Ρεάλ Μαδρίτης - Φενέρμπαχτσε 79-89: Αφεντικό στη Μαδρίτη!

Η Φενέρμπαχτσε... μιμήθηκε τον Παναθηναϊκό και μέσα σε μία εβδομάδα υποχρέωσε τη Ρεάλ στη 2η σερί εντός έδρας ήττα της, κερδίζοντας μέσα στη Μαδρίτη με 89-79 με κυριαρχική εμφάνιση!

Μετά τον Παναθηναϊκό, σειρά πήρε η Φενέρμπαχτσε να φύγει με τη νίκη από το «WiZink Center»! Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα στο σκορ και έφτασε σε μια σπουδαία, από βαθμολογικής -κυρίως- πλευράς, νίκη!

Στον αντίποδα η Ρεάλ για δεύτερο σερί ματς έδειξε σημάδια αποδιοργάνωσης, έχοντας παραδοθεί άνευ όρων στους αντιπάλους της. Ουδέποτε μπήκε στο πνεύμα του αγώνα ήταν πολύ άστοχη στα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα με 2/14 τρίποντα, έκανε και πάλι πολλά λάθη (13 ασίστ για 11 λάθη) ενώ έχασε κατά κράτος και τη μάχη των ριμπάουντ.

Ο Χέιζ-Ντέιβις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλό ματς πραγματοποίησε τόσο ο Νικ Καλάθης (12π., 6ριμπ., 6ασ.) όσο και οι Σκότι Γουίλμπεκιν (12π.), Τζόναθαν Μότλεϊ (10π., 5ριμπ., 2ασ.)

Το ματς: Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε

Ιδιαίτερα... αναγνωριστικό ήταν το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, με τη Ρεάλ να έχει προβάδισμα μίας κατοχής (15-13) χωρίς ωστόσο να έχει μπει φουριόζα ή να είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της. Η Φενέρ βάδιζε στα χνάρια του... Παναθηναϊκού και έχοντας «διαβάσει» καλά τους Μαδριλένους, άρχισε να παίρνει τα πάνω της. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε σερί 7-0 και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας το προβάδισμα με 15-20.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο 2ο δεκάλεπτο του αγώνα. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους βρέθηκε και στο +6 (19-25 στο 12') και παρά τη μείωση του σκορ με καλάθια του Πουαριέ σε 25-27, η Φενέρμπαχτσε πάτησε εκ νέου το πόδι στο γκάζι και με σερί 9-0 προηγήθηκε με +11 πόντους (25-36) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (33-43). Στο πρώτο μισό οι φιλοξενούμενοι είχαν 14/23 δίποντα αλλά μόλις 3/17 τρίποντα (!), την ώρα που η Ρεάλ δεν είχε ευστοχήσει σε τρίποντο (0/6)!

To +11 επέστρεψε για τη Φενέρμπαχτσε στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου (35-46 στο 22') αλλά μ' ένα σερί 5-0 η Ρεάλ μείωσε στους πέντε πόντους (40-46 στο 23') ενώ πλησίασε και στο -4 (49-52) στα μέσα του δεκαλέπτου. Oι φιλοξενούμενοι είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (52-62), οι πρωτοπόροι της κατάταξης με τους Χέιζ-Ντέιβις και Καλάθη να έχουν σταθερή παρουσία στο παρκέ. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη και έδιναν την ευκαιρία στη Φενέρ να βρει εύκολα καλάθια.

Ο δείκτης του σκορ ολοένα και έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις για λογαριασμό της Φενέρ! Η Ρεάλ συνέχισε να δείχνει σημάδια... αποδιοργάνωσης, μην μπορώντας να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Μάλιστα στο 35' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να προηγούνται και με 17 πόντους διαφορά (64-81) έχοντας ρίξει οριστικά και αμετάκλητα τους τίτλους τέλους στο ματς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Μετά το δεύτερο δεκάλεπτο η Φενέρ κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο παρκέ, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ χάρη στην άμυνά της δεν άφησε τη Ρεάλ να βρει πόντους στο αγαπημένο της τρανζίσιον ή ακόμα και εύκολα σουτ.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: O Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ με 17 πόντους έχοντας 2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος, συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς στο ranking.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στα ρηχά ο Φακούντο Καμπάτσο, δεν ήταν επιδραστικός στην ομάδα του, ενώ κακό βράδυ και για τον Γκάμπριελ Ντεκ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Νικ Καλάθη με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ταβάρες έκανε ό,τι μπορούσε, ενώ ο Γιουλ πρόσφερε κάποιες επιθετικές βοήθειες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα +15 ριμπάουντ της Φενέρμπαχτσε (45-30) απέναντι στη Ρεάλ, αλλά και τα μόλις 2/14 τρίποντα των γηπεδούχων.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Φενέρμπαχτσε είχε κερδίσει τη Ρεάλ στην Κωνσταντινούπολη με 100-99.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τενερίφη (10/3, 13:30) για την ACB ενώ η Φενέρμπαχτσε θα φιλοξενηθεί στην έδρα της Μερκεζεφέντι (9/3, 17:00) για το τουρκικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-43, 58-67, 79-89.

@Photo credits: Euroleague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.