Βαλένθια - Ολυμπιακός: Να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να πάρει νίκη - βάλσαμο!

Αντωνία Σπανού
Βαλένθια - Ολυμπιακός: Να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να πάρει νίκη - βάλσαμο!
Η Βαλένθια φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, σε ένα δύσκολο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα, που όμως μπορεί να γίνει το καλύτερο... φάρμακο για τις πληγές της.

Οι δυσκολίες στον Ολυμπιακό συνεχίζονται και το μοναδικό γεγονός που μπορεί να τον βοηθήσει να τις ξεπεράσει είναι οι νίκες. Η ελληνική ομάδα (6-11) φιλοξενείται στην Βαλένθια (8-9) (22:00, NS2) και ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει θέλει μια νίκη, που θα σταματήσει το σερί των ηττών, θα δώσει βαθμολογική «ανάσα» και παράλληλα θα βοηθήσει και ψυχολογικά.

Οι αλλαγές είναι πολλές στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, αφού Τσέρι και Ριντ έμειναν στην Ελλάδα, ενώ νέο πρόσωπο στο ρόστερ της ομάδας είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που επέστρεψε από τον δανεισμό του και μπαίνει δυνατά στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Πολ και Μιλουτίνοφ αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με τον Σέρβο ψηλό να είναι αμφίβολος για να αγωνιστεί, ενώ χθες έβγαλε μέρος της προπόνησης. Όπως παραδέχτηκε και ο Κεστούτις Κεμζούρα τα προβλήματα δεν είναι λίγα, ο Ολυμπιακός δεν βιώνει μια καλή περίοδο, αλλά όλοι οφείλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να βοηθήσουν ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η Βαλένθια από την άλλη, μετά την άσχημη αρχή της τα έχει αλλάξει όλα. Η ισπανική ομάδα έχει καταφέρει να πάρει σημαντικές, νίκες που την ανέβασαν βαθμολογικά, ενώ προέρχεται και από δύο σερί θετικά αποτελέσματα, που σίγουρα θα ήθελε να τα κάνει τρία. Και η ισπανική ομάδα πάντως θα έχει σημαντική απώλεια, αφού ο Χάουμε Πονσαρνάου δεν μπορεί να υπολογίζει τον Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αριστερό αστράγαλο (διάστρεμμα) στο παιχνίδι της Liga Endesa με την Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα ενισχύσει την ομάδα του.

Σε 16 παιχνίδια στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Λόιντ έχει κατά μέσο όρο 11.8 πόντους και 2.5 ασίστ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι σημαντική η απουσία του.

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα