Τρέμω για τον τελικό στα «Δυο Αοράκια»

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τρέμω για τον τελικό στα «Δυο Αοράκια»

bet365

O Mιχάλης Λεάνης αναλύει την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ και παρουσιάσει τις σκέψεις του για τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ Ολυμπιακός - ΑΕΚ στην Κρήτη!

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Νυρεμβέργη – Ινγκολσταντ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Βαρέθηκα να ακούω και να ξανακούω ότι έχασε ο Παναθηναϊκός. Τι έχασε ο Παναθηναϊκός για να καταλάβω. Μήπως έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του;

Κέρδισε η ΑΕΚ αυτή είναι η αλήθεια. Και αν οι πράσινοι έβαλαν το χεράκι τους από πολύ έως λίγο ώστε να συντελεστεί η έκπληξη , αυτό δεν μειώνει καθόλου την καθαρή επικράτηση της Ένωσης σε όλα τα επίπεδα.

Όταν έχεις διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου , όταν έχεις στην κυριολεξία ακτινογραφήσει συστήματα και τακτική , όταν καταφέρνεις μια ομάδα της Ευρωλίγκας και μάλιστα πρώτης γραμμής να την πας στο ρυθμό σου και να κρατήσεις το σκορ χαμηλά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης , όταν έχεις μαζέψει 43 ριμπάουντ εξ αυτών τα 12 επιθετικά , όταν έχεις πετύχει 28 πόντους από το ζωγραφιστό και έχεις κλέψει 7 φορές την μπάλα, τότε έχεις κερδίσει άξια , πανάξια!

Γιατί η ΑΕΚ είναι ομάδα Τσάμπιονς Λίγκ. Αυτό είναι το αγωνιστικό της επίπεδο. Προσπαθεί χρόνο με τον χρόνο να ψηλώσει αγωνιστικά, να φτιάξει χαρακτήρα, να αποκτήσει διάρκεια αλλά οι παραστάσεις και οι εμπειρίες των παικτών της δεν συγκρίνονται με αυτές των παικτών του Παναθηναϊκού.

Η Ένωση ήθελε την νίκη –πρόκριση , όχι στα λόγια και φρόντισε να το αποδείξει στο παρκέ. Μόχθησε, πάλεψε, κράτησε το μυαλό της στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, περιόρισε τα λάθη της ώστε να καλύψει την απόσταση που αγωνιστικά την χωρίζει από τον αντίπαλο.

Συγχαρητήρια στον κόουτς Σωτήρη Μανωλόπουλο και σε όλο το προπονητικό τιμ γιατί εξαρχής μελέτησαν σωστά τον αντίπαλο και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν έχασαν τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό.

Δεν είναι υπόδειξη, αλλά παράκληση. Αφήστε τον κόουτς να κάνει την δουλειά του γιατί την ξέρει πολύ καλά. Το είχα γράψει και μετά το διπλό με την Βενέτσια.

Δώστε του χρόνο και εμπιστοσύνη. Θα σας την επιστρέψει στο πολλαπλάσιο. Δεν είναι εύκολο να μοντάρεις ομάδα όταν κάθε χρόνο οι ξένοι αλλάζουν, ούτε αποτελεί εύκολη υπόθεση να ενσωματώσεις τους Αμερικανούς παίκτες αυτού του επιπέδου στην ευρωπαϊκή φιλοσοφία του παιχνιδιού.

Για τον Παναθηναϊκό ότι είχα να γράψω το έγραψα μετά την ήττα «έκπληξη» με την Μπασκόνια. Όσο οι πράσινοι θα εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους μονοδιάστατα , με αιχμή του δόρατος την ευστοχία από την γραμμή των 6,75, όσο οι επιθέσεις θα αποτελούν προσωπική υπόθεση του κάθε παίκτη που θα αναλαμβάνει να τις διεκπεραιώσει, με την υπόλοιπη ομάδα αδρανή και στατική και όσο στην άμυνα θα παραμένει «χάρτινος» τόσο θα δυσκολεύεται απέναντι σε πραγματικές και αποφασισμένες ομάδες.

Αν όλα αυτά δεν ισχύουν και το πρόβλημα είναι τα λεφτά που παίρνει ο Καλάθης, τότε όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο να ξέρουν ότι δεν μιλάνε για μπάσκετ αλλά για οικονομικά μεγέθη και προγραμματισμό.

Στα βόρεια της επικράτειας ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειαζόταν για να περάσει στον τελικό. Κακό μπάσκετ και από τους δυο , αλλά είναι τέτοια η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες , που πέντε λεπτά αυτοσυγκέντρωσης φτάνουν και περισσεύουν στους ερυθρόλευκους για να πάρουν την νίκη.

Ο Αρης σαφέστατα βελτιωμένος σε σύγκριση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόοδο. Αναλογιστείτε ότι οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας 4 φορές τον χρόνο μόνο όταν αγωνίζονται με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Άντε να τους κάτσει άλλη μια για το κύπελλο.

Το πρώτο στάδιο είναι να τους κοιτάξεις στα μάτια , πράμα που ο Άρης το έκανε, βελτιώνοντας την εικόνα του σε διάστημα λίγων ημερών. Το επόμενο βήμα είναι να αποκτήσεις διάρκεια και συνέπεια στο παιχνίδι του. Κι αυτό θέλει χρόνο. Από την στιγμή που ο κόουτς Γιαννάκης δεν βιάζεται-και καλά κάνει- σε κανέναν άλλο δεν πέφτει λόγος.

Το ζευγάρι του τελικού το γνωρίζουμε. Τα τι θα γίνει στον τελικό, επίσης. Δεν αναφέρομαι στο αποτέλεσμα , ούτε στις ομάδες. Αλλά στους … «εκδρομείς» και με πιάνει σύγκρυο. Κάθε χρόνο τα ίδια. Επεισόδια , ξύλο, τσαμπουκάδες , δακρυγόνα , ανοιγμένα κεφάλια.

Τρέμω και στην ιδέα ότι οι «επιστήμονες» των δυο ομάδων θα συναντηθούν στα λιμάνια , στα πλοία , στα αεροδρόμια, ότι μια πόλη ολόκληρη θα κινδυνέψει από την παρουσία τους.

Μήπως επιβάλλεται σε συνεννόηση με τις δυο ομάδες να αλλάξει η ΕΟΚ την έδρα του τελικού; Στο ΟΑΚΑ πχ τα μέτρα περιφρούρησης της τάξης και ασφάλειας είναι πιο εύκολο να εφαρμοστούν.

Γιατί φοβάμαι ότι στο Ηράκλειο θα έχουμε απαλλοτριώσεις! Εκτός αν κατέβουν στην Κρήτη τα ΕΚΑΜ και οι Λοκατζήδες. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τους ελέγξεις.

Καλό είναι επίσης η ΕΟΚ να μην εμπλακεί καθόλου στο θέμα διάθεσης εισιτηρίων. Καιρός οι ομάδες να αναλάβουν τις ευθύνες τους εξ’ ολοκλήρου και όχι σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, η οποία σαν διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την τέλεση του παιχνιδιού και μόνο.

Έτσι κι αλλιώς η Ομοσπονδία όπως σχεδόν κάθε χρόνο θα βγει και «δαρμένη» και «κερατωμένη» να απολογείται για τις απιστίες των παραγόντων των δυο φιναλίστ. Όλες οι προτάσεις της στο παρελθόν τορπιλίστηκαν από τις συνδιοργανώτριες ομάδες.

Και μια που μιλάμε για ΕΟΚ, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το θέμα τη μη συμμετοχής τεσσάρων διαιτητών( Γκόντας –Φούφης- Κορομηλάς-Παπαπέτρου) που σφυρίζουν παιχνίδια της Ευρωλίγκας.

Εμφανίστηκε μάλιστα και ένα έγγραφο στο οποίο η διοίκηση της ΕΟΚ καλεί τα διαιτητικά όργανα να πάρουν πειθαρχικά μέτρα εις βάρος των τεσσάρων.

Να πούμε λοιπόν ότι οι τέσσερις διαιτητές δεν έχουν αξιολογηθεί από την FIBA. Οι διαιτητές πήραν τις αποφάσεις τους , επέλεξαν διοργάνωση και καλά έκαναν και ως εκ τούτου η FIBA τους απέκλεισε (καλώς ή κακώς αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) από τις δικές της διοργανώσεις.

Η FIBA τους απέκλεισε όχι η ΕΟΚ ,από το Πανευρωπαϊκό, από τα προκριματικά του Παγκοσμίου , από το Τσάμπιονς Λίγκ του μπάσκετ . Και από την στιγμή που δεν του αξιολογεί η FIBA δεν μπορεί να τους αξιολογήσει η ΚΕΔ. Όσο για το έγγραφο κι αυτό είναι ντιρεκτίβα της FIBA στις Ομοσπονδίες γιατί σ’αυτήν υπάγονται.

Ακόμα και αν στην λίστα ήταν ο γιoς ή ο ανιψιός του Βασιλακόπουλου η ΕΟΚ θα ήταν υποχρεωμένη πάλι το ίδιο να πράξει.

Αυτά γιατί κάθε φορά που βρίσκουν κάποιοι μια πέτρα κοιτούν προς τα που είναι η Ομοσπονδία για να την πετάξουν!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!