Προμηθέας Πάτρας - Άρης 84-51: Ισοπεδωτικό ημίχρονο (vids)

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε... φύλλο και φτερό τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε εύκολα με 84-51 αγκαλιάζοντας την 4η θέση του πρωταθλήματος. Πολύ καλό ντεμπούτο από τον Χάμιλτον.

Ο Προμηθέας πραγματοποίησε εντυπωσιακό επιμέρους 54-24 στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη και μετέτρεψε ένα αμφίρροπο ματς σε παράσταση για έναν ρόλο!

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα και πάνω στον Μπράις Χάμιλτον ο οποίος θα πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Προμηθέα σε αυτό το ματς. Και μάλιστα τα πήγε περίφημα καθώς σε κάτι λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 2 κλεψίματα.

Πολύ καλό ματς για τους γηπεδούχους και από τον Ετσενίκε (14π., 3ριμπ., 2ασ.) ενώ ακολούθησαν οι Ρέινολντς (13π., 4ριμπ.) και ο Πάπας στο δεύτερο ημίχρονο (12π., 3/3τρ.)

Το ματς: Προμηθέας – Άρης

Πολύ κακό ήταν το θέαμα στο ξεκίνημα του αγώνα. Τα λάθη και η εκατέρωθεν αστοχία είχαν κυριαρχήσει στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος», κάτι που είχε αποτυπωθεί και στο «φτωχό» 13-13 της πρώτης περιόδου. Όχι ότι άλλαξε σημαντικά η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μετά το προσπέρασμα του Άρη σε 14-15, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν επιμέρους 9-4 και προηγήθηκαν με 23-19 στα μέσα της περιόδου. Σανόγκο, Μποχωρίδης και Κατσίβελης έφεραν τον Άρη για πρώτη φορά στο +4 (23-27 στο 17') αλλά με ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων δια χειρός Χέιλ και Ρέινολντς, το ημίχρονο έκλεισε με τον Προμηθέα να έχει το προβάδισμα στο σκορ με 30-27.

Αν μη τι άλλο δεν είχε να θυμάται κανείς τα όσα συνέβησαν στο πρώτο μισό του αγώνα, σε αντίθεση με την 3η περίοδο όπου οι γηπεδούχοι θα έχουν να... θυμούνται πολλά και οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη να ξεχάσουν τα πάντα. Ή έστω να παραδειγματιστούν από το κάκιστο πρόσωπο που παρουσίασαν. Μέσα σ' ένα δεκάλεπτο ο Προμηθέας σημείωσε περισσότερους πόντους απ' όσους είχε πετύχει σε ολόκληρο το ημίχρονο και με επιμέρους 34-12 εκτόξευσε την διαφορά στο +25 (64-39) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο «όπλισε» ο Τζορτζ Πάπας ο οποίος με 12 πόντους έριξε και την χαριστική βολή στους «κιτρίνους». Ο Προμηθέας το μόνο που έκανε ήταν να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ και να φτάνει και στο +32 (78-46) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όπου ο Προμηθέας εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μπράις Χάμιλτον έδειξε με το «καλημέρα» τις προθέσεις του έχοντας 15 πόντους με 3/5 δίποντα και 3/3 τρίποντα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Προμηθέα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απογοητευτικοί όλοι οι παίκτες του Άρη, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι Ετσενίκε (14π.), Ρέινολντς (13π.) και Πάπας (12π.) πραγματοποίησαν πολυ καλό ματς από τη πλευράς τους.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ισχύει ότι αναφέραμε προηγουμένως. Κανένας παίκτης του Άρη δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 13/23 τρίποντα του Προμηθέα σε αντιδιαστολή με τα 4/23 τρίποντα του Άρη και τα 22 λάθη!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας έχει να υποδεχθεί την Ουνικάχα Μάλαγα (9/4, 19:30) για το δεύτερο ματς των προημιτελικών του BCL ενώ ο Άρης θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι bwin για την Stoiximan Basket League εκτός έδρας (13/4, 17:15).

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 30-27, 64-39, 84-51.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα