Ολυμπιακός - Βίρτους 74-69: Αλύγιστος σε τροχιά... τετράδας (vid)

Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών και ανέτοιμων παικτών, βρέθηκε πίσω με 12 πόντους, αλλά με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο νίκησε την Βίρτους 74-69 και αισθάνεται ισχυρός στην κατάταξη. Πέμπτη σερί νίκη οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έπαιξε με πολλές απουσίες (Γουόκαπ, αρεντζάκης, Μιλουτίνοφ), μπορεί να έπαιξε με παίκτες ανέτοιμους λόγω τραυματισμών (Γουίλιαμς Γκος, Μήτρου Λονγκ), μπορεί να βρέθηκε με 12 πόντους πίσω στο σκορ, αλλά δε λύγισε και νίκησε την Βίρτους Μπολόνια με 74-69.

Οι «ερυθρόλευκοι» με ένα ρεσιτάλ άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο και με όλους τους παίκτες να προσφέρουν σπουδαία πράγματα στο παρκέ πήραν και τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πλέον εδραιώθηκαν στις θέσεις της απευθείας παρουσίας στα play offs ενώ κάνουν σκέψεις ακόμη και για το πλεονέκτημα έδρας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πρώτο λόγο στο παρκέ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Βίρτους με πρωταγωνιστή τον Μπελινέλι σκόραρε με μεγαλύτερη ευκολία από τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι αναλώνονταν κυρίως σε λάθη. Παρά την έλλειψη ρυθμού ο Κάνααν με μακρινά σουτ απαγόρευε στους Ιταλούς να ξεφύγουν (10-12, 6’). Μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου η μπάλα ακούμπησε αρκετά στα χέρια του Φαλ ο οποίος την έβαλε στο καλάθι, ωστόσο οι αντίπαλοι έβρισκαν και αυτοί το δρόμο προς αυτό (21-22, 10’).

Η Βίρτους σκόραρε με άνεση (Σενγκέλια, Ντόμπριτς), όμως η επιθετικότητα του του ΜακΚίσικ σε συνδυασμό με τα αθλητικά του προσόντα βοηθούσαν τον Ολυμπιακό να μένει κοντά στο σκορ. Όχι για πολύ όμως αφού οι εγωιστικές επιλογές στην μπροστινή πλευρά πρόσφεραν εύκολα καλάθια στον Ζίζιτς (24-32, 14’). Κάθε φορά που οι παίκτες του Μπαρτζώκα προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά εμφανιζόταν ένα εύστοχο τρίποντο από την άλλη πλευρά όπως αυτό του Παγιόλα (28-37, 17’) ή του Χάκετ (34-46, 20’).

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βγήκαν αγριεμένοι από τα αποδυτήρια και με πρωταγωνιστή τον αρχηγό τους κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο να μειώσουν στο σκορ (45-46, 23’), αλλά να βάλουν και τον κόσμο στην εξίσωση της αναμέτρησης. Το τάιμ άουτ του Μπάνκι δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να προσπεράσει με καλάθι και φάουλ του Πίτερς (48-46, 25’) με το σερί να σταματάει τελικά στο 13-0 με εύστοχη βολή του Χάκετ (50-47, 26’). Το ΣΕΦ είχε πάρει… φωτιά όπως και οι «ερυθρόλευκοι». Η άμυνά τους, άφησε τους φιλοξενούμενους με μόλις ένα καλάθι εντός πεδιάς σε ολόκληρο το τρίτο δεκάλεπτο και το σκορ έγραφε 57-51 (30’).

Οι απαιτήσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τεράστιες. Η ομάδα που θα έφτανε στη νίκη έπρεπε να κάνει σχεδόν τα πάντα καλά. Ο Ολυμπιακός διατηρώντας την εκπληκτική του άμυνα και βρίσκοντας πόντους από Ράιτ και Πετρούσεφ βρέθηκε στο +10 (63-53, 35’). Τα διαδοχικά «καλάθια και φάουλ» του Σενγκέλια βρήκαν απάντηση στο εύστοχο σουτ του ΜακΚίσικ από τα 6.75, αλλά και πάλι χρειαζόταν προσοχή (68-62, 38’). Ο Παγιόλα απάντησε με τρίποντο στο δίποντο του Γκος (71-67, 36’’ για τη λήξη) και ο Πίτερς με δικό του σουτ από απόσταση σφράγισε τη νίκη και τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός στην 3η περίοδο δέχτηκε μόλις 5 πόντους κάτι που του έδωσε το δικαίωμα να προηγηθεί, να βάλει τους οπαδούς του στην εξίσωση του παιχνιδιού και να αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε καλά δίλεπτα διαστήματα από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση. Σε 32 λεπτά πρόσφερε 16 πόντους (2/2διπ., 3/5τριπ., 3/6βολ.), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 4 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Αϊζάια Κορντινιέ σε 17 λεπτά συμμετοχής έμεινε χωρίς πόντο. Δε βοήθησαν και οι ψηλοί της Βίρτους (Ζίζιτς, Ντάνστον).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σπουδαία απόδοση είχαν οι Μουσταφά Φαλ (11π., 6ρ., 2κοψ.), Αϊζάια Κάνααν (12π., 3ασ.) και Φιλίπ Πετρούσεφ (7π., 7ρ.).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τόκο Σενγκέλια τελείωσε με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σίγουρα οι 5 πόντοι της Βίρτους στην τρίτη περίοδο είναι αξιομνημόνευτοι.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Η Βίρτους είχε νικήσει στην Ιταλία με 69-67. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με +5 και έτσι υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας που δεν είναι απίθανο σενάριο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί το Σάββατο το Λαύριο ενώ η Βίρτους έχει το ντέρμπι με την Αρμάνι στο γήπεδό της την Κυριακή.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-46, 57-51, 74-69

oLYMPIACOS - vIRTUS STATS

oLYMPIACOS - vIRTUS STATS

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.