Γιασικεβίτσιους: «Οι Γκρίζλις επέλεξαν άλλον, αγαπώ τον Παναθηναϊκό»!

Γιασικεβίτσιους: «Οι Γκρίζλις επέλεξαν άλλον, αγαπώ τον Παναθηναϊκό»!

Γιασικεβίτσιους: «Οι Γκρίζλις επέλεξαν άλλον, αγαπώ τον Παναθηναϊκό»!
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για την δέσμευσή του στην Ζαλγκίρις, για τις προτάσεις που έχει από άλλες ομάδες, αλλά και για τις συζητήσεις που έκανε με τους Γκρίζλις.

Ο Λιθουανός προπονητής έδωσε συνέντευξη στην «Mundo Deportivo» και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που έχουν εμφανιστεί στην προπονητική του καριέρα, εξέφρασε την αγάπη του για το Κάουνας, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Σε αυτό το σημείο μπορείς να μας διαβεβαιώσεις πως θα προπονήσεις τη Ζαλγκίρις την επόμενη σεζόν;

Είναι στην ευχέρειά μου να φύγω όποτε θέλω. Αλλά πάντα λέω το ίδιο: Είναι δύσκολο να με πάρεις μακριά από αυτό το σύλλογο, γιατί είναι ο Νο1 στην Ευρώπη. Και αυτό, χωρίς να έχει μεγάλο μπάτζετ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τους παίκτες και τους προπονητές, μας αφήνουν να δουλέψουμε και μας υποστηρίζουν πολύ. Κι ένας νέος προπονητής πρέπει να το σεβαστεί αυτό, επειδή βλέπουμε τι γίνεται με τους προπονητές στην Euroleague. Οι μισές ομάδες τους αλλάζουν στα μέσα της σεζόν.

Είχες πρόταση από ομάδες του ΝΒΑ αυτό το καλοκαίρι;

Ναι, μίλησα με το Μέμφις, αλλά στο τέλος αποφάσισαν να πάρουν άλλον κόουτς. Για μένα είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι συνεντεύξεις, να βλέπεις πως κινούνται οι ομάδες, να κάνεις συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες και να μάθεις τι σκέφτονται. Όλα αυτά με κάνουν καλύτερο προπονητή.

Οι συζητήσεις ήταν για τη θέση του head coach;

Ναι, ναι.

Άρα μοιάζει θέμα χρόνου να γίνει αυτό.

Δεν ξέρω. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά. Για μένα, το όνομα της ομάδας δεν σημαίνει κάτι. Είναι ξεκάθαρο πως έχω μεγάλη αγάπη για τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα ή την Μακάμπι, αλλά όταν είσα προπονητής είναι διαφορετικά. Το πιο σημαντικό είναι με ποιους θα δουλεύεις και να φτιάξεις μια καλή ομάδα, που θα νικάει και θα την ευχαριστιέσαι. Για έναν παίκτη το όνομα της ομάδας είναι πολύ σημαντικό, αλλά για έναν προπονητή είναι σημαντική η στήριξη και το να είναι όλοι στην ίδια κατεύθυνση.

Υπήρξαν επαφές με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες;

Ναι, κάτι υπήρξε. Αλλά κάθε χρόνο είναι λιγότερες, επειδή ξέρουν πως είναι δύσκολο να με πάρουν μακριά από το Κάουνας. Ξέρουν πως δεν αξίζει να πάω σε άλλες ομάδες που είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ζαλγκίρις τώρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.