Μπαρτζώκας: «Θα παίξει ο Φαλ, πιστεύουμε στο ρόστερ μας» (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, για τον αγώνα με αντίπαλο τη Βαλένθια.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την επερχόμενη αναμέτρηση με αντίπαλο τη Βαλένθια στη Ισπανία, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague, την Πέμπτη (8/2, 21:30).

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της αναχώρησης για την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, αφού επιβεβαίωσε ότι ο Μουσταφά Φαλ θα αγωνιστεί κανονικά, μίλησε για τις διαφορές σε σύγκριση με το ματς του πρώτου γύρου ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο ίδιος πιστεύει αρκετά στο ρόστερ της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Ο Μουσταφά Φαλ έκανε κανονικά προπόνηση και θα παίξει. Παίξαμε πολύ άσχημα στον πρώτο γύρο, είχαμε πολύ φτωχή συγκομιδή, δεν είχαμε καλή εκτέλεση και η Βαλένθια έπαιξε πολύ καλά. Επίσης τώρα είναι σε καλή κατάσταση, κέρδισε τη Μπαρτσελόνα προχθές. Έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος που παίζουν, το γεγονός ότι είναι έξω οι δύο ψηλοί τους, τους κάνει να παίζουν πιο ευέλικτα σχήματα με παίκτες που χρησιμοποιούν μόνο στο 4 και τους έχει δώσει μεγαλύτερη ένταση και flexibility στο παιχνίδι τους. Περιμένουμε φυσικά ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο είναι και για αυτούς πολύ σημαντικό αλλά νομίζω κάθε παιχνίδι πλέον, όσο πηγαίνουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες.

Είναι από τις καλύτερες άμυνες γιατί επιτίθενται πολύ στη μπάλα, έχουν τα άτομα γύρο από αυτόν που χειρίζεται τη μπάλα και επίσης αν πάει η μπάλα μέσα στη ρακέτα είναι γύρο γύρο πάρα πολλοί παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις γρήγορες αποφάσεις, πρέπει να μην πας πολύ βαθιά μέσα στη ρακέτα για να πάρεις αποφάσεις και φυσικά να σουτάρεις τη μπάλα καλά.

Νομίζω ότι τώρα αφού είναι μόνο ο Μιλουτίνοφ έξω, αυτή τη στιγμή και έχουμε προσθέσει έναν παίκτη τον Ράιτ στη θέση του, νομίζω ότι έχουμε την ευελιξία να έχουμε διαφορετικά σχήματα, να παίξουμε αργά και γρήγορα και με μεγαλύτερη ταχύτητα ή με μικρότερη. Αυτή τη στιγμή πιστεύω έχουμε καλό ρόστερ, πιστεύουμε στο ρόστερ μας, αν είμαστε υγιής πιστεύω θα είμαστε πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον οποιονδήποτε».

@Photo credits: INTIME