Giannis team vs LeBron's team!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Giannis team vs LeBron's team!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το πρώτο ξενύχτι της σεζόν, αλλά νιώθει πλέον μπασκετικά πλήρης, γιατί η έναρξη της regular-season θα «εκτοξεύσει» την Antetokoumpo-mania στην επόμενη πίστα: Γιάννης εναντίον ΛεΜπρόν στο All-Star Game της Σάρλοτ!

Να σας πω την αλήθεια δεν άντεξα να δω και τα δύο ματς, δηλαδή να το πάω σερί από το βράδυ έως το πρωί, γιατί πρώτον, σ' αυτή την περίπτωση θα συναγωνιζόμουν τους... «βρυκόλακες» και δεύτερον, έχουμε και κάποια ηλικία πλέον και με την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague να έχει ήδη αρχίσει, έπρεπε να κρατήσουμε δυνάμεις για τα συνεχόμενα ξενύχτια.

Επέλεξα, λοιπόν, την μάχη Σέλτικς-Σίξερς, την οποία περίμενα πιο αμφίρροπη, αλλά οι Κέλτες απέδειξαν με το «καλησπέρα» γιατί θεωρούνται το νο1 φαβορί της Ανατολικής περιφέρειας για την πρόκριση στους τελικούς. Πιο πολύ όμως, εντυπωσιάστηκα από την αθόρυβη πρόοδο του Τζέϊσον Τέϊτουμ, που πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε ηγέτη της Βοστώνης και σε δύο, το πολύ τρία χρόνια, θα θεωρείται superstar πρώτης γραμμής!

Ο 20χρονος πρώην παίκτης του Duke, ήταν πρώτος σκόρερ (23π.) και πασέρ (3ασ.) και δεύτερος ριμπάουντερ της ομάδας του κι αυτό που μου άρεσε περισσότερο, ήταν ότι έκανε όλα αυτά τα εκπληκτικά πράγματα, με τρομερή φινέτσα κι άνεση, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φαίνονται απλά κι εύκολα, σε συνδυασμό πάντα με την άνετη νίκη (105-87) των «τριφυλλοφόρων».

Η Φιλαντέλφια θέλει πολλή δουλειά ακόμη - μπράβο στον Εμπίντ (23π. & 10ρ.) που παραδέχτηκε ότι δεν τίθεται αντιπαλότητας των δύο ομάδων, από τη στιγμή που «μας τσακίζουν τα οπίσθια όποτε μας βρίσκουν» - και νομίζω ότι το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι η απουσία ενός καθαρόαιμου point-guard. Άσχετα αν ο πληθωρικός Μπεν Σίμονς (19π., 15ρ., 8ασ., 4κλ. & 2κοψ.) μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις... Sorry guys, αλλά ο Φουλτζ δεν μου γεμίζει το μάτι! Τουλάχιστον για τον θόρυβο που γίνεται γύρω απ' αυτόν...

Το πρωί που ξύπνησα, παρακολούθησα από τα στιγμιότυπα στο youtube, την πρώτη εφετινή παράσταση των πρωταθλητών απέναντι στους Οκλαχόμα Θάντερ, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Ουέστμπρουκ, σε ένα ματς που εκ προοιμίου, όλοι ξέραμε το νικητή. Τι με εξέπληξε; Ότι η πορεία προς το πολυπόθητο “three-peat”, ξεκίνησε με τον Στεφ Κάρι (32π., 8ρ., 9ασ.) σε ασύλληπτη βραδιά για την εποχή, όταν οι υπόλοιποι Ουόριορς (7/26 τριπ.) έκαναν απλά τα βασικά... Άντε πλην του “KD” που ήταν αξιοπρεπής (27π., 8ρ. & 6ασ.)! Λέμε τώρα...

Που θα φτάσει φέτος ο Γιάννης

Αυτά έγιναν όμως, στην πρεμιέρα της εφετινής σεζόν, που τελικά στερήθηκε σασπένς! Το πραγματικό... opening, όμως, είναι απόψε, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 11 ματσάρες, μεταξύ των οποίων και η επίσημη «πρώτη» των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 23χρονος Έλληνας superstar θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο “Spectrum Center” απέναντι στους Χόρνετς και ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο, το ότι πρώτο εφετινό show του ηγέτη των «ελαφιών», θα γίνει στο γήπεδο όπου τον ερχόμενο Φλεβάρη (17-19/02), η Giannis team θα αντιμετωπίσει την LeBron's team!

H μεταπήδηση του “King James” στην Δύση για λογαριασμό των Λέϊκερς, καθιστούν – σύμφωνα με τους ειδικούς – τον “Greek Freak” ως τον βασικό ανταγωνιστή του ΛεΜπρόν Τζέϊμς για τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου και σε ατομικό επίπεδο, ως τον παίκτη που θα κυριαρχήσει πλήρως στην Ανατολή.

Θέλετε την άποψή μου; Υγεία να έχει το παλικάρι και πιστεύω ότι φέτος θα δούμε ακόμη πιο εκπληκτικά πράγματα από την αφεντιά του, που όμως, θα συνδυαστούν και με ουσία και ομαδική επιτυχία για τα ελάφια». Κοινώς, προβλέπω ότι το τέλος της regular-season θα τον βρει πολύ κοντά στην κατάκτηση του πολυπόθητου αγαλματίδιου, στην κορυφή των σκόρερς και στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του ΝΒΑ, ενώ το Μιλγουόκι θα πάρει πλεονέκτημα έδρας και μετά από χρόνια, θα περάσει γύρο στα playoffs.

Οι υπόλοιπες «ωραίες» ιστορίες της νέας χρονιάς

Πέραν του Αντετοκούνμπο, όμως, από φέτος, το ελληνικό ενδιαφέρον θα εστιάζεται και στην Γιούτα Τζαζ, στον πάγκο της οποίας θα βρίσκεται από φέτος ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που εργάζεται στο ΝΒΑ, παραδέχτηκε ότι ο εφετινός στόχος των «Μορμόνων» είναι να μοιάσει στο Σαν Αντόνιο και οι πρώτες προβλέψεις των αναλυτών του «μαγικού κόσμου», κατατάσσουν την ομάδα του Κουίν Σνάϊντερ στο νο5 των αρχικών power-rankings.

Σε άλλα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι φήμες θέλουν τον Κέβιν Ντουράντ να κατακτά το 3ο σερί δαχτυλίδι του πρωταθλητή με τους Ουόριορς και να μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και τους Νικς, τον Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς να κάνει break-out season, τον Άντονι Ντέϊβις των Πέλικανς να αναδεικνύεται αμυντικός της χρονιάς, τον Τέρι Ροζίερ των Σέλτικς, καλύτερος «έκτος παίκτης» και τον Λούκα Ντόντσιτς, “rookie” της σεζόν!

Οι φήμες που θέλουν τον ιδιοκτήτη των Σανς (είχαν το νο1 στο draft) να απολύει με συνοπτικές διαδικασίες τον general manager, Ράϊαν MακΝτόναου, επειδή αγνόησε τις την επιθυμία του head-coach, Ιγκόρ Κοκόσκοφ να διαλέξει τον «θαυματουργό» Σλοβένο κι επέλεξε τον τοπικό κολεγιακό star, Αντρέ Έϊτον, ελέγχονται ως αναληθείς...

Αν φτάσατε μέχρι εδώ κι αναρωτιέστε ποια θα είναι τύχη των εφετινών Λέϊκερς του «βασιλιά» του παγκοσμίου μπάσκετ, το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος, ο ΛεΜπρόν δεν θα συνεχίσει το ασύλληπτο σερί των οκτώ συνεχόμενων παρουσιών σε τελικούς του ΝΒΑ. Οι «λιμνάνθρωποι» θα επανέλθουν στα playoffs, θα ξαναμπούν στον «χάρτη» των ανερχόμενων ομάδων, θα κάνουν ηχηρές νίκες, αλλά δύσκολα θα μπορέσουν να γίνουν τόσο απειλητικοί, ώστε να φτάσουν μέχρι και τους τελικούς της Δύσης.

Ο Πόποβιτς εκτός playoffs;

Η αποχώρηση των Καουάϊ Λέοναρντ και Τόνι Πάρκερ, ο τραυματισμός του Ντεζούντε Μάρεϊ (αλλά και των Ουόκερ και Ουάϊτ) και η συνταξιοδότηση του Τζινόμπιλι, σε συνδυασμό με το πολύ υψηλό επίπεδο της άγριας Δύσης, τολμώ να «ξεστομίσω» ότι θα αφήσει τους 5 φορές πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς, εκτός playoffs για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια (1997)! Αν και ο “Pop” θα φάει τα λύσσακά του για να αποδείξει το αντίθετο! Αν τα καταφέρει, θα είναι μία ακόμη προσωπική επιτυχία...

Όσον αφορά τα «βατόμουρα» της σεζόν, νομίζω ότι στη Δύση το Σακραμέντο παίζει χωρίς αντίπαλο, γιατί είναι ίσως ο οργανισμός με τον μικρότερο σεβασμό στην «κοινωνία» του πρωταθλήματος και στην Ανατολή, οι Χοκς του Τάϊλερ Ντόρσεϊ, δείχνουν πιο κοντά στον... πάτο της κατάταξης, από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Τουλάχιστον θα ευχαριστηθούμε τρίποντο από τον «Κάρι των φτωχών», Τρέϊ Γιανγκ.

Αυτά και καλή σεζόν να έχουμε! Άντε... προσδεθείτε!

Υγ.: Όσο για το Κλίβελαντ, χωρίς τον ΛεΜπρόν, η εφετινή του έκδοση δεν θα θυμίζει σε τίποτε την εκτυφλωτική λάμψη της τελευταίας 4ετίας και θα δυσκολευτεί να μπει ακόμη και στα playoffs.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!