Μπλατ: «Έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο πιο φημισμένο ντέρμπι»

Μπλατ: «Έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο πιο φημισμένο ντέρμπι»
Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την προετοιμασία του Ολυμπιακού για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε το στιλ που θα παίξει ο Ολυμπιακός, τον Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ σχολίασε και την προσφορά των νέων παικτών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ:

«Έχω λάβει μέρος σε πολλά ματς στο παρελθόν και γνωρίζω καλά τη μεγάλη παράδοση και ποιότητα αυτών των ομάδων. Τώρα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο ίσως πιο φημισμένο ντέρμπι όλης της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει και μου αρέσει πολύ. Ανυπομονώ. Δεν είναι το πρώτο μου ντέρμπι, έχω λάβει μέρος σε πολλά ανάλογα παιχνίδια. Θα είμαι προετοιμασμένος να κάνω τη δουλειά μου, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι σε αυτό που κάνω πάντα».

«Είναι διπλή η χαρά για το μπάσκετ στον κόσμο του αθλήματος, όταν έχουμε όχι μόνο ένα μεγάλο ματς Euroleague, αλλά και ένα τέτοιο ντέρμπι. Είναι ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό ματς, μια παραδοσιακή κόντρα και ελπίζω ότι το παιχνίδι αυτό θα σταθεί στο ύψος των αναμετρήσεων του παρελθόντος για τις δύο ομάδες».

Για την συμμετοχή του Γιάνις Στρέλνιεκς είπε: «Ποιος είπε ότι δεν παίζει αύριο; Θα δούμε αύριο, όταν θα κάνουμε προπόνηση το πρωί».

Για το τι θα παίξει ρόλο για την νίκη «Ποτέ δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Θα πρέπει να παίξουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για να έχουμε τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη. Ατομικά, αλλά κυρίως επιθετικά. Θα πρέπει να είμαστε και στα 40 λεπτά έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη».

Ενώ συνέχισε: «Δεν θεωρώ πως απαραίτητα ισχύει ότι παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Ούτε θεωρώ πως η πίεση μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Είχαμε δυστυχώς ένα κακό ματς στην έδρα μας, ενώ έχουμε παίξει αρκετά καλά σε όλα τα γήπεδα».

Για τον Κιθ Λάνγκφορντ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί: «Ξέρω καλά τον Κιθ, είχαμε μια καλή συνεργασία. Είναι ένας παίκτης που σέβομαι. Αν θα παίξει λιγότερο θα είναι καλό για μας, αλλά δεν περιμένω πως αυτό θα γίνει απαραίτητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να α αντιμετωπίσουμε την ποιότητα του Κιθ και των άλλων παικτών του Παναθηναϊκού, γιατί έχουν ρόστερ ποιότητας, όπως κι εμείς».

Για την προσφορά των νέων παικτών της ομάδας: «Οι νέοι μας παίκτες έχουν δείξει καλό πρόσωπο στην πρώτη τους σεζόν στην Euroleague. Ξέραμε πως θα θέλουν λίγο χρόνο να προσαρμοστούν στο επίπεδο και είμαι ικανοποιημένος με όσα έχουν κάνει μέχρι τώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.