Βίρτους Μπολόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 74-89: Επέστρεψε στις νίκες και απομάκρυνε τους Ιταλούς από την εξάδα

Γιώργος Κούβαρης
Ύστερα από τρεις σερί ήττες στην Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε στην Μπολόνια της Βίρτους (89-74) και την απομάκρυνε από την εξάδα της βαθμολογίας.

Έπρεπε να περάσει ενάμιση μήνας για να «γευτεί» και πάλι η Ρεάλ την χαρά της νίκης. Και μάλιστα το έκανε μέσα στην Μπολόνια, κερδίζοντας την Βίρτους η οποία με τη σειρά της «καιγόταν» για την τελική επικράτηση όσον αφορά το «κυνήγι» της πρώτης εξάδας και των απευθείας play off.

Ουσιαστικά οι Μαδριλένοι έλεγξαν απόλυτα το ματς από την αρχή έως και τέλος, κρατούσαν σταθερά διαφορά πάνω από τους 10 πόντους, με τη Βίρτους να μειώνει στους πέντε πόντους στο 34' αλλά χωρίς να υπάρχει και ανάλογη συνέχεια. Ο Γιαμπουσέλε (15π., 7ριμπ.) ήταν ο καλύτερος και πιο σταθερός παίκτης του αγώνα, ο Καμπάτσο (10π., 4ασ.) «μίλησε» στο τέλος για να... επαναφέρει την τάξη στην ομάδα του, ενώ ο Πουαριέ (14π., 8ριμπ.) βρήκε τις συνεργασίες που ήθελε δίνοντας την χαριστική βολή στους γηπεδούχους.

Το ματς: Βίρτους Μπολόνια - Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα τις διαθέσεις της! Μόλις στο πεντάλεπτο είχε βρεθεί στο +10 (6-16) χάρη στους Γιαμπουσέλε και Αμπάλδε, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι στα περιφερειακά σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με τη Ρεάλ στο +8 (15-23) και τη Βίρτους να είχε μόλις 1/8 τρίποντα! Όχι ότι άλλαξε κάτι στη συνέχεια. Τουναντίον. Όσο και αν οι Ζϊζιτς και Κορντινιέ προσπαθούσαν να κρατήσουν τη Βίρτους στο ματς, οι Μαδριλένοι είχαν τις «απαντήσεις» βάζοντας στην εξίσωση και τον Μούσα.

Η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 10 πόντους ενώ το ημίχρονο έφερε τη Ρεάλ να προηγείται με 31-44. Και αυτό διότι είχε καλύτερα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς με 10/19 δίποντα και 6/14 τρίποντα, ενώ αντίθετα η Βίρτους Μπολόνια είχε στο πρώτο μισό του αγώνα μόλις 1/11 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Ο Σέρχιο Γιουλ είχε προσφέρει πολλές βοήθειες (8π., 2/4τρ.) ενώ ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +16 για τους Μαδριλένους (35-51).

Ο Κορντινιέ προσπάθησε με ατομικές ενέργειες να ξαναφέρει την ιταλική ομάδα μέσα στο ματς, μειώνοντας σε 54-61 λίγο μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Ο Τσους Ματέο αξιοποιούσε το «γεμάτο» (και παρά τις απουσίες των Κοζέρ, Ρούντι και Τσάτσο) ρόστερ, με τον Μάριο Χεζόνια να παίρνει τη σκυτάλη και να επαναφέρει την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (56-69) στο 32' αλλά ακολούθησε σερί 8-0 με τους Μίκι και Ντόμπριτς για το 64-69 δύο λεπτά αργότερα. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε συνέχεια.

Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν εκείνος που ανέλαβε δράση στο τέλος και φρόντισε να διαλύσει οποιαδήποτε ελπίδα των γηπεδούχων για τη διεκδίκηση της νίκης. Η διαφορά επέστρεψε και πάλι σε διψήφια νούμερα (68-79 στο 37') με τη Ρεάλ να ρίχνει οριστικά και αμετάκλητα τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην δεύτερη περίοδο, όταν η Ρεάλ εκτόξευσε την διαφορά στο +13 και ουσιαστικά δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Βίρτους να αντιδράσει. Και φυσικά στα 1/11 τρίποντα που είχε σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ζερσόν Γιαμπουσέλε ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Ρεάλ στη «Virtus Segafredo Arena» έχοντας 15 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 λάθος.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μπελινέλι είχε εγκλωβιστεί από τη Ρεάλ και τελείωσε το ματς με 3/9 σουτ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο καθοριστικός Καμπάτσο (10π., 4ασ.) και επιβλητικός Πουαριέ (14π., 8ριμπ.) έβαλαν τη δική τους «υπογραφή», ειδικά στην τελευταία περίοδο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Κορντινιέ ήταν εκείνος που προσπαθούσε να κρατήσει ανταγωνιστική την Βίρτους με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 21% της Βίρτους στα τρίποντα το οποίο έριξε στον... κάλαθο των αχρήστων τα μόλις 5 λάθη. Την ίδια ωρα η Ρεάλ είχε +11 ριμπάουντ, 64% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ είχε επικρατήσει εύκολα της Βίρτους Μπολόνια στη Μαδρίτη με 100-74.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βίρτους Μπολόνια θα φιλοξενηθεί στο Πέζαρο (17/3, 20:00) για το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπροστά της το μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής στην ACB κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα (17/3, 19:30).

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 31-44, 52-61, 74-89.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.