ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ο Ολυμπιακός οφείλει να διορθώσει το οικονομικό του πρεστίζ

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την αναγκαιότητα που υπάρχει να διορθώσει ο Ολυμπιακός τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν φέτος κι έπληξαν το προφίλ του. 

Ο Ολυμπιακός οφείλει να διορθώσει το οικονομικό του πρεστίζ

Η φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφική. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Αγωνιστικά θέλετε, εξωαγωνιστικά θέλετε... Από όπου κι αν την πιάσεις το πρόσημο είναι αρνητικό.

Η ομάδα ήδη σχεδιάζει το επόμενο ρόστερ της με σκοπό να ολοκληρώσει την τριετή ανομβρία από τίτλους και να επιστρέψει στο δρόμο του Final 4.

Αρκετός κόσμος ασχολείται με το αν θα παίζει ο Ολυμπιακός στην Basket League, στην Α2 ή στην Αδριατική Λίγκα. Η συγκεκριμένη απορία έχει ενδιαφέρον μόνο σε θέμα καζούρας, διότι πολύ απλά τους Πειραιώτες στην παρούσα φάση τους απασχολεί ΜΟΝΟ η Euroleague.

Διαπραγματεύονται με τον Έβανς, με τον Σλούκα και με όποιον άλλον θέλουν, με γνώμονα την Euroleague. Ξεκάθαρα.

Αν υποβιβαστεί στην Α2 θα αγωνιστεί μία τελείως διαφορετική ομάδα.

Αν αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα, το χαμηλό επίπεδο θα επιτρέψει rotation.

Αν αγωνιστεί στην Basket League, θα συμμετέχουν και οι παίκτες με τους οποίους κουβεντιάζει. Εκτός αν κάνει πράξη ο Παναθηναϊκός την «απειλή» του να μην αγωνιστεί στην Α1, οπότε πάλι rotation θα γίνεται λόγω του χαμηλού επιπέδου του επόμενου πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ.

Μακρηγόρησα όμως και δεν έχω αναφέρει αυτό το οποίο θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Για μένα ένα βασικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος ήταν ότι πληγώθηκε το πρεστίζ της ομάδας.

Καθυστερήσεις στις πληρωμές υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το φετινό «τσουνάμι» γνωστοποιήσεων τους, έκανε μεγάλο κακό.

Από που να ξεκινήσω... Από το φιρμάνι του Ρόμπερτς για χρωστούμενα. Από το ηχητικό του Πρίντεζη. Από την προσφυγή του Τουπάν. Από την ανακοίνωση της Euroleague τις προάλλες...

Στον Ολυμπιακό καλούνται την επόμενη χρονιά εκτός την βελτίωση του αγωνιστικού προσώπου της ομάδας, να διορθώσουν και το προφίλ που έχει περάσει προς τα έξω.

Ειδικά η ανακοίνωση της Euroleague έχει δημιουργήσει έναν επιπλέον δισταγμό σε κάποιους παίκτες κι είναι λογικό.

Ενας ξένος που έχει 2-3 προτάσεις στα χέρια του θα πει, «γιατί να μπλέξω με αυτούς, ας υπογράψω αλλού».

Άλλο παράδειγμα... ο Χάντερ για τον οποίο κυκλοφορεί η φήμη του ενδιαφέροντος. Ο Οθέλο έφυγε από τον Ολυμπιακό διότι ένιωθε έντονα την οικονομική ανασφάλεια λόγω των capital controls της εποχής. Γιατί να επιστρέψει σε μία κατάσταση που ενδεχομένως να του δημιουργήσει εκ νέου ανασφάλεια;

Με σιγουριά σας αναφέρω πως οι Αγγελόπουλοι έχουν μειώσει το χρέος προς τους παίκτες. Θα είναι ψέμα να σας έγραφα ότι το έχουν σβήσει, αλλά βρίσκονται σε μία διαδικασία να επανέλθει οικονομική ροή το επόμενο τρίμηνο- τετράμηνο.

Με σκοπό να διορθώσουν το πρεστίζ της ομάδας και να μην απασχολούν παίκτες και ατζέντηδες, οικονομικές αμφιβολίες.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να πληρώνει τους παίκτες στις συμφωνηθείσες ημερομηνίες. Οι παίκτες μιλούν μεταξύ τους αρκετά, ειδικά οι Αμερικανοί. Αν συμβεί αυτό, θα το επικοινωνήσουν μεταξύ τους και σιγά σιγά θα φύγει η φετινή «μουντζούρα».

ΥΓ: Λεπτομέρεια από την σκοπιά του παίκτη. Κάθε αθλητής θέλει να παίζει παιχνίδια και όχι να κάνει προπονήσεις. Το κακό στο σενάριο της Α2 θα είναι αυτό. Οι παίκτες θα κάνουν 5 προπονήσεις, ένα παιχνίδι κι ένα ρεπό.

ΥΓ 2: Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην αγορά με την ποιότητα που απαιτεί η Euroleague οι οποίοι ψάχνουν την πρώτη τους ευκαιρία να γίνουν γνωστοί στο κοινό της κορυφαίας διοργάνωσης μετά το NBA. Παίκτες που θέλουν να αγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο, ακόμη και αν πάρουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με κάποια πρόταση από ομάδα του BCL ή του Eurocup.

Το θέμα είναι να τους αναγνωρίσουν οι άνθρωποι της ομάδας. Ένα τμήμα scouting είναι πάντα χρήσιμο.