Καβαλίερς - Σέλτικς 105-104: Στάση... Κλίβελαντ και τέλος στο νικηφόρο σερί (vid)

bet365

Με τον Ντιν Γουέιντ να πετυχαίνει 20 από τους 23 πόντους του στην τελευταία περίοδο, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έκαναν μεγάλη ανατροπή και «φρέναραν» το νικηφόρο σερί των Μπόστον Σέλτικς κερδίζοντας με 105-104.

Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 22 πόντους διαφορά στην τελευταία περίοδο (93-71). Τι και αν δεν έπαιζε ο Ντόνοβαν Μίτσελ λόγω τραυματισμού. Τι κι αν αποχώρησε με διάστρεμμα στο 3ο δωδεκάλεπτο ο Έβαν Μόμπλεϊ. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς πήγαν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και σε όλες τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί στον αγώνα με τους Σέλτικς και έφτασαν στην τελική επικράτηση, χάρη και στο... challenge που κέρδισαν στα 0.7 πριν από το τέλος.

Συγκεκριμένα ο Τζέισον Τέιτουμ πήρε την τελευταία προσπάθεια για το σουτ της νίκης της Βοστόνης και οι διαιτητές χρέωσαν με φάουλ τον Γκάρλαντ στέλνοντας τον σταρ των Σέλτικς στη γραμμή των βολών. Όμως σ' εκείνο το σημείο οι Καβς έκαναν challenge στη φάση, οι διαιτητές θεώρησαν ότι το πόδι του Τέιτουμ προκάλεσε την επαφή και κάπως έτσι το Κλίβελαντ σταμάτησε το σερί των 11 νικηφόρων αγώνων των Σέλτικς!

Και αυτό το χρωστάνε στον Ντιν Γουέιντ, ο οποίος με πέντε τρίποντα και 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, έβαλε... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς! Συγκριμένα αγωνίστηκε 21 λεπτά και είχε 23 πόντους με 2/2 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 1/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα. Αν μη τι άλλο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, με τον Τζάρετ Άλεν να έχει double double με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ. Επίσης double double μέτρησε και ο Γκάρλαντ με 16 πόντους και 11 ασίστ, ενώ άλλους 16 πόντους και 4/8 τρίποντα είχε ο Οκόρο.

Για τους Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι ναι μεν έχασαν, αλλά δεν... κινδυνεύουν να χάσουν και την 1η θέση στην Ανατολική Περιφέρεια, ο Τέιτουμ είχε 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Πορζίνγκις 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν 21 πόντους με 8/20 σουτ.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-33, 45-55, 71-87, 105-104.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα