Που να είχε κι υγεία ο Ολυμπιακός

Που να είχε κι υγεία ο Ολυμπιακός

Που να είχε κι υγεία ο Ολυμπιακός
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ αν κι απόψε υπάρχει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος (Χϊμκι) απέναντί του.

Ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία | Business Travel - Online Booking - VIP Services

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η αλήθεια είναι πως η δική όντως φάνηκε από νωρίς πως θα είναι καλή. Το Aktina Travel Group είχε μεριμνήσει για κάθε λεπτομέρεια του ταξιδιού μου στο Τελ Αβίβ. Μιλάμε οι άνθρωποι πολύ μπροστά, από την καλύτερη δυνατή πτήση ως προς την ώρα μέχρι το ξενοδοχείο που ήταν κοντά σε όλα. Μου έκαναν πραγματικά εντύπωση η συνέπεια, ο επαγγελματισμός τους κι η υπευθυνότητα με την οποία λειτούργησαν για χάρη μου και για χάρη της Euroleague Greece φυσικά.

Στο Ισραήλ ο καιρός θύμιζε Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε τι έμενε.

Το «διπλό». Και ήρθε

Για να ξεκινήσει μία ομάδα με 3/3 στην Euroleague μόνο εύκολο δεν είναι. Σίγουρα θα βρεθούν αυτοί οι οποίοι θα υποτιμήσουν τα ρόστερ των Μπασκόνια, Ουνικάχα και Μακάμπι, αλλά αυτοί προφανώς και ανήκουν στο σύνολο ανθρώπων που ψάχνουν πάντα κάτι για να μειώνουν την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων».

Ασχέτως αν η Μάλαγα νίκησε τη Φενέρμπαχτσε. Επίσης μάθατε τι έπαθε η Μπαρτσελόνα από Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις.

Το 3/3 δεν είναι λοιπόν καθόλου εύκολο. Ούτε καν για τη Χίμκι η οποία ξεκίνησε με όλα τα παιχνίδια εντός έδρας.

Πόσω δε, μάλλον για μία ομάδα η οποία δεν έχει κάνει Οκτώβριο μήνα ούτε μία προπόνηση όλοι μαζί. Προσέξτε δεν αναφέρομαι να έχει παίξει παιχνίδι με όλους τους παίκτες. Σε τέτοια περίπτωση λογικά θα γίνει πάρτι.

Το μόνο που χρειάζεται αυτή η ομάδα είναι υγεία. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα στα δικά μου μάτια.

Κόντρα στην Μακάμπι ήταν πολύ διαβασμένος ο Σφαιρόπουλος. Στην επίθεση οι Πειραιώτες είχαν την απαραίτητη υπομονή, διάβαζαν καλά, αλλά το κυριότερο (με εξαίρεση 2 φάσεων) ήταν το αμυντικό transition. Η Μακάμπι είναι από τις πιο τρεχαλητές ομάδες της Euroleague κι οι επιστροφές στην άμυνα αν δεν είναι τέλειες, θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός τα πήγε περίφημα.

Επίσης στο τελευταίο κρίσιμο τετράλεπτο ο Σφαιρόπουλος είχε στις δύο πλαϊνές θέσεις της περιφέρεια τους Παπαπέτρου και Παπανικολάου. Σωστή επιλογή για να κρύβει το οπτικό πεδίο στα αντίπαλα κοντά γκαρντ.

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Πρίντεζης επιβεβαίωσε πόσο κουρασμένος, πόσο σκασμένος πόσο «δε μπορεί να πάρει τα πόδια του». Ο καημένος ο Μπόλντεν ακόμη γυροβολιές κάνει. Ειδικά σε μία φάση ρε παιδιά ο τύπος έφυγε 3 μέτρα μακριά από την αντίθετη πορεία.

Πέρα από την πλάκα κι επειδή πολλοί θα βιαστείτε, ξεκαθαρίζω πως θεωρώ ότι θα έπρεπε να αποκτηθεί παίκτης σε περίπτωση που βρισκόταν κάτι καλό. Βέβαια σήμερα που μιλάμε (γράφουμε, διαβάζετε) η απόφαση είναι πως δεν θα αποκτηθεί παίκτης. Θα πορευτεί ως έχει η ομάδα. Αυτά βέβαια αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Πίσω στο ματς με την Μακάμπι.

Πέραν του Πρίντεζη υπήρξαν διάφορα τρίλεπτα που εμφανιζόταν κάποιος παίκτης και κουβαλούσε την ομάδα επιθετικά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ο ΜακΛιν με τα συνεχόμενα καλάθια και φάουλ. Στο ίδιο διάστημα ο Παπαπέτρου πόσταρε τον Ρολ και βρήκε η ομάδα 4 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Στρέλνιεκς βρήκε 5 σερί δύσκολους πόντους, ειδικά το ένα step back από τη γωνία.

Ο Μάντζαρης βοήθησε πάρα πολύ με συνεχόμενα καλάθια στο διάστημα 33’ με 36’.

Στα αρνητικά ήταν η κακή weakside άμυνα των ΜακΛιν και Αγραβάνη στα drive των Τζάκσον και Κόουλ από την δεξιά πλευρά κυρίως.

Κόουλ έγραψα… Δεν έχω δει ταχύτερο γκαρντ στην Euroleague. Ναι μεν, Ρόμπερτς και Μάντζαρης δεν τον προλάβαιναν, αλλά δε νομίζω πως θα τον προλαβαίνει και κανείς (πέραν του Μπαλμπάι ίσως, αλλά αυτή απλά είναι δική μου ψύχωση με τον Τούρκο γκαρντ).

Πάει πέρασε όμως η Μακάμπι κι όπως συμβαίνει στις ήττες έτσι και στις νίκες την αφήνεις πίσω σου αν θες να λέγεσαι σοβαρή ομάδα.

Η Χίμκι απόψε καραδοκεί. Ο Μπαρτζώκας έχει φτιάξει σούπερ ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και αρκετά αθλητική.

Ντέρμπι θα δούμε κι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ομάδες στην πρώτη διπλή αγωνιστική της Euroleague. Ο Ολυμπιακός πέρυσι στις πέντε διπλές αγωνιστικές έκανε ρεκόρ 8-2 ή 7-3. Για τη Χίμκι θα είναι πρωτόγνωρο.

ΥΓ: Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η εκδρομή που οργάνωσε ο Ολυμπιακός για τον κόσμο του στο Τελ Αβίβ. Καταχάρηκαν οι φίλοι της ομάδας και με το αποτέλεσμα και με το γεγονός ότι συνταξίδεψαν με την αποστολή.

ΥΓ 2: Ο Σπανούλης είναι καλά πλέον.

ΥΓ 3: Γιατί νίκησε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ; Δείτε το ριμπάουντ που παίρνει ο Μάντζαρης από τον Τάιους και θα καταλάβετε.

ΥΓ 4: Στο κατάμεστο «Γιαντ Ελιάου» ακριβώς πίσω μου καθόταν ένας πατέρας με τον 9άχρονο γιο του. Φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού και πανηγύριζαν έξαλλα σε κάθε καλάθι της ομάδας. (Στο Ισραήλ είναι τόσο απολίτιστοι που μέσα σε 8000 φίλους των γηπεδούχων, δύο άνθρωποι με διακριτικά του αντιπάλου μπορούν να πανηγυρίζουν).

Παραξενεύτηκα όπως κι εσείς και αφού χάρισα στον μικρό το κρεμαστάρι της διαπίστευσής μου και άστραψε το πρόσωπο του τον ρώτησα…

«Φίλε το 2012 έγινα Ολυμπιακός για δύο λόγους. Δεν μπορούσα να πιστέψω την αυταπάρνηση που έδειξαν σε εκείνο τον τελικό και γιατί είναι η μοναδική ομάδα της Ευρώπης που έχει κάθε χρόνο 7-8 ίδιους παίκτες. Πέρυσι πήρα τον γιο μου και πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη στο Final 4 να τον υποστηρίξουμε».

Ισραηλινοί με ουδεμία ελληνική ρίζα στο γενεαλογικό τους δέντρο.

Αυτό κι αν δείχνει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι ξένοι τους Πειραιώτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.