Παρτίζαν-Εφές 100-90: Ο Αβράμοβιτς έκανε το παιχνίδι της ζωής του

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Παρτίζαν τα πήρε όλα από την Εφές στο Βελιγράδι καθώς επικράτησε με 100-90 για την 27η αγωνιστική, καλύπτοντας την ήττα με διαφορά έξι πόντων στον αγώνα του πρώτου γύρου και πλησίασε στα Play In της Euroleague εν αντιθέσει με τους Τούρκους οι οποίοι κινδυνεύουν με πρόωρες διακοπές!

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε το μέγιστο των στόχων της στο παιχνίδι καθώς πήρε τη νίκη αλλά και τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας κι αυτό το οφείλει στον απίθανο Αλέκσα Αβράμοβιτς ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με τους 30 πόντους που σημείωσε. Κι έτσι οι Σέρβοι έφτασαν στις 13 νίκες εν αντιθέσει με τους Τούρκους οι οποίοι παρέμειναν στις 11 και είδαν να απομακρύνονται ακόμη περισσότερο τα Play In της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Στο ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, η Παρτίζαν είχε περισσότερες κατοχές αλλά και χαμηλότερο αριθμό συνεργασιών σε σχέση με την Εφές η οποία όμως σούταρε με καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (53%) από μακρινή απόσταση. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ (11-8, 5’) στη διάρκεια της περιόδου αλλά και μέχρι το τέλος αυτής.

Αβράμοβιτς και Τριφούνοβιτς πρόσφεραν ασφάλεια στην επιθετική λειτουργία της Παρτίζαν σε αντίθεση με τον Καμπόκλο ο οποίος ήταν ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα και τον… χτύπησε ανελέητα η Εφές (31-32, 15’) με τους Τζόουνς και Κλάιμπερν. Η επιστροφή του ΛεΝτέι (11π.) μαζί με την ένταση που έβαλε η Παρτίζαν στην άμυνα την οδήγησε στο +6 (41-35) αλλά δεν το κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-40) το οποίο ολοκληρώθηκε με πολλά παράπονα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τις αποφάσεις των διαιτητών.

Η Εφές δεν βρήκε περισσότερους από τέσσερις πόντους στα πρώτα πέντε αγωνιστικά λεπτά του δεύτερου μέρους κι αυτό εμπεριείχε τίμημα (55-42). Ωστόσο στο λεπτό που ακολούθησε φάνηκε η ατομική ποιότητά της με τους Κλάιμπερν, Πλάις καθώς αντέδρασε με 0-9 σερί (55-51). Η Παρτίζαν βασίστηκε και πάλι στο εξαιρετικό παιχνίδι του Αβράμοβιτς ο οποίος στο τέλος της τρίτης περιόδου (64-59) είχε φτάσει στους 16 πόντους.

Μετά από ενενήντα δευτερόλεπτα στην τελευταία περίοδο, ουσιαστικά, η Εφές κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στο καλάθι (67-65). Ο Άντουσιτς έγινε παράγοντας του αγώνα με τα μακρινά σουτ του αλλά εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους, η Εφές βρήκε συνεργασίες μεταξύ ψηλών και κοντών κάνοντας την ολική ανατροπή (71-72, 34'). Εκεί η Παρτίζαν βρήκε μεγάλα σουτ με έμμεσα τρίποντα (83-76, 36') καθώς Αβράμοβιτς και ΛεΝτέι έκαναν τρομερό παιχνίδι. Κι έτσι οι γηπεδούχοι μπήκαν στα τελευταία 2:30 λεπτά με προβάδισμα δέκα πόντων (92-82) έπειτα από ένα τρομερό τρίποντο του Αβράμοβιτς και στα τελευταία δευτερόλεπτα το μόνο που είχε σημασία ήταν η διαφορά.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο κρίσιμο σημείο (71-72) η Παρτίζαν βρήκε δύο πρωταγωνιστές (Αβράμοβιτς, ΛεΝτέι) και μεγάλα σουτ τα οποία την οδήγησαν σε μαξιλαράκι έξι-επτά πόντων και στη νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Κάποιος εκ των Αβράμοβιτς, ΛεΝτέι θα αδικηθεί αλλά ο πρώτος έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στην καριέρα του στην Euroleague και ρεκόρ καριέρας με τους 30 πόντους που σημείωσε.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εκτός του ΛεΝτέι, ο Κέβιν Πάντερ έδωσε 16 πόντους και ο Άντσουσιτς το μακρινό σουτ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Κλάιμπερν, Πλάις και Λάρκιν δεν είχαν βοήθειες πέραν αυτών από τον Ταϊρίκ Τζόουνς.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολλές λανθασμένες αποφάσεις από τον Ελάιζα Μπράιαντ ο οποίος σημείωσε πέντε πόντους όταν όλα είχαν κριθεί ενώ ο Ντάριους Τόμπσον έπαιξε ελάχιστα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σε τόσο κλειστό και κρίσιμο παιχνίδι αυτό το 52% (12/23) της Παρτίζαν στο μακρινό σουτ ήταν... χρυσάφι.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Εφές επικράτησε με 100-94 στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ: Η Παρτίζαν θα αντιμετωπίσει την Αρμάνι στο Μιλάνο και η Εφές θα υποδεχθεί την Μπάγερν Μονάχου.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 43-40, 64-59, 100-90

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.