Θα δούμε ελληνική ομάδα στο Βελιγράδι;

Θα δούμε ελληνική ομάδα στο Βελιγράδι;
O Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τα νέα δεδομένα, έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά τα δύο πρώτα ματς, στις σειρές των εφετινών playoffs της Euroleague και επιχειρεί να «φωτίσει» τα στοιχεία που θα «καθορίσουν» την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης.

Για 2η συνεχή χρονιά, οι ελπίδες για διπλή ελληνική εκπροσώπηση στο κορυφαίο ετήσιο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δέχονται πλήγμα, παρ' ότι οι δύο «αιώνιοι» ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο, κατακτώντας με το «σπαθί τους» το πλεονέκτημα της έδρας. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η ώθηση που δίνουν το «καμίνι» του ΟΑΚΑ («Νίκος Γκάλης») και το παραδοσιακά «καυτό» Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», δεν αποδεικνύεται αρκετή για να «στείλει» τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο Final 4.

Μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια των playoffs, λοιπόν, από 'κει που ελπίζαμε σε διπλή ελληνική πρόκριση, ακόμη και σε ενδεχόμενο «αιώνιου» τελικού, πλέον το σενάριο του διπλού αποκλεισμού, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τραβηγμένο. Ας προσεγγίσουμε, όμως, την κάθε σειρά ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπ' όψιν τι έγινε στους δύο πρώτους αγώνες και ας επιχειρήσουμε να αναλύσουμε, τι θα συμβεί από 'δω και στο εξής σε κάθε ζευγάρι.

Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός (1-1)

Το γενικό συμπέρασμα: Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν οι τρεις τελευταίες (μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων) αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο ΣΕΦ (μία νίκη των «ερυθρολεύκων» και δύο της πρωταθλήτριας Λιθουανίας), δείχνουν ότι η αντίπαλος των Πειραιωτών, βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό momentum και έχει μπροστά της μία σπάνια ευκαιρία: να διεκδικήσει την πρόκριση στο παρθενικό Final 4 από καταβολής Euroleague (και το πρώτο μετά από 19 χρόνια) μέσα στο σπίτι της και μπροστά στους φιλάθλους της, αλλά και απέναντι σε μία ομάδα, που έχει μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα, αλλά στην παρούσα φάση είναι «λαβωμένη» και δείχνει μία ταχύτητα πιο κάτω!

Τα σημεία που δείχνουν Ολυμπιακό

* Είναι η ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα (7 εκτός έδρας νίκες φέτος και συνολικά 5 "διπλά" σε σειρές playoffs), πολύ απλά γιατί έχει μάθει να αποδίδει καλύτερα μακριά από τον Πειραιά. Το 'χει κάνει σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης και είναι ικανή να το ξανακάνει ανά πάσα στιγμή, ακόμη κι αν δεν βρίσκεται στην ιδανική αγωνιστική της κατάσταση. Όπως τώρα δηλαδή...

* Επιπροσθέτως, είναι η ομάδα που συνήθως χαλυβδώνεται μέσα από τα προβλήματα, γιατί βασίζεται σε έναν σταθερό κορμό Ελλήνων παικτών, που έχουν περάσει πολλά μαζί, διαθέτουν τρομερό δέσιμο κι αυτό αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα σε ομάδες που έχουν «χτίσει» τον χαρακτήρα τους, κερδίζοντας ουκ ολίγες μάχες με την πλάτη στον τοίχο. Όπως στο 2ο ματς της σειράς, όπου τέσσερις παίκτες έπαιξαν με ενέσεις, αλλά μέσα στο παρκέ «έτρωγαν σίδερα»!

* Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριαρχούν σχεδόν πάντα στην «εναέρια κυκλοφορία» και τα ριμπάουντ αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές «σταθερές» στο σύγχρονο μπάσκετ.

Τι χρειάζεται επειγόντως ο Σφαιρόπουλος

* Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι οι «συνήθεις ύποπτοι» (Σπανούλης και Πρίντεζης) θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων (αν και ο "Πριντ" προέρχεται από χειρουργείο και είναι εμφανές ότι δεν είναι καλά), η κρισιμότητα και ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος, απαιτεί την ανάδειξη ενός ακόμη παίκτη που έως τώρα δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη σειρά και με το επιθετικό του (κατά κύριο λόγο) "step-up", θα δώσει πολύτιμες λύσεις και θα προκαλέσει απρόσμενα προβλήματα στην Ζαλγκίρις.

* Επιπροσθέτως, έναν ψηλό που θα περιορίσει επειγόντως την δράση του Μπράντον Ντέϊβις, που στα τρία ματς του Φαλήρου (μ.ο. 19,6π., 5,3ρ., 2,0κλ. & 1,7κοψ. με 87,5% στις βολ. & 59,3% στα σουτ), μοιάζει με superman, καθώς επίσης καλύτερες αμυντικές περιστροφές και σωστές και έγκαιρες αλλαγές στα screens, έτσι ώστε να μειώσει τα ελεύθερα σουτ των Λιθουανών, που σε τρία εκτός έδρας ματς, έχουν 46,3% στα τρίποντα (19/41)!

Που υπερτερεί η Ζαλγκίρις

* Είναι σε «διαβολεμένη» αγωνιστική κατάσταση, διαθέτει τρομερή «δίψα» για διάκριση, είναι πλέον πεπεισμένη ότι μπορεί να τα καταφέρει, διαθέτει 10 «καμικάζι» που παίζουν στα «κόκκινα» με μεγάλη διάρκεια και με το «μαχαίρι στα δόντια», ενώ ταυτόχρονα είναι πιο φρέσκια και πολύ πιο αθλητική ομάδα από τον Ολυμπιακό.

* Το γεμάτο γήπεδο και το εκπληκτικό κοινό της, σε συνδυασμό με την υποστήριξη ενός ολόκληρου λαού, θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο, στην περίπτωση που κερδίσει το 3ο ματς και χρειάζεται μόλις μία νίκη για την πρόκριση.

Ο παράγοντας Σπανούλης: Ο "Kill-Bill" είναι φτιαγμένος για αυτές τις προκλήσεις. Σχεδόν στα 36 του δείχνει ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το αναμενόμενο και μετά το μοναδικό εφετινό παιχνίδι, στο οποίο δεν σκόραρε (στη νίκη επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη), έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του (μ.ο. 17,4π. & 6,5ασ. στα 10 τελευταία ματς) και αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσος τεράστιος παίκτης είναι. Ωστόσο, επειδή ο Γιασικεβίτσιους έχει τον τρόπο να του κάνει τη ζωή δύσκολη, στα δύο ματς του Κάουνας, ίσως να χρειαστεί να κάνει μία ακόμη υπέρβαση, με τη βοήθεια φυσικά και των συμπαικτών του.

Ο παράγοντας Saras: Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το απόλυτο «αφεντικό» της Ζαλγκίρις και του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της εκπληκτικής πορείας της ομάδας του. Οι παίκτες του τον «υπακούν» με... κλειστά μάτια, ενώ το σπάνιο μπασκετικό του IQ και η τεράστια προσωπικότητά του, του έχουν επιτρέψει να φτιάξει ένα σύνολο που παίζει στο 110%, με μονάδες που στερούνται εμπειριών και υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες, δεν θα είχαν αυτή την απόδοση. Συν τοις άλλοις, χάρη στο κύρος του, τις άπειρες παραστάσεις του στο κορυφαίο επίπεδο, την εξυπνάδα και την οξυδέρκειά του, μπορεί και χειρίζεται με εντυπωσιακό τρόπο, τους διαιτητές, τους παίκτες του, τους αντιπάλους και τον κόσμο, γεγονός που τον καθιστά πολύ αποτελεσματικό στα mind games, που τόσο πολύ μετράνε στα κρίσιμα σημεία. Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις...

Μπασκόνια - Φενερμπαχτσέ (0-2)

Το γενικό συμπέρασμα: Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην Πόλη αλλά και από τα συνολικά τέσσερα που έχουν παίξει οι δύο ομάδες στην εφετινή σεζόν, δείχνουν ότι η Φενέρ έχει τον τρόπο να «κατεβάζει»... επίπεδα τους Βάσκους! Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετράει 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες σε κανονική περίοδο (2-0) και playoffs (2-0), μειώνοντας κατά σχεδόν 7 πόντους την μέση παραγωγικότητα (82,9π.) της Μπασκόνια, η οποία κόντρα στους Τούρκους, σουτάρει με 30,8% στα τρίποντα, ενώ, σε όλα τα υπόλοιπα ματς, έχει ποσοστό 40,8%! Μ' αυτά και με εκείνα, λοιπόν και με την κάτοχο του τροπαίου να είναι αήττητη στα playoffs της διοργάνωσης (ρεκόρ 11-0), υπάρχει κανείς που πιστεύει σε ενδεχόμενη απουσία του “Ζοτς” από το Final 4;

Που υπερτερεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης

Μπορεί τα νούμερα παρουσιάζουν μία σχετική ισοδυναμία, η πραγματικότητα όμως, δείχνει ότι η 3η επίθεση της Euroleague (μ.ο. 82,9π.) δυσκολεύεται αφάνταστα απέναντι στην καλύτερη άμυνα της Ευρώπης (μ.ο. 75,1π.). Στα δύο πρώτα παιχνίδια, πολύ σημαντική φαίνεται ότι είναι η διαφορά στα ριμπάουντ, που αγγίζει το διψήφιο νούμερο (μ.ο. 34 έναντι 24,5), την ίδια ώρα που οι Βάσκοι δεν έχουν αντίδοτο για την κυριαρχία του Γιαν Βέσελι (μ.ο. 14,5π. & 7ρ. με 78,6% στα σουτ) μέσα στην ρακέτα και την εξαιρετική δημιουργία του διδύμου Σλούκα-Ουαναμέϊκερ (24ασ. σε 2 αγώνες).

Πως μπορεί να αντιδράσει η Μπασκόνια

Η επιστροφή του Αντόνιο Γκρέϊντζερ (μ.ο. 9,6π. & 5,3ασ. με 40,2% στα τριπ.), που δεν έπαιξε στα δύο πρώτα ματς, θα προσδώσει ένα επιπλέον όπλο στους γηπεδούχους σε άμυνα κι επίθεση. Με δεδομένο ότι η παρουσία του Ουρουγουανού point-guard, αναμένεται να περιορίσει τη συνολική δράση του περιφερειακού διδύμου της Φενέρ, η Μπασκόνια θα έχει τύχει στη σειρά, μόνο αν κυριαρχήσει μέσα στο «ζωγραφιστό» και αν «κατεβάσει» το ποσοστό των Τούρκων (40,9%) στα τρίποντα.

Ο παράγοντας “Ζοτς”

Η παρουσία του 58χρονου Σέρβου τεχνικού στον πάγκο της Φενέρ αποτελεί από μόνη της μία σημαντική παράμετρο που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της τουρκικής ομάδας. Το περασμένο καλοκαίρι, η τουρκική ομάδα έχασε τους δύο ακρογωνιαίους λίθους (Μπογκντάνοβιτς & Γιούντο) του περυσινού θριάμβου, ο Κώστας Σλούκας πέρασε ένα παρατεταμένο διάστημα ντεφορμαρίσματος, ενώ οι Ντίξον (15) και Κάλινιτς (17) απουσίασαν σχεδόν από τα μισά ματς και ο Τζέϊμς Νάναλι, έμεινε στα «πιτς» για 6 αγώνες. Παρ' όλα αυτά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς οδήγησε την ομάδα του στο καλύτερο ρεκόρ (21-9 από 18-12) της ιστορίας της από καταβολής του νέου format και διατηρεί ακόμη το αήττητο στα playoffs της Euroleague.

Χίμκι - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (0-2)

Το γενικό συμπέρασμα: Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την 6η συνεχόμενη πρόκριση σε Final 4 και την 14η στα 15 τελευταία χρόνια, παρ' ότι και οι δύο νίκες της εξασφαλίστηκαν κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό!

* Το 2/2 της 7 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε εν τη απουσία του 1ου σκόρερ της (ο Ντε Κολό έπαιξε μόλις 9' στο πρώτο ματς) και του καλύτερου ψηλού της (Κάϊλ Χάϊνς).

* Η επιτυχία της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη έγκειται στο γεγονός ότι, παρά τις απουσίες, στα playoffs, σκοράρει μέχρι στιγμής περισσότερο (μ.ο. 92,5π.) από ότι στην κανονική περίοδο (μ.ο. 89,5π.), με τους Κόρι Χίγκινς (μ.ο. 13,7π. με 43,7% τριπ.) και Σέμεν Αντόνοφ (11,0π. & 3,5ρ. με 75% τριπ.) στην περιφέρεια και τους Χάντερ (μ.ο. 16,0π. & 7,5ρ. με 73,3% στα διπ.) και Κλάϊμπερν (μ.ο. 15,0π. & 8,0ρ. με 61,1% διπ.) πιο κοντά στο καλάθι, να μην αφήνουν να φανούν οι σοβαρότατες απουσίες.

* Η Χίμκι ανέβασε κατά σχεδόν 12 πόντους την παραγωγικότητά της (μ.ο. 89,5π.) σε σχέση με την κανονική περίοδο (μ.ο. 77,9π.), αλλά βρίσκεται έναν παίκτη μακριά (Χάνεϊκατ) από το να μπορέσει να ανακόψει τον φρενήρη επιθετικό ρυθμό της ΤΣΣΚΑ, που αν ήταν πλήρης, είναι πιθανό να είχε νικήσει πιο εύκολα, τουλάχιστον ένα από τα δύο ματς.

Που υπερτερεί η ΤΣΣΚΑ

Πέραν του ότι είναι μακράν η καλύτερη επιθετική ομάδα της διοργάνωσης, παίζει σε τρομερές ταχύτητες και ο ρυθμός της δύσκολα περιορίζεται. Έχει εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας, βγάζει πολλά ελεύθερα σουτ και missmatch καταστάσεις, τις οποίες ξέρει να αξιοποιεί σε πολύ υψηλό ποσοστό. Κοινώς, «τιμωρεί» τα «λάθη» με μεγάλη συνέπεια. Έστω και δύσκολα, κατόρθωσε να φτάσει στο 2-0, προβάδισμα που την φέρνει πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου της, πολύ απλά γιατί η «ομάδα του στρατού», μοιάζει σχεδόν αδύνατον να γνωρίσει τρεις ήττες στη σειρά σε 10 μέρες!

Πως μπορεί να αντιδράσει η Χίμκι

Η πιθανή επιστροφή του Ταϊλερ Χάνεϊκατ θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στα ριμπάουντ και στο inside game, στοιχείο που είναι ικανό να δώσει «πόντους» στην δεύτερη τη τάξει ομάδα της Μόσχας και να περιορίσει την δράση της ΤΣΣΚΑ στα επιθετικά ριμπάουντ (στο 1ο ματς έκανε θραύση). Γενικά ο Χάνεϊκατ, είναι ένας πολύ αθλητικός forward που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των παικτών του Ιτούδη και ταυτόχρονα να δυναμώσει τα «μετόπισθεν» της δικής του ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι ο πρώην παίκτης της Εφές, έχει παίξει μαζί με τον Ρόμπινσον μόλις σε δύο ματς και η ποιοτική συνύπαρξή τους, μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα για την Χίμκι. Αν γίνει το 1-2, τότε το 4ο ματς δεν θα είναι καθόλου «παίξε-γέλασε» για την πρωτοπόρο της VTB-League.

Ο παράγοντας Ροντρίγκεζ

Ο Σέρχιο (μ.ο. 24,0π. & 7,5ασ. με 77,8% διπ., 50% τριπ. & 87,5% βολ. στη σειρά) κατάφερε να προσαρμοστεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ στη Μόσχα και τρόπον τινά, να κάνει τον Ιτούδη να «ξεχάσει» πολύ γρήγορα τον αγαπημένο του Μίλος Τεόντοσιτς. Σκοράρει με χίλιους δύο τρόπους και σε τρομερές ταχύτητες, πασάρει πιο γρήγορα από την σκιά του και σε γενικές γραμμές, η αποτελεσματικότητά του σε συνδυασμό με την ταχύρρυθμη προσαρμογή του Κλάϊμπερν στο «καλούπι» του παίκτη που ήθελε η ΤΣΣΚΑ, έχουν ανεβάσει επίπεδο την ρωσική ομάδα, που δείχνει πιο ισχυρή από ποτέ.

Ρεάλ - Παναθηναϊκός (1-1)

Το γενικό συμπέρασμα: H Ρεάλ μπορεί να έχει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά στην παρούσα φάση και σύμφωνα με όσα είδαμε στα δύο πρώτα ματς, οι δύο ομάδες έχουν ελάχιστες διαφορές και μοιάζουν ισοδύναμες. Η κυριαρχία των «πρασίνων» στα ριμπάουντ (+12) και η άμυνα, έκριναν το πρώτο ματς, ενώ η αντίστοιχη της «βασίλισσας» στα «σκουπίδια» (-19) και τα τρίποντα (από 15,8% στο Game1, στο 55% στο Game 2) καθόρισαν το 2ο ματς. Η επιλογή του Λάσο να «ρίξει» τον Τέϊλορ πάνω στον Καλάθη και να περιορίσει πολύ την κίνηση και την δημιουργία του 29χρονου διεθνούς point-guard, έκανε την διαφορά στο 2ο ματς, στο οποίο φάνηκε περισσότερο το άσχημο «φεγγάρι» του Γκιστ (μ.ο. 6,5π. & 3,0ρ.), ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα στο πρώτο ματς.

Που υπερτερεί η Ρεάλ

* Στη δύναμη και την ώθηση που της δίνει η έδρα της, στην οποία τα τελευταία χρόνια, πολύ δύσκολα χάνει ματς που κρίνει τίτλο ή πρόκριση.

* Στην επιθετική της ποιότητα και τις πολλές λύσεις που διαθέτει. Το γεγονός ότι έκανε το break στην Αθήνα, χωρίς να πάρει πολλά «κουκιά» από τον MVP της στην κανονική περίοδο, Λούκα Ντόντσιτς (μ.ο. 9,0π. & 2,0ασ. με 40% στα σουτ), λέει πολλά.

* Στα ριμπάουντ και γενικότερα στην αποτελεσματικότητα των ψηλών της, που έκρινε το Game 2. Γενικά ο Λάσο έχει πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα και έχει την πολυτέλεια να κάνει αλλαγές και να προσαρμόζεται ανάλογα με το σχήμα του Παναθηναϊκού κι αυτό, μέχρι στιγμής έχει αποβεί υπέρ της Ρεάλ.

Πως μπορεί να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» είναι η μοναδική ομάδα της «ελίτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ που δεν έχει κάνει ποτέ (στην ιστορία της) 2-0 σε σειρά playoffs. Η ποιότητα που τους δίνει ο Μάϊκ Τζέϊμς (μ.ο. 22,0π., 4,5. & 4,5ασ. με 50% τριπ.) στην επίθεση αποτελεί σημείο αναφοράς του παιχνιδιού και η ικανότητα του Αμερικανού να σκοράρει κοντά και μακριά από το καλάθι, πρέπει να αξιοποιηθεί, ειδικότερα κόντρα σε κατά συνθήκη «κοντούς» με τους οποίους αγωνίζεται εδώ και καιρό η Ρεάλ (λόγω των απουσιών του Γιουλ και πλέον και του Καμπάτσο). Αν ο “Mr Natural” τρυπήσει την άμυνα της Ρεάλ, θα δημιουργήσει πολλές ανισορροπίες και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τον Γκιστ, ο οποίος πρέπει να βρει ρυθμό στην επίθεση για να παίξει στο επίπεδο που χρειάζεται ο «εξάστερος». Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αντίδραση του Νικ Καλάθη στην πίεση που θα δεχθεί, πιθανότατα πάλι από τον Τέϊλορ. Αν ο ηγέτης του «τριφυλλιού» πάει τον Αμερικανό κοντά στο καλάθι και – λόγω της ταχύτητας και των επαφών – καταφέρει να τον φθείρει, τότε θα ανοίξει πολλούς διαδρόμους και θα βάλει δύσκολα στην άμυνα των Μαδριλένων.

Ο παράγοντας Γιουλ

Αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό της σειράς. Δεν ξέρω πόσο θα παίξει και τι ρόλο θα διαδραματίσει, αλλά αν πράγματι ο Λάσο τον υπολογίζει, τότε σίγουρα είναι σε θέση να παίξει. Το θέμα είναι αν η επίδρασή της προσθήκης του στο rotation, θα είναι θετική και θα βοηθήσει τη Ρεάλ ή αν ο συνήθως ηγετικός ρόλος που έχει, θα τον παρασύρει και θα μπερδέψει την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Ο Πασκουάλ που τον ξέρει καλύτερα απ' όλους, σίγουρα κάτι θα σκαρφιστεί για να αυξήσει τις πιθανότητες της... τρικυμίας στο παιχνίδι της αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!