Πέισερς: Οι... κακοί δαίμονες των Μπακς είναι «εθισμένοι» στην επίθεση (vid)

Νίκος Καρφής
Ο Χαλιμπέρτον

bet365

Το Gazzetta γράφει για τους Πέισερς που έχουν πάρει τον αέρα των Μπακς και λατρεύουν τα υψηλά σκορ και την επίθεση.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τους Μπακς και τους Πέισερς. Τα play off ξεκινούν για τις δύο ομάδες (22/4, 02:00) που έχουν στόχο φυσικά να περάσουν στον επόμενο γύρο και να χαρίσουν μια σπουδαία πορεία στους οπαδούς τους.

Η Ιντιάνα τα έχει πάει εξαιρετικά με τα... ελάφια φέτος και το Gazzetta στέκεται στους fun to watch Πέισερς που θέλουν να εκμεταλλευτούν και την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τα πρώτα ματς.

Koρυφαία επίθεση στη λίγκα, fun to watch ομάδα

Οι Πέισερς είναι μια ομάδα ωραία στο μάτι. Σε τραβάει, σε συναρπάζει, σε κάνει να θες να παρακολουθήσεις τα παιχνίδια της. Δεν κάνει... εκπτώσεις. Είναι απολαυστική στον επιθετικό τομέα η Ιντιάνα. Οι Πέισερς είναι η κορυφαία επίθεση της λίγκας, αφού μετρά 123.3 πόντους κατά μέσο όρο σε μια τρελή επίδοση. Πολύ μακριά από τους δεύτερους σε αυτόν τον τομέα, Σέλτικς. Επιπλέον έχει τα περισσότερα εύστοχα σουτ ανά ματς με ποσοστό 50.7, ενώ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ασίστ κατά μέσο όρο με 30.8.

Όταν παρακολουθείς Πέισερς, γνωρίζεις πολύ καλά πως θα απολαύσεις υψηλά σκορ. Τα ματς τους είναι ωδή στην επίθεση και σίγουρα σε όποιους αρέσει η άμυνα, θα πρέπει να βγάζουν σπυράκια. Όμως δεν γίνεται να παραδεχθείς την υπέροχη κυκλοφορία μπάλας και το spacing της ομάδας.

Σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να πατήσουν το... γκάζι και να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, αφού έχουν την ιδανική ομάδα για τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδίου. Και φυσικά διαθέτουν τον ιδανικό παίκτη, τον μαέστρο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν.

Ο... σεληνιασμένος ηγέτης

Στον τρόπο παιχνιδιού και στη φιλοσοφία που έχει δώσει στην ομάδα ο coach Καρλάιλ, κομβικός είναι ο ηγέτης Ταϊρίς Χαλιμπέρτον. Απολαυστικός σε παρασέρνει στο γρήγορο τέμπο και κάνει τους πάντες να χορεύουν στον ρυθμό του. Χωρίς εκείνον η Ιντιάνα δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να παίξει έτσι και να έχει αυτά τα φοβερά νούμερα στη δημιουργία. O All Star γκαρντ μοιράζει φέτος 10.9 ασίστ ανά ματς, κάνοντας μάγκες και χαρούμενους τους συμπαίκτες του.

Μιλάμε για τον κορυφαίο πασέρ της λίγκας. Επιπλέον είναι και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 20.1 πόντους πίσω από τον Σιάκαμ, αλλά και ο πρώτος στα κλεψίματα με 1.2 ανά παιχνίδι. Παίκτης - ορχήστρα που αξιοποιεί έξοχα τους αλτικούς ψηλούς που έχει η Ιντιάνα, δηλαδή τους Τέρνερ, Τόπιν και Τζέιλεν Σμιθ.

Ήταν ο άνθρωπος που... καθάρισε τους Μπακς στον ημιτελικό του In Season Tournament, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και βάζοντας μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά. Ο τρόπος που θα τον αντιμετωπίσει η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, μπορεί να κρίνει και τον νικητή της σειράς. Αν νιώσει καλά, βρει ρυθμό, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το Μιλγουόκι.

Έχουν 4 νίκες σε 5 ματς κόντρα στους Μπακς

Με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στη σεζόν, το σταύρωμα δεν είναι καλό για τους Μπακς. Οι Πέισερς είναι οι... κακοί δαίμονες τους φέτος, αφού μετρούν 4 νίκες σε 5 ματς, αν συνυπολογίσουμε και τον ημιτελικό του In Season Tournament. Οι Πέισερς βγάζουν το λάδι τους Μπακς και το uptempo παιχνίδι το κάνει... δύσκολο στον οργανισμό του Μιλγουόκι. Έχουν βρει το... αντίδοτο σε μόλις ένα παιχνίδι φέτος και μένει να δούμε αν έμαθαν από το... πάθημα τους.

Στις 10 Νοέμβρη, οι Πέισερς πήραν την πρώτη μάχη και επικράτησαν με 126-124, με τον Χαλιμπέρτον να έχει 29 πόντους με 10 ριμπάουντ. Το ίδιο έγινε και στις 8 Δεκέμβρη, με τον Ταϊρίς να μετρά 27 πόντους και 15 ριμπάουντ στον ημιτελικό του In Season Tournament. Στις 14 Δεκέμβρη χαμογέλασαν για πρωτη φορά φέτος οι Μπακς, αφού επικράτησαν με 140-126.

Αλλά στη συνέχεια μέσα σε διάστημα τριών ημερών, οι Πέισερς πήραν άλλα δύο ματς, από τις 2 μέχρι τις 4 Γενάρη. Τους νίκησαν με 122-113, αλλά και με 142-130. Και στα δύο ματς, κορυφαίος ήταν ο Χαλιμπέρτον που δείχνει να έχει βρει τα κουμπιά στην άμυνα των Μπακς, είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας.

Η απουσία του Γιάννη αλλάζει τα δεδομένα

O Γιάννης στάθηκε άτυχος κόντρα στους Σέλτικς και τραυματίστηκε, με τους Μπακς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα από εκείνη τη στιγμή. Στις 17 Απρίλη υπήρχαν δημοσιεύματα πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα παίξει στα πρώτα ματς της σειράς κόντρα στους Πέισερς, αλλά υπήρχε αισιοδοξία πως θα είναι έτοιμος στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο Σαμς Σαράνια ήρθε να βάλει... φωτιά, αφού ανέφερε στο «Stadium» πως το διάστημα απουσίας του μπορεί να είναι 2-4 εβδομάδες, ενώ πρόσθεσε πως είναι εξαιρετικά αμφίβολο να ξεκινήσει τη σειρά. Επιπλέον είπε πως οι Μπακς και ο Έλληνας σταρ δεν θέλουν να έχουν κάποιο απρόοπτο, αφού είχε θέματα και μέσα στην σεζόν στο ίδιο πόδι. Πάντως αν χάσει 4 εβδομάδες, τότε δεν πρόκειται να παίξει ούτε σε ένα ματς κόντρα στην Ιντιάνα.

Υπάρχει μυστήριο, αφού οι Μπακς τον δήλωσαν αμφίβολο για το Game 1, αλλά οι πιθανότητες να παίξει είναι ελάχιστες. Πάντως η απουσία του Γιάννη όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον από τα πρώτα ματς της σειράς, αυξάνουν τις πιθανότητες των Πέισερς για break στα δύο πρώτα ματς. Ο Ρίβερς θα πρέπει να πάρει το maximum από τους υπόλοιπους και να βρει λύσεις στην επίθεση-φωτιά των Πέισερς, προσπαθώντας να τους κατεβάσει λίγο τον ρυθμό όσο αυτό γίνεται γιατί οι Μπακς δεν είναι και η καλύτερη ομάδα στην άμυνα φέτος.

Aπό την πλευρά των Πέισερς λείπει ο Μάθουριν που δεν πρόκειται να ξαναπαίξει μέχρι το τέλος της σεζόν. Έδινε πολλές βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο ο δευτεροετής γκαρντ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα