Ολυμπιακός - Αλμπα 101-87: Ησαΐας χόρευε, Μωυσής κάρφωνε (vid)

Ο Ολυμπιακός σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο διέλυσε την Αλμπα (101-87). Σε εκπληκτικά κατάσταση ο Αϊζάια Κάνααν (31π. με 9/14τρ.) και ιδανικό ντεμπούτο από τον Μόουζες Ράιτ (15π., 5ρ., 2ασ., 2κλεψ., 4κοψ.).

Ο Ολυμπιακός παρά την απουσία των τριών ψηλών του (Φαλ, Μιλουτίνοφ, Πετρούσεφ) επικράτησε της Αλμπα με 101-87 και πήρε μία νίκη την οποία είχε ανάγκη. Το θετικό αποτέλεσμα μάλιστα ήρθε με εντυπωσιακό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο κάτι το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ.

Η απόδοση του Αϊζάια Κάνααν ήταν σίγουρα ξεχωριστή, αλλά σίγουρα γέμισε με αισιοδοξία το ντεμπούτο του Μόουζες Ράιτ ο οποίος με μόλις μία προπόνηση πρόσφερε τρομερή ενέργεια και 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 κοψίματα!

Ο Μπαρτζώκας προτίμησε να ξεκινήσει με τον Ράιτ στο αρχικό σχήμα. Ο Αμερικανός έβγαλε ενέργεια στο παρκέ, αλλά με μόλις μία προπόνηση ήταν λογικό να είναι «χαμένος» στην επίθεση. Η παρουσία του Κάνααν αρχικά και ο καλύτερος ρυθμός που έδωσε η παρουσία του Γουίλιαμς Γκος σε σχέση με τον Γουόκαπ βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν με 12-5 (4’) και 15-11 (6’). Η άμυνα ζώνης της Αλμπα δημιούργησε δυσκολίες στους παίκτες του Μπαρτζώκα, λύσεις καθαρές δε βρέθηκαν και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-17 χάρη σε δύο μακρινά σουτ του Πίτερς.

Με τον Γκος να πρωταγωνιστεί και να σκοράρει σε διαδοχικές επιθέσεις, ο Ολυμπιακός παρέμενε μπροστά στο σκορ παρά την καλή επιθετική λειτουργία και των Βερολινέζων (29-26, 14’). Η είσοδος Λαρεντζάκη και Παπανικολάου έφερε εύστοχα μακρινά σουτ, η τρομερή απόδοση του Σίκμα και η διατήρηση της επιθετικότητας του Γουίλιαμς Γκος πρόσφεραν λύσεις στην άμυνα ζώνης των αντιπάλων και έτσι έγινε το 40-33 (16’). Το τάιμ άουτ του Γκονζάλες λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του η οποία επιστρέφοντας στο παρκέ έτρεξε σερί 0-8 και προσπέρασε με 40-41 (18’) χάρη στα μακρινά σουτ των Μάτισεκ και Μπράουν.

Ο Ολυμπιακός βγήκε από τα αποδυτήρια αποφασισμένος κάτι που έδειξε από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Η επιθετική του άμυνα και οι πόντοι από τα χέρια των Κάνααν, Πίτερς και Μπραζντέικις έφεραν ενθουσιασμό στην εξέδρα και κυρίως, προβάδισμα με 68-57 (27’) διαφορά την οποία φρόντισε να αυξήσει ο Ράιτ στο τέλος της περιόδου (78-61).

Οι Πειραιώτες γνώριζαν πως έπρεπε να προσέξουν στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου για να μη δώσουν ελπίδα στους φιλοξενούμενους. Με τον Κάνααν σεληνιασμένο να ευστοχεί για έβδομη φορά από τα 6.75 η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 25 πόντους (88-63, 33’). Το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και τα μοναδικά αναπάντητα ερωτήματα ήταν στα πόσα τρίποντα θα σταματούσε ο «Ησαΐας» και το τελικό σκορ. Ο Κάνααν σταμάτησε στα 9 εύστοχα σουτ τριών πόντων (!) και όταν ακούστηκε η κόρνα της λήξης το ταμπλό έγραφε 101-87.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός στην τρίτη περίοδο ήταν απολαυστικός και διέλυσε την Αλμπα με 33-13. Όπως γίνεται κατανοητό η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο επίπεδο πόντων και στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν υπήρχε ίχνος ανησυχίας.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε τρομερό παιχνίδι έχοντας 31 πόντους (2/2διπ., 9/14τριπ.), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 29 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ματ Ντέλοου εμεινε χωρίς πόντο στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ίγκνας Μπραζντέικις πρόσφερε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και γενικά καλή άμυνα. Σούπερ ντεμπούτο από τον Μόουζες Ράιτ (15π., 5ρ., 2ασ., 2κλεψ., 4κοψ.). Καλή δουλειά και από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (14π., 4ρ., 2ασ., 4κλεψ., 3λ.).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Καλό βράδυ για τον Ματέο Σπανιόλο ο οποίος ολοκλήρωσε με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, αλλά και 4 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι Πειραιώτες είχαν 14/31 τρίποντα, 13 επιθετικά ριμπάουντ, 21 ασίστ, 13 κλεψίματα, 6 μπλοκ και υπέπεσαν σε 15 λάθη ( στο πρώτο ημίχρονο. Η Αλμπα τελείωσε με 12/25 τρίποντα, 17 ασίστ και 17 λάθη.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 67-94 στο Βερολίνο. Διπλασίασε τις νίκες, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν τίθεται θέμα ισοβαθμίας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να αντιμετωπίζει την Πέμπτη (01/02) τη Μπάγερν. Η Αλμπα παίζει εντός έδρας με τη Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-48, 78-61, 101-87

δφ

φ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.