Ο ΛεΜπρόν τσαντίστηκε κι έφυγε με την μαμά του! (pics)

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Ο ΛεΜπρόν τσαντίστηκε κι έφυγε με την μαμά του! (pics)

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας παρακολούθησε την πιο απογοητευτική ήττα των Λέικερς μετά την επιστροφή του “King James” και μεταδίδει εικόνες και παραλειπόμενα μέσα από την “State Farm Arena”. O κίνδυνος του αποκλεισμού από τα playoffs και ο «τελειωμένος» Λουκ Ουόλτον.

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνέβη μπροστά μας. Φορτωμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει για την ήττα από την 5η χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ (βάσει του ρεκόρ των Χοκς) αλλά και ξενερωμένος από την έλλειψη πάθους και μαχητικότητας των ταλαντούχων συμπαικτών του (Κούζμα και Ίνγκραμ), έκανε λακωνικές δηλώσεις κι αφού ντύθηκε και παρφουμαρίστηκε, ευχήθηκε καλές διακοπές (All Star break γαρ) σε όλους κι έγινε καπνός!

Όλα καλά μέχρι εδώ! Το φοβερό όμως, είναι ότι για να βγει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς από τα αποδυτήρια, παρέλυσε όλη η… κυκλοφορία μέσα κι έξω από την είσοδο των δημοσιογράφων, απ΄ όπου και επέλεξε να φύγει. Η πλάκα είναι ότι οι άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου, κλείδωσαν τους ρεπόρτερ μέσα στην αίθουσα εργασίας και απομόνωσαν σε μία γωνιά, όσους βρίσκονταν στον διάδρομο, ενώ δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα:

«Η μαμά του ΛεΜπρόν τον περιμένει ακριβώς απ’ έξω, με μία λιμουζίνα uber, οπότε θα περιμένετε λίγο! Μόλις περάσει, επιβιβαστεί στο όχημα και απομακρυνθεί, τότε θα μπορέσετε να φύγετε κι εσείς! Κάντε λίγη υπομονή ακόμη και δείξτε λίγο σεβασμό! Πρόκειται για τον «βασιλιά»!», είπε επί λέξει η επικεφαλής της ασφάλειας σε μία προσπάθεια να… κατευνάσει τη γκρίνια και τον αναδυόμενο εκνευρισμό των συναδέλφων.

Η κακή ημέρα είχε φανεί από το πρωί. Ο δύο φορές πρωταθλητής (2009 και 2010) σαν παίκτης και νυν προπονητής της ομάδας, το είχε επισημάνει από το πρωί: «Οι Χοκς τρέχουν και σουτάρουν συνεχώς, οπότε αν θέλουμε να αποφύγουμε τα προβλήματα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό με το μακρινό σουτ!», είχε πει ο 38χρονος coach των «λιμνανθρώπων» στις δηλώσεις του, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του δεν έκαναν τίποτε για να διορθώσουν την αξιοθρήνητη εικόνα που παρουσιάζουν τελευταία στην άμυνα.

Σημαντική λεπτομέρεια: Οι Χοκς είχαν 10/15 τρίποντα στο πρώτο δωδεκάλεπτο! Υπήρχαν όμως και χειρότερα… Μετά από τους 76 πόντους που επέτρεψαν στο πρώτο μέρος του αγώνα στη Φιλαντέλφια και την ήττα με 23 πόντους διαφορά από τους Σίξερς, στην Ατλάντα το κοντέρ στις δύο πρώτες περιόδους σταμάτησε στους 65! Τα λάθη έφτασαν τα 20, ενώ κάποια στιγμή στην 4η περίοδο, συμπλήρωσαν οκτώ συνεχόμενες κατοχές χωρίς να σκοράρουν!

Η 3η ήττα (113-117) σε 4 ματς, από τότε που ο ηγέτης των Λέικερς επέστρεψε από τον τραυματισμό του, τους «έριξε» κάτω από το 50% (ρεκόρ 28-29), που είναι ο χειρότερος απολογισμός που είχε ποτέ ομάδα του ΛεΜπρόν στην διακοπή για το All Star Game, από την πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα (2003-04)! Κι όλα αυτά με τον 34χρονο superstar να «σημειώνει» το 78ο triple double της καριέρας του (28π., 11ρ. & 16ασ.), έχοντας μοιράσει 15 τελικές μέχρι το τελος της 3ης περιόδου!

«Ρίξε μία ματιά γύρω σου… Βλέπεις κανένα να νοιάζεται;» σχολίασε ένας παίκτης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Ντέιβ ΜακΜέναμιν του ESPN, που δεν αποκάλυψε ποιος ήταν αλλά περιέγραψε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απαισιοδοξία του για την πορεία της ομάδας στα τελευταία 25 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Οι Λέϊκερς βρίσκονται στην 10η θέση της κατάταξης στην Δύση, ο Άντονι Ντέϊβις παρέμεινε στη Νέα Ορλεάνη και όποια κίνηση κι αν επιχείρησε ο Μάτζικ για την ενίσχυση του ρόστερ έπεσε στο κενό. Πάλι καλά που γλίτωσε την τιμωρία στην υπόθεση του Μπεν Σίμονς! Το μέλλον δεν δείχνει ευοίωνο και σε τέτοιου είδους καταστάσεις, μόνο ένα «ηλεκτροσόκ» μπορεί να «περισώσει» την κατάσταση! Όλα συγκλίνουν ότι ο Λουκ Ουόλτον δύσκολα θα βγάλει την χρονιά. Έστω κι αν είναι δικό τους παιδί κανείς στο front office του οργανισμού δεν θέλει «να τραβήξει την σκανδάλη»…

Ο παρεξηγημένος Γιανγκ, ο «κολλητός» του Μήτογλου και ο μεγάλος Ντομινίκ!

Αν το “show time” του Λος Άντζελες «ξεθωριάζει» ολοένα και περισσότερο, τα «γεράκια» είχαν κάθε λόγο να απολαμβάνουν την πιο «αστραφτερή» βραδιά της χρονιάς! Ειδικότερα όταν στην εντυπωσιακή και πλήρως ανακαινισμένη “State Farm Arena” (έχει από κουρείο μέχρι και μπαρ που σερβίρει αλκοόλ στην προέκταση του αγωνιστικού χώρου), η πλειοψηφία των φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες, φορούσαν φανέλες των φιλοξενουμένων και αποθέωναν τον ΛεΜπρόν σε κάθε επαφή του με την μπάλα.

«Για μας κάθε νίκη είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη γιατί δείχνει ότι βελτιωνόμαστε και κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, απόψε νιώθω λίγο πιο ικανοποιημένος γιατί νικήσαμε σε μία βραδιά που ο ΛεΜπρόν έδωσε 16 ασίστ! Όταν πασάρει τόσο αποτελεσματικά, σπάνια χάνει η ομάδα του, οπότε καταλαβαίνετε γιατί αυτή η νίκη έχει ελαφρώς μεγαλύτερη αξία», υπερθεμάτισε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των Χοκς, Λόιντ Πιρς, που δούλεψε τρία χρόνια ως assistant-coach στο Κλιβελαντ και είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (προσεχώς στο gazzetta.gr).

Κρίνοντας τον Τρέι Γιανγκ σε αντιδιαστολή με τον Λούκα Ντόντσιτς (η Ατλάντα τον αντάλλαξε για τον πρώην παίκτη του Οκλαχόμα), η σύγκριση μοιάζει εξαιρετικά ατυχής και αδικεί τον βραχύσωμο point-guard. Ο τυπάκος από το Λούμποκ του Τέξας μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά αν τον δει κανείς από κοντά, θα τον εκτιμήσει περισσότερο. Είναι πολύ γρήγορος, εξαιρετικός σουτέρ και πασέρ και όσο μπόι του λείπει (βία 1,86), τόσο μεγάλη καρδιά έχει.

Το «γκολ-φάουλ» στον ΛεΜπρόν κλείδωσε τη νίκη, που εν πολλοίς είχε τη δική του υπογραφή (22π., 6ρ. & 12ασ.), αλλά κι εκείνη του Τζον Κόλινς (22π., 8ρ. & 3ας.), που ήταν συμπαίκτης με τον Ντίνο Μήτογλου στο Ουέικ Φόρεστ και μέσω του gazzetta.gr, δεν παρέλειψε να του στείλει χαιρετίσματα!

Σπουδαία δουλειά κάνει και ο Βινς Κάρτερ, τον οποίο οι παρουσιαστές του Sportscenter (το καθημερινό βραδινό αθλητικό πρόγραμμα του ESPN), αποκάλεσαν «62χρονο», θέλοντας να δώσουν έμφαση στο βιολογικό θαύμα που ενσαρκώνει ο “Air Canada”. Στην 21η σεζόν της καριέρας του, ο γηραιότερος παίκτης του ΝΒΑ (στις 26 Γενάρη έκλεισε τα 42 του χρόνια) παίζει με παιδιά που γεννήθηκαν όταν εκείνος βρισκόταν στην “rookie” χρονιά του και στάζει τρίποντα και καρφώνει με πρωτοφανή άνεση, χωρίς μέσα στο παρκέ να φαίνεται η ηλικία του! Λες και είναι η μπασκετική έκδοση του Benjamin Button!

Mε δύο picks πρώτου γύρου στο επόμενο draft, το μέλλον των Χοκς μοιάζει πολύ ελπιδοφόρο! Νίκες σαν κι αυτή επί των Λέικερς, δείχνουν ότι στην Ατλάντα δεν θα αργήσουν να αναβιώσουν οι μέρες του Ντομινίκ Ουίλκινς! Ο αντιπρόεδρος του οργανισμού και τηλεσχολιαστής στα παιχνίδια της ομάδας, του οποίου το άγαλμα κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, πέρα από «ζωντανός θρύλος», είναι η καρδιά και η ψυχή των «γερακιών» και ψοφάει για κουβέντα περί παντός μπασκετικού επιστητού. Πόσω μάλλον αν του ζητήσει κάποιος να θυμηθεί τους μοναδικούς τίτλους της καριέρας του, με τον Παναθηναϊκό (Κύπελλο και Euroleague! Μείνετε συντονισμένοι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!