Αρμάνι - Μπαρτσελόνα 83-70: Show ο Σέρχι και τέλος το αήττητο της «Μπάρτσα»

Αρμάνι - Μπαρτσελόνα 83-70: Show ο Σέρχι και τέλος το αήττητο της «Μπάρτσα»
Η Αρμάνι έσπασε το αήττητο της Μπαρτσελόνα καθώς επικράτησε στο Μιλάνο με 77-67 σ’ ένα απίστευτο παιχνίδι. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ έκανε απίστευτο φινάλε στον αγώνα με 10 πόντους σε τρία λεπτά, ενώ η Μπαρτσελόνα κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο όπου δέχθηκε επιμέρους σκορ 31-12!

Οι δύο ομάδες έδωσαν κακή (επιθετικά) παράσταση στο πρώτο δεκάλεπτο.Η Αρμάνι χρειάστηκε 4:30 λεπτά για να βρει καλάθι, έκανε τέσσερα λάθη και είχε 6/13 σουτ. Η δε Μπαρτσελόνα μπορεί να προηγήθηκε με 0-7 (3’) αλλά και 2-11 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, στην πραγματικότητα όμως ήταν αποτέλεσμα του ρυθμού που είχε ο Ντέιβις (11π.). Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Καταλανοί είχαν 1/6 τρίποντα και αρκετές βεβιασμένες επιλογές. Ο Μίκαελ Ρολ κράτησε τους γηπεδούχους στη δύσκολη στιγμή και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 15-20 (10’) με buzzer beater του Αμπρίνες.

Τίποτε δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η Μπαρτσελόνα ξέφυγε και πάλι με διαφορά εννιά πόντων (17-26, 14’), δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σ’ αυτή και η Αρμάνι βρέθηκε τρία μακρινά σουτ με τους Νέντοβιτς (2), Σέρχι και ισοφάρισε σε 28-28, περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι λειτούργησαν περισσότερο με ξεσπάσματα, δεν βρήκαν ρυθμό και με τη σφραγίδα των Χανγκά, Μίροτιτς η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με 30-37 στο ημίχρονο.

Η Αρμάνι βασίστηκε στα προσωπικά ξεσπάσματα, αυτό έγινε και στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου καθώς οι οκτώ πόντοι του Λούις Σκόλα σε δυόμισι αγωνιστικά λεπτά έφεραν και την ανατροπή (46-44). Εκεί η Μπαρτσελόνα βρήκε επτά σερί πόντους (46-51), δεν είχε συνέπεια στην επίθεση αλλά και πάλι στηρίχθηκε στην άμυνά της διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου (52-58).

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να σκοράρει, η Αρμάνι το έκανε (έστω) με το σταγονόμετρο και όλα άρχισαν από την αρχή (58-58, 33:30). Η Αρμάνι βρήκε δύο μεγάλα σουτ (στο δεύτερο μάλιστα ο Μπράντον Ντέιβις έμεινε τραυματίας στο παρκέ αλλά οι διαιτητές δεν σταμάτησαν το παιχνίδι και η Αρμάνι άδραξε της ευκαιρίας) και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 64-60. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο με +5 (66-61) για να πατήσουν και σε διαφορά επτά πόντων (68-61), 100’’ πριν το τέλος. Ο Σέρχι έκανε τρομερά πράγματα και στον εναπομείναντα χρόνο και η Αρμάνι έδωσε εμφατικό τρόπο στη νίκη της.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το παιχνίδι δεν βγήκε επιθετικά για την Αρμάνι κι έτσι άλλαξε λογική και το πήγε στην άμυνα βγάζοντας την Μπαρτσελόνα από τον ρυθμό της. Η Μπαρτσελόνα περιορίστηκε στους έξι πόντους από το 30’ έως το 32’. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Μεσίνα έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ στο τέλος.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο απίστευτος Σέρχι έβαλε 10 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο κι έτσι έκλεψε τη… δόξα από τον Λουίς Σκόλα που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι αλλά και τον Ντέλα Βάλε ο οποίος έβαλε οκτώ σερί πόντους από το 58-58.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Αρμάνι και την κράτησε στα δύσκολα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μακ δεν βρήκε ρυθμό, ο Άαρον Ουάιτ έπαιξε ελάχιστα και ο Ρολ είχε μόλις δύο καλά λεπτά για την Αρμάνι. Αμπρίνες και Χίγκινς ήταν εκτός ρυθμού για την Μπαρτσελόνα, ομοίως και ο Τόμιτς

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα μεγάλα σουτ της Αρμάνι στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα «λιποθύμησε» στην τελευταία περίοδο με μόλις 12 πόντους, ενώ η Αρμάνι για τρία δεκάλεπτα είχε κακή επιθετική λειτουργία.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό φόλοου κάρφωμα του Ντέιβις στο τρίτο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 15-20,30-37, 52-58, 83-70