Κάρι: «Εκτιμώ όσους λένε ότι άλλαξα το παιχνίδι, ελπίζω μόνο να λένε και πόσο έχω δουλέψει»

Κάρι: «Εκτιμώ όσους λένε ότι άλλαξα το παιχνίδι, ελπίζω μόνο να λένε και πόσο έχω δουλέψει»

Αντωνία Σπανού
Κάρι: «Εκτιμώ όσους λένε ότι άλλαξα το παιχνίδι, ελπίζω μόνο να λένε και πόσο έχω δουλέψει»

bet365

Ο Στεφ Κάρι μίλησε στην «Marca» για το επίπεδο που έχει φτάσει, για την δουλειά που κάνει μέσα στο παρκέ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σταρ του ΝΒΑ.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Ο Στεφ Κάρι δεν μάσησε τα λόγια του.

Μίλησε στην «Marca» για το πως κατάφερε να φτάσει μέχρι το σημείο που είναι σήμερα, για την δουλειά που ρίχνει για να έχει αυτά τα αποτελέσματα, για το πως αλλάζει το παιχνίδι, αλλά και το θέμα της κατάθλιψης που όλο και παραπάνω μαστίζει τους παίκτες του ΝΒΑ.

Πως εκτιμάς τα όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα, την κληρονομιά σου και το μονοπάτι που έχεις περπατήσει για να φτάσεις εδώ;

«O καθένας έχει τον δικό του δρόμο στο μπάσκετ. Σίγουρα ήμουν ευλογημένος να κάνω αυτό που κάνω και νιώθω ότι η επιτυχία που που έχω, την έχω κερδίσει. Ελπίζω να έχω κι άλλη. Έχω δουλέψει πολύ για αυτό που συμβαίνει. Ήταν μακρύς δρόμος. Είμαι μπροστά στην 10η σεζόν της καριέρας μου και όλοι οι συμπαίκτες που είχα, όλα όσα πέρασα... έχω κερδίσει κάτι. Αυτό είναι τα πάντα».

Μια νέα σεζόν πρόκειται να ξεκινήσει και είστε ξανά το φαβορί για το δαχτυλίδι. Πως ανταπεξέρχεσαι στην πίεση;

«Πρέπει να στέκεσαι στο σήμερα όσο καλύτερα μπορείς, γιατί ξέρεις ότι υπάρχουν 29 ακόμα ομάδες του ΝΒΑ και είναι συγκεντρωμένοι στο να κερδίσουν. Όλοι θέλουν να μας βγάλουν από την κορυφή. Πρέπει να είμαστε ασφαλείς. Όλοι έχουν δουλέψει πολύ για να βελτιωθούν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η φετινή χρονιά διαφέρει πολύ από την προηγούμενη. Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε όσα κάναμε και να περιμένουμε να πετύχουν. Πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους καινούργιους παίκτες που έχουμε. Πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και συγκεντρωμένοι».

Πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι θα υπογράψει ο Κάζινς; Τι προσδοκίες έχεις από εκείνον;

«Όταν έμαθα ότι υπάρχει πιθανότητα να υπογράψει ο Κάζινς, μέχρι που τον υπέγραψε η ομάδα πέρασαν μερικές ώρες. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Γνωρίζουμε τι έχει γίνει τους τελευταίους μήνες και επίσης ξέρουμε ότι επιστρέφει από έναν τραυματισμό. Θα είναι τρομερό να τον έχουμε στην ομάδα. Έχουμε έξυπνους παίκτες που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει τι κάνουμε και έχω ένα προαίσθημα ότι θα γίνει το κομμάτι που θα μας βοηθήσει να πάμε το παιχνίδι μας σε άλλο επίπεδο. Έχει μια σπουδαία ευκαιρία. Ο τραυματισμός είναι δύσκολος, αλλά θα επιστρέψει και θα δείξει τι μπορεί να κάνει».

Κάποτε τα παιδιά ήθελαν να γίνουν σαν τον Τζόρνταν, τώρα θέλουν να γίνουν σαν τον Κάρι. Πως σε κάνει να νιώθεις αυτό; Πιστεύεις ότι το μπάσκετ έχει αλλάξει;

«Είναι τρελό γιατί μεγάλωσα βλέποντας κάποιους παίκτες που άφησαν εποχή και προσπαθούσα να τους μοιάσω. Τον Νας, τον Ρέτζι Μίλερ... πάντα ήθελα να κάνω έναν συνδυασμό των δύο. Όλοι ήθελαν να μοιάσουν στον Τζόρνταν ή να τα... σπάνε όπως ο Σακίλ. Το να είσαι σε θέση που κάποιοι θέλουν να σου μοιάσουν είναι απίστευτο. Ο τρόπος που αλλάζει το μπάσκετ είναι σύμφωνα με το πως οι ομάδες διαμορφώνονται και πως νιώθουν οι παίκτες ότι θα κάνουν την διαφορά σουτάροντας. Εκτιμώ αυτούς που λένε ότι άλλαξα το παιχνίδι. Ελπίζω μόνο να συνδυάζεται με το πόσο σκληρά έχω δουλέψει , όλο τον χρόνο που έχω περάσει για να γίνω καλύτερος. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί κάποιος να μάθει, αλλά θέλει πολλή δουλειά. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να σουτάρεις από τα 8 μέτρα και να περιμένεις να μπει».

Πόσα τρίποντα σουτάρεις σε κάθε προπόνηση;

«Προσπαθώ να σουτάρω 500 τρίποντα και να τα προσαρμόσω στο παιχνίδι. Ότι βλέπετε να κάνω στο παρκέ είναι από την προπόνηση. Τελειώνω με 50 τρίποντα και όσο πιο δύσκολα τόσο το καλύτερο».

Έχεις τρία δαχτυλίδια, θες να φτάσεις τα έξι του Τζόρνταν;

«Δεν ξέρω, ο στόχος του τέταρτου αρχίζει. Ξεκινάω από αυτό. Δεν έχω όριο. Υπάρχουν παίκτες με έξι. Αυτό θα ήταν ξεχωριστό, αλλά ποτέ δεν το σκέφτομαι».

Τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης σε παίκτες του ΝΒΑ. Η πίεση σας επηρεάζει;

«Υπάρχει πολύ άγχος στο ΝΒΑ. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε άτρωτοι από άγχος και κατάθλιψη. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους που το ομολόγησαν γιατί όταν είσαι απέξω μπορείς να σκεφτείς ότι είμαστε τέλεια, έχουμε χρήματα, παίζουμε μπάσκετ... αλλά όλοι έχουμε ζωή έξω από το παρκέ και πρέπει να αντιμετωπίζουμε το άγχος κάθε βράδυ».

 

NBA Τελευταία Νέα