Σλούκας: Εξαιρετικά απίθανη η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σλούκας: Εξαιρετικά απίθανη η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σλούκας
Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta o Κώστας Σλούκας ενημέρωσε την ΕΟΚ για την πρόθεσή του να ξεκουραστεί το φετινό καλοκαίρι και να μην ταξιδέψει στις Φιλιππίνες.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες (για το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα) το διάστημα 25/08 – 10/09. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει το επόμενο μήνα, όμως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μετρήσει τουλάχιστον μία σημαντική απουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta ο Κώστας Σλούκας συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να ακολουθήσει το φετινό καλοκαίρι την εθνική ομάδα και μάλιστα φρόντισε να ενημερώσει την ΕΟΚ. Ο 33άχρονος γκαρντ ο οποίος στην παρούσα φάση είναι free agent λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βαγγέλη Λιόλιο και του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους σκέφτεται να μην παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πρόεδρος με τη σειρά του προσπάθησε να τον μεταπείσει και του ζήτησε να πάρει χρόνο ώστε να σκεφτεί ξανά την απόφασή του. Λίγες μέρες μετά πάντως ο Σλούκας είχε και νέα επικοινωνία με την ομοσπονδία.

Οι λόγοι της απόφασης του Σλούκα

Η απόφαση του Σλούκα δεν έχει να κάνει με την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο από τη στιγμή που βρίσκεται στην αγορά αρκετές ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον για έναν από τους καλύτερους γκαρντ της Ευρώπης.

Ο Σλούκας δεν έχει λείψει κανένα καλοκαίρι από τις εθνικές ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας τα τελευταία 20 χρόνια και αισθάνεται πως το σώμα του ζητά ένα μικρό διάλειμμα τη συγκεκριμένη εποχή ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επόμενη Euroleague. Η απόφαση του 33άχρονου δεν είναι ειλημμένη, ωστόσο οι περισσότερες πιθανότητες κλίνουν προς την απουσία του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Να τονίσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την Εθνική Ελλάδας και πρόκειται απλά για ένα διάλειμμα.

Το θέμα είναι να πρόκειται για τη μοναδική απουσία του φετινού καλοκαιριού και να μην ακολουθήσουν κι άλλες...