Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 79-81: Ναν for the BIG win! (vid)

Με τον Κέντρικ Ναν να ευστοχεί σε μεγάλο buzzer beater ο Παναθηναϊκός AKTOR έβγαλε τεράστιο χαρακτήρα στη Μπολόνια και παρά το γεγονός ότι είδε την Βίρτους να επιστρέφει από το -17 κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 81-79 και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην 2η θέση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Γιώργος Κούβαρης

Από ζενίθ στο ναδίρ και... πάλι στο ζενίθ! Πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων έκρυβε η αναμέτρηση στην Μπολόνια. Εκεί που ο Παναθηναϊκός εδειχνε ότι θα περνούσε ένα εύκολο βράδυ στην ιταλική πόλη έχοντας προηγηθεί και με +17 πόντους στην 2η περίοδο, στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω – κάτω.

Η Βίρτους γύρισε ολοκληρωτικά το ματς, προηγήθηκε με 71-69 στα μέσα της τελευταίας περιόδου, αλλά οι «πράσινοι» έδειξαν χαρακτήρα χάρη στην «αφύπνιση» του Κέντρικ Ναν και μπόρεσαν να πάρουν εκ νέου τα ηνία του αγώνα έως και την τελική επικράτηση με 81-79 χάρη στο απίθανο καλάθι του Ναν. Μια νίκη που τους φέρνει μια... ανάσα από την κατάκτηση της 2ης θέσης και φυσικά του αβαντάζ της έδρας στα φετινά play off της Euroleague.

Το ματς: Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, έχοντας τον Τζέριαν Γκραντ σε τρομερή κατάσταση. Ξεκινώντας τα πάντα από την άμυνα, και παρά το γεγονός ότι ο Μάριους Γκριγκόνις φορτώθηκε γρήγορα και δη στο πεντάλεπτο με τρία φάουλ, οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν να «βομβαρδίζουν» έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο δεκάλεπτο και έφτασε στο σημείο να έχει 13 πόντους με 3/4 τρίποντα και 4/4 βολές για το +12 των «πρασίνων» (16-28) με τη λήξη της 1ης περιόδου. Ένα διάστημα όπου η ελληνική ομάδα μετρούσε 6/7 τρίποντα (!) και έχοντας έξι ασίστ για μόλις ένα λάθος.

Και όλα αυτά; Με τους Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ να ήταν εκτός... εξίσωσης του αγώνα καθώς έκλεισαν άποντοι το δεκάλεπτο. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο μεγαλύτερο κομμάτι της 2ης περιόδου. Οι δύο παίκτες των «πρασίνων» άρχισαν να παίρνουν προσπάθειες (Ναν 9π., στην 2η περίοδο και Λεσόρ 6π., 5ριμπ.) και να γίνονται παράγοντες του αγώνα εκτοξεύοντας την διαφορά και στους 17 πόντους (29-46). Όμως η Βίρτους βρήκε τις ευκαιρίες που έψαχνε, καθώς ο Ίφε Λούντμπεργκ με δύο τρίποντα έφερε την ομάδα του στο -11 (30-41 στο 16') και διατήρησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα (37-48 στο 19') μέχρι και το ημίχρονο (37-48).

Στο πρώτο μισό του αγώνα οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς έχοντας 11/20 δίποντα, 8/12 τρίποντα, 5/8 βολές, 11-6 ριμπάουντ και 11 ασίστ για 2 λάθη, ενώ αντίστοιχα η Βίρτους Μπολόνια είχε μετρήσει 8/16 δίποντα, 6/13 τρίποντα, 5/7 βολές, 7-5 ριμπάουντ και 9 ασίστ για 5 λάθη.

Αντίθετα η 3η περίοδος έφερε την αντίδραση των γηπεδούχων οι οποίοι μείωσαν στους πέντε πόντους (53-58) έχοντας αφυπνιστεί ο Μάρκο Μπελινέλι ενώ την ίδια ώρα ασκούσαν τρομακτική πίεση στην άμυνά τους. Κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να αναγκάσουν τους παίκτες του Αταμάν σε «σκοτωμένες» προσπάθειες και να βρουν εύκολο καλάθι στο transition. Σε αντίθεση Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε 2/8 τρίποντα ενώ ο Ναν παρέμεινε με τους... 9 πόντους της 2ης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο το ματς έγινε πραγματικό... γκραν γκινιόλ! Η Βίρτους ξεκίνησε με σερί 5-0 με αποτέλεσμα να φέρει το ματς στον πόντο (64-65) ενώ έχοντας μπει στην εξίσωση και ο κόσμος κατάφερε να περάσει και μπροστά στο σκορ με 71-69 στα μέσα της τελευταίας περιόδου έχοντας πραγματοποιήσει νέο 7-0 σερί από το 64-69 του 33'. Πέντε πόντοι του Ναν για το 71-74 και πέντε του Μπελινέλι έδωσαν εκ νέου το προβάδισμα στην ιταλική ομάδα με 76-74 στο 38'.

Στο 1:10 ο Γκριγκόνις αστόχησε σε τρίποντο, κάτι που δεν... έκανε ο Ντόμπριτς στα 50'' για το 79-76. Ο Λιθουανός ωστόσο με φόλοου και φάουλ από άστοχο σουτ του Ναν στα 32'' έφερε το ματς στα ίσια (79-79). Ο Λούντμπεργκ αστόχησε σε τρίποντο και ο Κέντρικ Ναν ευστόχησε στο νικητήριο καλάθι για το μεγάλο «διπλό» με 79-81!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Που αλλού; Στο μεγάλο καλαθι του Κέντρικ Ναν!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Σλούκας έκανε τρομερό ματς και ήταν εκείνος που «κρατούσε» τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επηρεασμένος ο Χάκετ στην επιστροφή, εκτός κλιματος ο Παγιόλα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κέντρικ Ναν χάρη στο μεγάλο σουτ όπως επίσης και ο Τζέριαν Γκραντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Μπελινέλι έκανε ό,τι μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει την Βίρτους Μπολόνια με 90-76 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Μόναχο για την αναμέτρηση με την Μπάγερν (5/4, 21:30) για την 33η αγωνιστική της Euroleague ενώ η Βίρτους Μπολόνια έχει μπροστά της το ματς του ιταλικού πρωταθλήματος με την Πιστόια (1/4, 21:00) εντός έδρας.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 39-51, 59-65, 79-81.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.