Κοζέρ: «Να μην μας γίνει εμμονή το back2back»!

Κοζέρ: «Να μην μας γίνει εμμονή το back2back»!
Το αήττητο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται απόψε στο ΣΕΦ (22/11, 20:45) και ο Φαμπιάν Κοζέρ μίλησε στην EuroLeague Greece για τον ανανεωμένο Ολυμπιακό, εξηγώντας τον λόγο που δεν υπάρχει καλύτερος σουτέρ από τον Τζέισι Κάρολ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 8/8 στην EuroLeague μετά από τη νίκη επί της Γκραν Κανάρια και το καλεντάρι της 9ης αγωνιστικής την στέλνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί όπου ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε πέρσι ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, σκοράροντας 33 πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ διαπρέπει στο ΝΒΑ και ο Φαμπιάν Κοζέρ μιλάει στην EuroLeague Greece για τη ζωή χωρίς τον Ντόντσιτς, το ασύλληπτο 18-1 της «Βασίλισσας» σε όλες τις διοργανώσεις, τη μάχη για το back2back και τον Ολυμπιακό του Ντέιβιντ Μπλατ.

Τι είναι αυτό, λοιπόν, που κάνει τη Ρεάλ τόσο αποτελεσματική, με δεδομένο ότι η ομάδα σου έχει 8/8 στην EuroLeague και μόλις μια ήττα σε όλες τις διοργανώσεις;
«Νομίζω ότι έχουμε αρχίσει εξαιρετικά τη χρονιά. Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον. Με τους περισσότερους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ παίζουμε μαζί τα τελευταία χρόνια, έχουμε καλή "χημεία", γενικώς ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας στο γήπεδο. Έχουμε ό,τι πρέπει για να γίνει σωστά η δουλειά».

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο αποσύρθηκε, ο Νίκος Ζήσης συνεχίζει στο BCL και πλέον ο Φελίπε Ρέγιες είναι ο μοναδικός που έπαιξε στην πρώτη EuroLeague και συνεχίζει ακόμα. Πώς είναι η συνεργασία σου με τον «παππού» της διοργάνωσης;
«Ο Φελίπε είναι ξεχωριστός. Το ότι παίζει ακόμα στην EuroLeague σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την ηλικία είναι απίστευτο! Βέβαια, ποτέ μην τον πείτε παππού γιατί θα τρελαθεί».

Πώς είναι η ζωή χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς; Τι άλλαξε στο παιχνίδι της Ρεάλ χωρίς αυτόν;
«Χάσαμε τον Λούκα όμως η Ρεάλ διαθέτει 16 σπουδαίους παίκτες. Αυτή η ομάδα είχε πάντα σπουδαίο ταλέντο, πάντα έβρισκε λύσεις, πάντα έβρισκε τον τρόπο για να κερδίζει παιχνίδια και τίτλους. Σίγουρα ο Ντόντσιτς ήταν τεράστιο κομμάτι της περσινής σεζόν, βγήκε MVP όμως ξέραμε ότι θα πήγαινε στο ΝΒΑ. Η ομάδα είχε προετοιμαστεί γι' αυτό και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτόν».

Τον παρακολουθείς πλέον στο ΝΒΑ; Ξενυχτάς για να δεις παιχνίδια των Μάβερικς;
«Φυσικά τον παρακολουθώ. Βλέπω κάθε πρωί τα αποτελέσματα, τα στατιστικά του και τα highlights όμως δεν ξενυχτάω ποτέ. Ο ύπνος είναι σημαντικός για εμάς με τόσα παιχνίδια, επομένως τον παρακολουθώ μέσα στην ημέρα».

Έπειτα από τρία χρόνια με το νέο σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague, ποια πιστεύεις ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που πρέπει να αντιμετωπίσει μια ομάδα για να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής;
«Θα έλεγα ότι το έχουμε συνηθίσει, όπως κάθε αλλαγή. Πλέον ξέρουμε τι να περιμένουμε μέσα στη χρονιά. Γνωρίζουμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο, μια μεγάλη διαδρομή που διαρκεί οκτώ μήνες. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα ώστε να βελτιωνόμαστε».

Πες μου δυο καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη από τον Τζέισι Κάρολ!
«Δεν υπάρχει άλλος σουτέρ στην Ευρώπη σαν τον Κάρολ, πίστεψέ με! Κάνω προπόνηση κάθε μέρα με τον Τζέισι, επομένως ξέρω τι σας λέω...».

Από τη σεζόν 2000-01, μόνο ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι έχουν πανηγυρίσει back2back τίτλους στην EuroLeague. Μπορεί η Ρεαλ να γίνει η τρίτη ομάδα που το πετυχαίνει;
«Δεν είναι κάτι που έχει σφηνωθεί στο μυαλό μας, δεν πρέπει να μας γίνει εμμονή. Φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο όμως ξέρουμε ότι όλος ο κόσμος θέλει να μας κερδίσει! Έχουν κίνητρο να μας κερδίσουν όμως είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ελπίζω στο τέλος να κατακτήσουμε ξανά την EuroLeague. Το ζητούμενο είναι να βελτιωνόμαστε κάθε φορά».

Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής; Νέος προπονητής, νέα αρχή και 4-4 στη regular season...
«Ο Ολυμπιακός μπήκε σε φάση rebuilding, αρχίζοντας από τον προπονητή. Βέβαια κράτησε τη βάση του, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Παπανικολάου και τον Μιλουτίνοφ... Είναι μια σπουδαία ομάδα, για μένα ένα από τα τοπ κλαμπ στην Ευρώπη και ο κόουτς Μπλατ ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές».

Πέρσι στο ΣΕΦ είδαμε το ρεκόρ καριέρας του Λούκα Ντόντσιτς στην EuroLeague με 33 πόντους. Τι να περιμένουμε φέτος;
«Ο Λούκα δεν είναι πια εδώ όμως περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε τρομερή ατμόσφαιρα. Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση να μας κερδίσει όμως είμαστε προετοιμασμένοι να τον αντιμετωπίσουμε».