Άλμπα - Μακάμπι 71-106: Επέστρεψε με 35άρα στο Βερολίνο

Δημήτρης Οικονόμου
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρασε με άνεση από το Βερολίνο, επικρατώντας με 106-71 της ανήμπορης να αντισταθεί Άλμπα, στην 27η αγωνιστική της EuroLeague.

Ποιος είδε τη Μακάμπι στο Βερολίνο και δεν τη φοβήθηκε. Οι Ισραηλινοί επέστρεψαν με μία εμφατική νίκη επί της Άλμπα, επικρατώντας με 71-106 και δημιουργώντας συνεχώς πρωταγωνιστές σε μία εκπληκτική επιθετική βραδιά. Με πέντε διψήφιους σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο, η ομάδα του Κάτας πανηγύρισε 35άρα και συνεχίζει να διεκδικεί την είσοδο στα play-in.

Ο αγώνας: Άλμπα - Μακάμπι

Μπορεί η EuroLeague να διακόπηκε για τρεις εβδομάδες, όμως η Μακάμπι ήταν αυτή που μπήκε «καυτή» στο Βερολίνο. Ο Μπόνζι Κόλσον έκανε την αρχή με 10 πόντους και έθεσε από νωρίς τον τόνο. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με διψήφιες διαφορές (12-22, 7'), με την Άλμπα να έχει αρκετά προβλήματα απέναντι στα αθλητικά προσόντα των αντιπάλων της.

Η κατάσταση όχι απλώς δεν άλλαξε προς το καλύτερο για την Άλμπα, αλλά με τον Μπάλντγουϊν και τον Μπράουν να μπαίνουν στον χορό του σκοραρίσματος, η Μακάμπι ξέφυγε στον ορίζοντα. Το τρίποντο του Γουέμπ έγραψε το 18-39 μετά από μόλις 13,5 λεπτά. Παρά τις προσπάθειες του Τίμαν το ημίχρονο έκλεισε πάνω από τους 20 πόντους, με τη Μακάμπι να προηγείται 38-57.

Με τους Ισραηλινούς απολύτως συγκεντρωμένους στο να πάρουν αυτήν τη νίκη, η Άλμπα δεν είχε τύχη. Και κυρίως κανέναν τρόπο να διασπάσει την άμυνά τους. Ένα επιμέρους σκορ 8-21 στο 3ο δεκάλεπτο εκτόξευσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά σε 44-78 (25').

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε προφανώς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Μακάμπι να φτάνει την 100άρα, το rotation να ανοίγει και το τελικό σκορ να έρχεται δίχως άγχος για κανέναν από τους δύο.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 38-57, 56-87, 71-106

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Τεράστια η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Η Μακάμπι μπήκε σοβαρή από το πρώτο λεπτό και δεν άφησε κανένα περιθώριο.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Πολλοί διακριθέντες, με τον Μπάλντγουϊν να ολοκληρώνει έχοντας 16 πόντους και 5 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Χέρμανσον μέτρησε 3 πόντους με 1/5 σουτ, 4 ασίστ αλλά και 3 λάθη σε 22:31.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Πάλεψε μόνος του ο Τίμαν με 14 πόντους και 5/7 δίποντα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Διψήφιοι οι Γουέμπ, Μπράουν, Νίμπο, Κόλσον για τη Μακάμπι, πέραν του Μπάλντγουϊν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 29 ασίστ της Μακάμπι για μόλις 9 λάθη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Άλμπα υποδέχεται την Όλντενμπουργκ (3/3 - 18:00) για το πρωτάθλημα Γερμανίας, ενώ η Μακάμπι αγωνίζεται στην έδρα της Χάποελ Εϊλάτ (4/3 - 18:00).

@Photo credits: Twitter/ @albaberlin

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.