Παναθηναϊκός: Ο ρέκορντμαν Ναν και η αδυναμία της Άλμπα να τον σταματήσει

Παναθηναϊκός: Ο ρέκορντμαν Ναν και η αδυναμία της Άλμπα να τον σταματήσει

Ο Κέντρικ Ναν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Κέντρικ Ναν αναδείχθηκε σε κορυφαίος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Άλμπα, πραγματοποιώντας μάλιστα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Το Gazzetta αναλύει με τη βοήθεια του Hudlinstat πως ο Αμερικάνος γκαρντ έφτασε στο ρεκόρ πόντων και το πως βοήθησε συλλογικά το «τριφύλλι» να φτάσει στη σημαντική νίκη.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR κατάφερε να επιβληθεί της Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ με 84-75 και με αυτόν τον τρόπο τερμάτισε την κανονική διάρκεια της σεζόν στη 2η θέση της βαθμολογικής κατάταξης όντας πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το Gazzetta μαζί με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στην επίδοση του Κέντρικ Ναν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με αντίπαλο τη γερμανική ομάδα, παρά την πρώτη του χαμένη βολή στη φετινή EuroLeague, μπόρεσε να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ στους πόντους αλλά και στους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η εκτέλεση που δεν έπεσε κάτω από το 50%

Για να σημειώσει ένας παίκτης 28 πόντους σε ένα παιχνίδι, τότε κατά πάσα πιθανότητα η επαφή που θα είχε με το καλάθι θα ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του χθεσινού αγώνα.

Ενδεικτικό της ευστοχίας του Ναν ήταν το γεγονός πως είτε σούταρε από την περιφέρεια είτε μέσα από τη γραμμή των τριπόντων, το ποσοστό ευστοχίας του δεν έπεσε κάτω από το 60%! Πιο συγκεκριμένα, στα σουτ τριών πόντων, ο Αμερικάνος γκαρντ επιχείρησε από 4 διαφορετικούς τομείς. Από τα δεξιά είχε 3/3, στο κέντρο είχε 1/2 ενώ πιο άστοχη αποδείχθηκε η ελαφρώς αριστερά έχοντας 1/3.

Το Shot chart του Ναν

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βρει τους 15 πόντους από τους 28, δηλαδή παραπάνω από τους μισούς από όσους έβαλε. Άξιο αναφοράς βέβαια είναι και το γεγονός ότι όλοι οι πόντοι, με εξαίρεση αυτόν της βολής, ήταν ενώ υπήρχε άμυνα πάνω του, ενώ το ένα σουτ που πήρε όντας ελεύθερος ήταν άστοχο!

Τα σουτ του ναν με άμυνα

Οι διαφορετικοί τρόποι σκοραρίσματος του Ναν

  • Pick' n' Roll: 12 πόντοι / 20 κατοχές
  • Catch and shoots: 5 πόντοι / 16 κατοχές
  • Cuts: 4 πόντοι / 9 κατοχές
  • Iso: 1 πόντος / 1κατοχή
  • Transition: 1 πόντος / 3 κατοχές
  • Post Ups: 3 πόντοι / 4 κατοχές
  • Catch and Drives: 1 πόντος / 5 κατοχές
  • Βολές: 1 πόντος / 2 προσπάθειες

Οι περισσότεροι πόντοι ήρθαν μετά από Pick' n' Roll, καθώς οι 12 από τους 28, ήρθαν μετά από τέτοιου είδους συνεργασία, με τον Ναν σε ρόλο δημιουργού.

Τα πικ εν ρολ του Ναν

Οι ασίστ του Ναν στους ψηλούς του «Τριφυλλιού»

Παράλληλα όμως με το σκοράρισμα, ο Κέντρικ Ναν επιχείρησε να τροφοδοτήσει και τους ψηλούς του συμπαίκτες, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο 6 ακόμη πόντους, οι οποίοι μπορεί να μη μοιάζουν από μόνοι τους πολλοί, ωστόσο σε ένα ματς όπου έληξε με διαφορά 9 πόντων, γίνεται αντιληπτό πως έπαιξαν και αυτοί τον δικό τους σημαντικό ρόλο.

Οι ασίστ του Ναν

Αυτός που βρήκε τους περισσότερους πόντους ύστερα από πάσα του Αμερικάνου γκαρντ, ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο, με τους 4 από τους 9 πόντους που σημείωσε να έρχονται από ασίστ του Ναν.

@Photo credits: eurokinissi