Παναθηναϊκός: Έτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία ο Καλάθης!

Παναθηναϊκός: Έτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία ο Καλάθης!

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία ο Καλάθης!
Από milestone σε... milestone βαδίζει ο Νικ Καλάθης, αφού στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου (15/1, 21:00) αναμένεται να «γράψει» δύο σημαντικά ρεκόρ στην καριέρα του στην EuroLeague!

Απ' ότι φαίνεται ο Νικ Καλάθης έχει πάρει φόρα φέτος και δεν λέει να σταματήσει με τίποτα!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να έχει βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ατομικές του επιδόσεις και να είναι έτοιμος να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου (15/1, 21:00) αναμένεται να «σπάσει» δύο ρεκόρ και να συνεχίσει... ακάθεκτος για μερικά ακόμη! Συγκεκριμένα χρειάζεται άλλες δύο ασίστ προκειμένου να προσπεράσει τον παροπλισμένο Τομά Ερτέλ λόγω τραυματισμού και να «σκαρφαλώσει» στην 4η θέση των καλύτερων πασέρ όλων των εποχών στην EuroLeague. Ο Καλάθης έχει μοιράσει 1.172 ασίστ, ενώ ο Γάλλος πόιντ γκαρντ της Μπαρτσελόνα 1.173. Όπερ και σημαίνει ότι με δύο τελικές πάσες στο ματς της 19ης αγωνιστικής θα τον αφήσει πίσω του και στη συνέχεια θα «κυνηγάει» τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ της Αρμάνι Μιλάνο ο οποίος έχει 1.187 ασίστ.

Μπορεί ο «Τσάτσο» να ηγείται της ιταλικής ομάδας, αλλά από τη στιγμή που ο Καλάθης μοιράζει φέτος με μεγαλύτερη συχνότητα και συνέπεια ασίστ (9,28 κατά μέσο όρο) από τον Σέρχιο (5,22 κατά μέσο όρο), είναι δεδομένο ότι θα τον ξεπεράσει μέσα στις επόμενες αγωνιστικές και στη συνέχεια θα έχει μπροστά του τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1.255 ασίστ).

Σπάει και το «φράγμα» των 2.000 πόντων

Μάλιστα ο Καλάθης ξεκίνησε τη σεζόν από την 7η θέση της λίστας με 1.005 ασίστ και μέσα σε μισό γύρο κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις στη λίστα αφήνοντας πίσω του, τους Γιουλ και Τεόντοσιτς. Τώρα θα αφήσει πίσω του και τον Τομά Ερτέλ της Μπαρτσελόνα. Μέχρι στιγμής έχει 167 ασίστ ύστερα από 18 ματς και αναμένεται να... διαλύσει το προηγούμενο ρεκόρ του στην ιστορία της EuroLeague για τις περισσότερες ασίστ σε μια σεζόν. Πέρυσι είχε 286 τελικές πάσες η οποία είναι και η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί σε μια αγωνιστική σεζόν από οποιονδήποτε παίκτης της διοργάνωσης! Επιπλέον απέχει μόλις 0,72 ασίστ ώστε να μετρήσει και double-double στους φετινούς μέσους όρους του.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» έχει να περιμένει το ματς με την Μπάγερν και για έναν ακόμη λόγο. Απλούστατα χρειάζεται μόλις τέσσερις πόντους για να φτάσει τους 2.000 στην καριέρα του στην EuroLeague και να γίνει ο 35ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που θα τα έχει καταφέρει. Αν κρατήσει και τους μέσους όρους στα ίδια, περίπου επίπεδα (σ.σ. σκοράρει 13,7 πόντους σε κάθε ματς φέτος) αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι και την 26η θέση της συνολικής λίστας στην EuroLeague.