «Gasolmanía» χτύπησε για τα καλά τους Ισπανούς στο Copa del Rey εκείνης της χρονιάς στη Μάλαγα! Η Μπαρτσελόνα νίκησε διαδοχικά τις Φουενλαμπράδα, Βαλένθια και στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης (80-77) ενώ ο Γκασόλ πήρε σπίτι του τον τίτλο του MVP, έχοντας 18 πόντους και 6.3 ριμπάουντ στο τουρνουά.

 

NBA Τελευταία Νέα