Μπασκόνια: Δικαιώθηκε για την υπόθεση Βιλντόζα, θα καταβάλει 1 εκατ. ευρώ ο Αργεντινός

Newsroom
O Λούκα Βιλντόζα.
Ο Λούκα Βιλντόζα αθέτησε τη συμφωνία με την Μπασκόνια κατά την επιστροφή του από το NBA, σύμφωνα με τις Δικαστικές Αρχές των Βάσκων και θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η Μπασκόνια δικαιώθηκε στις δικαστικές αίθουσες απέναντι στον Λούκα Βιλντόζα και θα λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ από εκείνον, ένεκα της αθέτησης της συμφωνίας των δύο πλευρών κατά την επιστροφή του από το NBA.

Ο Αργεντίνος γκαρντ του Παναθηναϊκού υπέγραψε την περσινή σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα, όταν και επέστρεψε μετά τη θητεία του στους Μπακς. Κάτι που η Μπασκόνια τόνισε πως δε γνώριζε, αφού κατείχε τα ευρωπαϊκά του δικαιώματα σε περίπτωση που θα άφηνε το NBA.

Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με την Μπασκόνια να δικαιώνεται και την απόφαση να αναγκάζει τον Βιλντόζα να πληρώσει ένα εκατομμύριο. Κάτι που όμως δεν ικανοποιεί τους Βάσκους, οι οποίοι αξίωναν δύο και θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση.

«Παρόλο που αυτή η απόφαση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας, η αποζημίωση που είχε συμφωνηθεί στη σύμβαση με τον Βιλντόζα ανερχόταν σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τις συνθήκες και με σεβασμό στην εκδικασθείσα απόφαση, η Μπασκόνια θα κάνει έφεση προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας των Βάσκων, ζητώντας την καταβολή του μη αναγνωρισμένου μέρους, και επίσης θα ζητήσει από τα αρμόδια όργανα την προσωρινή εκτέλεση της απόφασης» αναφέρει σχετικά και μεταξύ άλλων, με ενημέρωσή της η Μπασκόνια.

@Photo credits: eurokinissi