Στογιάκοβιτς (part 1): «Το σουτ είναι σαν το ποδήλατο!» (gTV)

Στογιάκοβιτς (part 1): «Το σουτ είναι σαν το ποδήλατο!» (gTV)

bet365

Στο 1ο μέρος της συνέντευξής του στο gazzetta.gr, o Πέτζα Στογιάκοβιτς μιλάει για τη ζωή μετά το μπάσκετ, τον διοικητικό του ρόλο στους Σακραμέντο Κινγκς και την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, λίγους μόνο μήνες μετά το μοναδικό δαχτυλίδι πρωταθλητή που κατέκτησε στο ΝΒΑ.

Δεκατρία χρόνια στο ΝΒΑ (1998-2011), τρεις φορές All-Star (2002-04), δύο φορές νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων (2002 & 2003), πρωταθλητής με τους Μάβερικς (2011), πιο εύστοχος παίκτης στις βολές τη σεζόν 2003-2004 (92,7%), 4ος στην ιστορία του ΝΒΑ σε ποσοστό ευστοχίας από την γραμμή της φιλανθρωπίας και 16ος σε επιτυχημένα τρίποντα (1760). Είναι μερικά από τα ομαδικά και ατομικά επιτεύγματα του σπουδαίου Πέτζα Στογιάκοβιτς στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Εδώ και περίπου τρία χρόνια, ο 40χρονος παλαίμαχος Σερβοέλληνας forward βρίσκεται στο πλευρό του Βλάντε Ντίβατς στο front-office των Κινγκς και έχει στόχο την επιστροφή της ομάδας στα playoffs. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στο Σακραμέντο και στο 1ο μέρος της συνέντευξης που μας παραχώρησε, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ μίλησε για τη «χρυσή» εποχή των «βασιλιάδων», τη ζωή μετά το μπάσκετ, την κόντρα με τους Λέϊκερς του Σακίλ και του Κόμπι, καθώς και για την μεγάλη τέχνη του σουτ, που δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 

NBA Τελευταία Νέα