Σκέψεις για αλλαγή ξένου στον Ολυμπιακό

Σκέψεις για αλλαγή ξένου στον Ολυμπιακό

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Σκέψεις για αλλαγή ξένου στον Ολυμπιακό
Η απώλεια του Κυπέλλου από την ΑΕΚ έβαλε σε σκέψεις τον Ολυμπιακό για να αλλάξει κάποιον ξένο στο ρόστερ.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ με εξαίρεση τον Σπανούλη τον Μιλουτίνοφ και τον Στρέλνιεκς (λιγότερο) ήταν απογοητευτική και πλέον υπάρχει η ανάγκη κάποιας αλλαγής.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έφυγαν απογοητευμένοι από το Ηράκλειο κι έτοιμοι αν χρειαστεί να φέρουν ξένο παίκτη. Η απόφαση αυτή ανήκει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο μυαλό του οποίου πλέον υπάρχει πιο έντονη από ποτέ.

Μπράιαν Ρόμπερτς και Χόλις Τόμπσον δεν προσφέρουν το παραμικρό δε βοηθούν καθόλου το παρκέ ενώ από το χρόνο συμμετοχής τους φάνηκε πως ούτε καν ο Έλληνας τεχνικός δεν τους εμπιστεύεται. Ο μεν Ρόμπερτς αγωνίστηκε 5:34, ο δε Τόμπσον έπαιξε 4:49.

ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Στον Ολυμπιακό πλέον όμως έχουν έναν ακόμη αντίπαλο, το χρόνο.

Η καταληκτική ημερομηνία της Euroleague για να προσθέσεις παίκτη στο ρόστερ σου είναι η τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, 24 ώρες δηλαδή πριν την24η αγωνιστική.

Στον Ολυμπιακό έχουν δέκα μέρες με απλά λόγια να αλλάξουν παίκτη. Οι πρώτες σκέψεις των ανθρώπων της ομάδας είναι προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν πρόκειται να προβούν σε αλλαγή αν δε βρουν πρώτα κάποιον που πραγματικά να μπορεί να βοηθήσει και άμεσα.

Αποκλείεται το ενδεχόμενο να προστεθούν δύο παίκτες και αυτή τη στιγμή πρώτος υποψήφιος για αποχώρηση είναι ο Χόλις Τόμπσον.

Παίκτες έχουν προταθεί εδώ και καιρό, ωστόσο στην ομάδα είχαν αποφασίσει να δώσουν ευκαιρία στους συγκεκριμένους παίκτες ώστε να προσφέρουν. Πλέον όμως η λίστα με τους προτεινόμενους παίκτες βγήκε από το συρτάρι και επανεξετάζεται.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΤΙΛΙ

Ο Κιμ Τιλί δύσκολα θα αγωνιστεί με τη Βαλένθια, αλλά η επιστροφή του στο παρκέ πλησιάζει. Ο Γάλλος θα μπει άμεσα στη δωδεκάδα ενώ θα δηλωθεί και στο ρόστερ της Basket League.

Και σε αυτή την περίπτωση ο Τόμπσον θα την «πληρώσει» αφού αν συνεχίσει στην ομάδα θα το κάνει μόνο για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Με απλά και κατανοητά λόγια. Ο Ολυμπιακός λογικά θα αλλάξει παίκτη μόνο στην περίπτωση που προλάβει να βρει αντικαταστάτη ο οποίος θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα.

Πρώτος υποψήφιος είναι ο Τόμπσον και δεύτερος ο Ρόμπερτς. Ποιος θα αποχωρήσει θα εξαρτηθεί και από τον ποιον παίκτη θα βρουν και θα υπογράψουν.

Αυτή τη στιγμή πάντως στον Ολυμπιακό δεν έχουν πάρει καμία οριστική απόφαση κάτι που ενδεχομένως θα συμβεί απόψε ή αύριο ώστε να ενεργοποιηθεί κι επίσημα ο μηχανισμός για την ανεύρεση παίκτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.