Βαλένθια - Ζάλγκιρις 79-84: «Απόδραση» των Λιθουανών με... καυτό Έβανς

Newsroom
Ο Κίναν Έβανς σκόραρε 24 πόντους και έτσι υπέγραψε το «διπλό» της Ζάλγκιρις στην έδρα της Βαλένθια για την 20ή αγωνιστική.

Η Βαλένθια προχωράει σε όλη την EuroLeague λόγω της άμυνάς της. Ωστόσο ο Κίναν Έβανς βρήκε τρόπο να την... τρυπήσει και έτσι υπέγραψε τη μεγάλη απόδραση της Ζάλγκιρις με 79-84 από την Ισπανία.

Είναι φανερό πως ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει δώσει άλλη ψυχολογία στη Ζάλγκιρις. Οι Λιθουανοί έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι στην έδρα της Βαλένθια και μάλιστα έθεσαν τους δικούς τους όρους στο ξεκίνημα, με τον Γκιεντράιτις να ξεκινάει στο σκοράρισμά και τον Κίναν Έβανς να αναλαμβάνει (10-19, 6'). Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 8, μέχρι η Βαλένθια να επιστρέψει στα δικά της αμυντικά δεδομένα.

Μπιρούτις και Ουλάνοβας συνέχισαν να σκοράρουν, φτάνοντας ως το 30-39 (16') αλλά εκεί κάπου ο ρυθμός άλλαξε. Ο Πάνγκος δεν μπόρεσε να μπει άμεσα στο παιχνίδι αλλά ένα τρίποντο του Τζόουνς έκοψε τη διαφορά στους 4 (35-39, 17'). Ίδιο ήταν το σκηνικό μέχρι να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά.

Η Βαλένθια κάλυψε τη διαφορά με τον Ίνγκλις να μπαίνει για τα καλά στο επιθετικό κόλπο, την ώρα που ο Κίναν Έβανς κρατούσε την επίθεση των Λιθουανών. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο. Η Βαλένθια μπήκε με μειονέκτημα τεσσάρων (68-72) και βρήκε τρίποντο από τον Οτζελέγιε αλλά και ένα επιθετικό που χρεώθηκε αντιαθλητικό στον Σμιτς. Ακόμα και έτσι ο Έβανς είχε τις απαντήσεις. Ένα τρίποντο για το 74-75 και ένα λίγο αργότερα για το 76-80, 1'14'' πριν το τέλος.

Κάθε του τρίποντο ήταν... μαχαιριά, πολλώ δε μάλλον όταν σούταρε το έκτο. Εκεί ήρθε η τεχνική ποινή που δέχτηκε. Μετά από ένα άστοχο τρίποντο και ζητώντας φάουλ, με τον Τζόουνς να βάζει τη βολή για το 79-80. Η Ζάλγκιρις όμως είχε επίθεση και σκόραρε με τον Μάνεκ (79-82) και η Βαλένθια είχε 15'' για το σουτ της παράτασης. Ο Οτζελέγιε αστόχησε για τρεις και έτσι η ισοφάριση δεν ήρθε, με τη Ζάλγκιρις να κάνει ένα τεράστιο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 42-48, 64-62, 79-84

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Εκμεταλλεύτηκε την κακή πρώτη περίοδο της Βαλένθια και βρήκε τεράστια σουτ από τον Κίναν Έβανς στο φινάλε.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Έβανς σκόραρε 24 πόντους με 6/9 τρίποντα, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 4 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Σέμι Οτζελέγιε με 9 πόντους σε 21 λεπτά και 1/6 εντός παιδιάς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ουλάνοβας σκόραρε 14 με τον Σμιτς να προσθέτει 12 με τον Μπιρούτις.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μπράντον Ντέιβις σκόραρε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα μόλις 5/17 τρίποντα της Βαλένθια.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Βαλένθια είχε περάσει από την έδρα της Ζάλγκιρις με 72-87.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Βαλένθια πηγαίνει στη Μαδρίτη (11/1 - 21:45) ενώ η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ζάλγκιρις (12/1 - 21:30).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.