Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 3ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 3ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 3ης αγωνιστικής.

H 1η «διαβολοβδομάδα» για φέτος ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους της 3ης αγωνιστικής.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Μεγάλο ματς κόντρα στην Μπουντούτσνοστ έκανε ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της 3ης αγωνιστικής και δεν γινόταν να μην βρίσκεται στην κατηγορία. Οδήγησε την Μακάμπι στην 1η της νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ συγκέντρωσε 30 βαθμούς στην αξιολόγηση, μετρώντας 28 πόντους (4/5δ., 6/11τρ., 2/4β.), 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Πως να το... χάσει;

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Ολυμπιακός περιμένει πολύ περισσότερα από τον αρχηγό του. Ο σπουδαίος Βασίλης Σπανούλης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα κόντρα στην Αρμάνι, αφού μέτρησε 3 πόντους με 1/9 σουτ, ενώ είχε -4 στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 102 πόντοι του Παναθηναϊκού, οι 99 που έβαλε η Αρμάνι στον Ολυμπιακό, αλλά και το χαμηλό 5/26 (19.2%) στα τρίποντα της ΤΣΣΚΑ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Όταν νικάς με 24 πόντους διαφορά τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (99-75) και... φορτώνεις το καλάθι του με 99 πόντους, τότε δεν γίνεται να χάσεις το... Όσκαρ. Η Αρμάνι... σόκαρε πολύ κόσμο με αυτά που έκανε στον Πειραιά, απέναντι σε μια ομάδα που έχει περάσει ήδη από τις έδρες της Μπασκόνια και της Χίμκι.

Limit-up: Θα ήταν άδικο να μην μπει η Αρμάνι σε αυτή την κατηγορία. Μετά την ήττα μέσα στο Μιλάνο την 2η αγωνιστική κόντρα στην Ρεάλ, ήρθε μια ονειρική εμφάνιση για τους Ιταλούς κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν είναι λίγο πράγμα να βάζεις 99 πόντους μέσα στο ΣΕΦ. Μεγάλο επίτευγμα για την παρέα του Μάικ Τζέιμς.

Limit-down: O Oλυμπιακός ήταν επιβλητικός κόντρα στη Μπασκόνια την 2η αγωνιστική, αλλά μοιραία οι... μετοχές του έπεσαν κατακόρυφα μετά τη βαριά ήττα που υπέστη μέσα στο ΣΕΦ από την Αρμάνι. Ελάχιστοι περίμεναν ένα τόσο άνετο διπλό για τον σύλλογο του Μιλάνου, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να διατηρήσουν τα υψηλά standards απόδοσης που έπιασαν την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: O Σιμόνε Πιανιτζιάνι κέρδισε τη μάχη από τον Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς η Αρμάνι πήρε ένα μεγάλο διπλό στην έδρα του Ολυμπιακού. Για το 99-75 φέρει μεγάλη ευθύνη και ο Ιταλός κόουτς, του οποίου η ομάδα έχει υψηλές βλέψεις για τη φετινή Euroleague.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.