Κάποιος πρέπει να αποβληθεί από την Euroleague

Κάποιος πρέπει να αποβληθεί από την Euroleague
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου είτε αυτοί είναι οι διαιτητές (στοίχημα), είτε ο Ολυμπιακός (δωροδοκία), είτε ο Παναθηναϊκός (συκοφαντία).

Ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Euroleague, αλλά όσα αναφέρθηκαν στο φύλλο αγώνα κάλυψαν τα όσα έκαναν στο παρκέ οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά του αθλήματος. Το φύλλο αγώνα είναι το πιο επίσημο έγγραφο κάθε παιχνιδιού. Δε θυμάμαι άλλη φορά να έχει αναγραφεί σε φύλλο αγώνα πως διαιτητές κατηγορήθηκαν για στοιχηματισμό.

Θα είναι πρωτόγνωρο αν τους είπε όμως πως έχει στοιχεία ότι έχουν παίξει 20.000 οι δύο εκ των τριών διαιτητών...

Και γράφω «αν» διότι ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για παρερμήνευση όσων γράφτηκαν. Δεν είπε δηλαδή ότι έχουν παίξει στοίχημα, αλλά ότι, «Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά».

Ξεκάθαρα κατηγορεί τους Πειραιώτες για δωροδοκία διαιτητών!

Προσωπική μου άποψη είναι πως όποια από τις ατάκες ειπώθηκε είναι ικανή να επιφέρει τρομακτικές ποινές. Ποινές αποκλεισμού από την διοργάνωση και εξαφάνισης από την Euroleague.

ΤΡΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Δεν είμαι δικαστής και δεν έχω ούτε το 1/1.000.000 των γνώσεων που χρειάζονται.
Με το απλό μου το μυαλό ο Παναθηναϊκός είτε στη μία ατάκα είτε στην άλλη οφείλει να εμφανίσει στοιχεία. Να αποδείξει όσα είπε στους διαιτητές.

Αν όντως οι διαιτητές είχαν παίξει στοίχημα πρέπει να εξαφανιστούν άμεσα.

Αν ο Ολυμπιακός είχε δωροδοκήσει τους διαιτητές τάζοντας 20000 πρέπει να εξαφανιστεί άμεσα και ο Ολυμπιακός και οι διαιτητές.

Αν δεν ισχύει τίποτα από τα δύο παραπάνω σενάρια, τότε μιλάμε για συκοφαντία και δυσφήμιση σε μέγιστο βαθμό και πρέπει να εξαφανιστεί άμεσα ο Παναθηναϊκός από την διοργάνωση.

Κάποιος φίλος των «πράσινων» θα μπορούσε να πει... «και τι φταίει η ομάδα, να τιμωρηθεί ο Δ. Γιαννακόπουλος μόνο».

Επαναλαμβάνω πως δεν είμαι δικαστής για να ξέρω αν ευσταθεί κάτι τέτοιο. Σίγουρα πάντως ο ισχυρός άνδρας μίας ομάδας, εκπροσωπεί την ίδια την ομάδα.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τα όσα νομικίστικα θα ακολουθήσουν.

Αυτό πλέον είναι μπελάς του αθλητικού δικαστή της Euroleague, του Μπερτομέου καθώς επίσης και της δικαιοσύνης μιας και ο Ολυμπιακός θα καταφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Το επιθετικό ύφος με το οποίο είναι γραμμένη η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον δεν δείχνουν να φοβούνται κάτι και δεύτερον βγάζει μία αποφασιστικότητα να φτάσουν μέχρι τέλους.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει μία «καυτή πατάτα» στα χέρια του. Μέχρι και πριν 6 μήνες η Euroleague τιμωρούσε συχνά τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού και οι υπόλοιπες 15 ομάδες δυσανασχετούσαν με τη συμπεριφορά του.

Το καλοκαίρι υπήρξαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το πρόβλημα λύθηκε πάλι με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ομάδων. Η βαρύτερη ποινή που είχε επιβληθεί ποτέ σε παράγοντα στην Euroleague αποφασίστηκε να βρίσκεται σε αναστολή.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως πάλι η Euroleague (Μπερτομέου και ομάδες) καλείται να ασχοληθεί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό.

Όχι για να τους τιμωρήσουν.

Για να ελέγξουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν οι «πράσινοι» ως αποδείξεις για όσα ειπώθηκαν στους διαιτητές στο ημίχρονο του ντέρμπι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.