«Τελειώνει» ο Μπαρτζώκας από την Χίμκι!

«Τελειώνει» ο Μπαρτζώκας από την Χίμκι!

Αντώνης Καλκαβούρας
«Τελειώνει» ο Μπαρτζώκας από την Χίμκι!
Σε μια απόφαση που στερείται πάσης λογικής, η διοίκηση της Χίμκι έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον Γιώργο Μπαρτζώκα το μεσημέρι (21/01), για να του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας τους. Διάδοχός του ο Ρίμας Κουρτινάιτις.

Τίτλοι τέλους έρχονται στην συνεργασία του Γιώργου Μπαρτζώκα με την Χίμκι, αφού η διοίκηση της ρώσικης ομάδας έχει προγραμματισμένο ραντεβού το μεσημέρι της Δευτέρας (21/01) με τον Έλληνα κόουτς, για να του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας τους.

Πρόκειται για μια ακόμα άνευ λογικής απόφαση της Χίμκι, η οποία οφείλεται στον τζένεραλ μάνατζερ, Πάβελ Αστάκχοφ, ο οποίος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Μπαρτζώκα και ήταν υπεύθυνος και για το περσινό πρόστιμο (50% του μισθού) που επέβαλε στον ομάδα (ακόμα και στις καθαρίστριες!), και το οποίο ανεκλήθη μετά από παρέμβαση του 53χρονου τεχνικού.

Είναι απορίας άξιο πως πάρθηκε μια τέτοια απόφαση, όταν άπαντες στην Euroleague ανέφεραν πως η μόνη θέση που θεωρούταν «ασφαλής» ήταν αυτή του προπονητή της Χίμκι, η οποία αγωνίζεται εδώ και δύο μήνες χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Αλεξέι Σβεντ, στερήθηκε το βασικό της τριάρι, Κέισι Πρέιδερ, από την αρχή της σεζόν, ενώ πρόσφατα τέθηκε νοκ άουτ και ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος της παίκτης, Άντονι Γκιλ.

Μέσα σε όλες αυτές τις αντιξοότητες και τους τραυματισμούς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατάφερε να κρατήσει την ομάδα σε μια αξιοπρεπή πορεία στην Euroleague, πετυχαίνοντας πρόσφατα και νίκη επί της περσινής φιναλίστ του Final 4, Φενέρ, αλλά και να την κρατήσει στην 2η θέση της VTB League, δύο νίκες πίσω από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πηγές από την Λιθουανία επιβεβαίωναν πως ο Ρίμας Κουρτινάιτις είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Λιθουανός προπονητής είχε καθίσει στον πάγκο της Χίμκι την πενταετία 2011-16 και αναμένεται την Τρίτη (22/01) στη Μόσχα για να «πιάσει» δουλειά. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Ρίτας Βίλνιους, από την οποία αποχώρησε τον προηγούμενο Ιούνιο.