Κάρι για ΛεΜπρόν: «Ήθελα να είμαι σπουδαίος, γιατί είχα δει την σπουδαιότητα μπροστά μου!» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Κάρι για ΛεΜπρόν: «Ήθελα να είμαι σπουδαίος, γιατί είχα δει την σπουδαιότητα μπροστά μου!» (vid)

bet365

Ακομπλεξάριστοι Στεφ Κάτι και Νέιμαρ, αποθεώνουν ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, σε μια σπάνια συνέντευξη για το «The Players' Tribune»!

Οι δύο σούπερ σταρ του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, αντίστοιχα, κάθισαν δίπλα δίπλα και μίλησαν για τις καλές και άσχημες στιγμές που έχουν βιώσει στον αθλητισμό, μέχρι να φτάσουν στην κορυφή.

Στην κουβέντα τους, που έγινε σε αγγλικά και βραζιλιάνικα, αστειεύτηκαν, γέλασαν και συγκινήθηκαν.

Το πιο ωραίο, όμως, ήταν ότι δεν δίστασαν να εκθειάσουν αντιπάλους τους, όπως οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Νέιμαρ είπε αρχικά: «Ήμουν συμπαίκτης με τον Μέσι και για μένα είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών! Είναι και το ποδοσφαιρικό μου είδωλο! Μάθαινα κάθε ημέρα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, παίζοντας μαζί του ή απλά βλέποντάς τον να αγωνίζεται. Και αυτό με έκανε πιο δυνατό και αύξησε την ικανότητά μου στο χορτάρι, γιατί συνέχισα να μαθαίνω πράγματα από εκείνον.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένα "τέρας"! Είναι ευχαρίστηση και τιμή να τον αντιμετωπίζεις και κάθε φορά που παίζεις απέναντι σε κάποια ομάδα του πρέπει να αποδίδεις δύο φορές παραπάνω από αυτό που μπορείς. Και εκείνος με έχει βοηθήσει πολύ να βελτιωθώ.

Με αυτούς τους μεγάλους τύπους μπορώ να σχετιστώ επειδή θέλω να μάθω όλο και περισσότερα. Θέλω να νικάω, να κατακτήσω περισσότερα τρόπαια, να πετύχω περισσότερα γκολ... Οπότε δεν έχω παρά να μαθαίνω από αυτούς κάθε ημέρα».

Ο Κάρι ανέφερε για τον «Βασιλιά»: «Είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή. Ρίχνεις πολλή δουλειά και προσπαθείς να βρεις κάτι πνευματικά που θα σου δώσει πλεονέκτημα, για να μείνεις στο δρόμο που είσαι και να φτάσεις εκεί. Έβλεπα το πρώτο ματς στην rookie χρονιά μου που έπαιξα εναντίον του ΛεΜπρόν κι από τότε μέχρι και το 2015 που παίξαμε στους τελικούς για πρώτη φορά... Απλά ήθελα να είμαι σπουδαίος, γιατί είχα δει την σπουδαιότητα μπροστά μου! Παίζεις εναντίον του, εκτίθεσαι, μαθαίνεις, αποτυγχάνεις, βελτιώνεσαι και τελικά φτάνεις στην κορυφή. Νομίζω πως όταν αποσυρθώ και θα κοιτάω πίσω σε όλο αυτό το ταξίδι, αυτά τα 7 χρόνια μέχρι το πρώτο πρωτάθλημα, θα εκτιμώ όλη αυτή την διαδρομή, γιατί είναι πολύ δύσκολο να κάνεις ό,τι κάνεις στο υψηλότερο επίπεδο κάθε βράδυ».

Για την πρώτη εμπειρία του ever σε τελικούς ΝΒΑ δήλωσε: «Το πρωινό της πρώτης προπόνηση των πρώτων τελικών του ΝΒΑ ήταν διαφορετικό. Η ενέργεια ήταν διαφορετική, το άγχος, η αδρεναλίνη. Είσαι τόσο κοντά στο στόχο σου, που όλα είναι λες και κυλούν πιο αργά. Υπάρχει χάος στην προπόνηση, στα ταξίδια... Είναι 100% πιο τρελά από την regular season και τα playoffs. Είναι κάτι που πρέπει να εστιάσεις, γιατί όλα είναι πραγματικότητα και πάνε σε άλλο επίπεδο. Το ονειρευόμουν συνέχεια! Όταν το "γευτείς", είναι δύσκολο να ενθουσιαστείς με άλλο παιχνίδι. Είναι η απόλυτη αδρεναλίνη να είσαι στους τελικούς του ΝΒΑ και να κατακτάς ένα πρωτάθλημα! Είναι η καλύτερη εξήγηση που μπορώ να δώσω».

Όσο για την στιγμή που... λύγισε, αποκάλυψε: «Δεν θυμάμαι την ημέρα, αλλά ήταν καλοκαίρι του 2012 όταν έκανα την δεύτερη επέμβαση στον αστράγαλό μου και νομίζω η γυναίκα μου δεν με είχε ξανακούσει ποτέ να αμφισβητώ τον εαυτό μου ή την διαδικασία αποθεραπείας μετά το χειρουργείο. Είμαι αισιόδοξος, πάντα βλέπω το ποτήρι γεμάτο, αλλά εκείνη την στιγμή πραγματικά δοκιμάστηκε το μυαλό μου, να περάσω ένα δεύτερο καλοκαίρι αποθεραπείας. Θες να γίνεις καλά, να γίνεις σπουδαίος, αλλά τότε δεν μπορούσα να ελέγξω την κατάσταση. Η γυναίκα μου μού έλεγε "μην ξεχνάς ποιος είσαι" και αυτό με κράτησε. Και μετά από 3 χρόνια επέστρεψα και κατέκτησα το πρωτάθλημα».

 

NBA Τελευταία Νέα