Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 2ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 2ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 2ης αγωνιστικής.

Η 2η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Κούριτς με 24 πόντους και 26 στο ranking απέναντι στη Ζενίτ, ο Μίτσιτς με 22 πόντους και 13 ασίστ, αλλά και ο Μιλουτίνοφ με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ κόντρα στη Βαλένθια.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κάλινιτς είχε μόλις 2 πόντους και 1 στην αξιολόγηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Δυσαρεστημένος από την εμφάνιση του θα είναι και ο Παπαπέτρου που είχε 3 πόντους με 2/7 σουτ και -3 στην αξιολόγηση.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Βιλερμπάν που έκανε μεγάλη ανατροπή με τον Παναθηναϊκό και η επικράτηση του Ερυθρού Αστέρα απέναντι στη Φενέρ, σε ένα ματς που το έλεγξε από την αρχή. Εντυπωσιακές νίκες έκαναν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Μπάρτσα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 14/27 βολές του Παναθηναϊκού, οι μόλις 56 πόντοι της Φενέρ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, τα 7 επιθετικά ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ, αλλά και το εντυπωσιακό τελικό σκορ (106-105) στο Εφές-Αλμπα.

Limit-up: Σε αυτή την κατηγορία αξίζει να βρίσκεται η Βιλερμπάν που δεν σταματά να εντυπωσιάζει. Μετά την εντυπωσιακή νίκη με τον Ολυμπιακό, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και απέναντι στο τριφύλλι με φοβερή ανατροπή στο τέλος. Εξαιρετικός ήταν και ο Ολυμπιακός που άφησε πίσω του το στραπάτσο από τη Βιλερμπάν και διέλυσε τη Βαλένθια.

Limit-down: Η Φενέρ συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις της, αφού έχασε και από τον Ερυθρό Αστέρα, κάνοντας τραγικό ξεκίνημα για την ποιότητα της. Βήμα πίσω έκανε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που έχασε μέσα από τα χέρια απέναντι στη Βιλερμπάν

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Μίτροβιτς που μετά τον Μπλατ κέρδισε τη μάχη των πάγκων και από τον Πεδουλάκη. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει και ο Κεμζούρα που είδε τους Πειραιώτες να διαλύουν τη Βαλένθια με όμορφο μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.