Euroleague: Σχεδιάζει την εισαγωγή των trades

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Τσίμα Μονέκε της Μπασκόνια κόντρα στην Εφές
Ο Γκόραν Σάσιτς πρότεινε την εισαγωγή trades στην Euroleague από τη νέα σεζόν, με τον τρόπο όπου λειτουργούν και στο NBA.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Γκόραν Σάσιτς, όπως αποκάλυψε στη Meridian Sport, έχει καταθέσει πρόταση για την προσθήκη της διαδικασίας των trades με ανάλογο τρόπο λειτουργίας, όπως στο NBA.

Πιο συγκεκριμένα ο Σάσιτς δήλωσε ότι: «Θα δουλέψουμε μαζί με την EuroLeague και την ELPA (Ένωση Παικτών) για να εισάγουμε μία αρχή ανταλλαγών που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη σεζόν ώστε τα κλαμπ να μπορούν να ανταλλάσσουν παίκτες».

Παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του για τις απολύσεις των προπονητών, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της Βιλερμπάν και συγκεκριμένα του Τόνι Πάρκερ!

«Οι δηλώσεις του μετά την απομάκρυνση του Ποτζέκο όχι μόνο επιδρούν στον οργανισμό της Βιλερμπάν αλλά δημιουργούν ερωτήματα για την απόφαση. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο Πάρκερ έχει τέτοια συμπεριφορά. Εϊχε κάνει και στο παρελθόν αντίστοιχα σχόλια για τον πρώην προπονητή, Ζβέζνταν Μίτροβιτς».

@Photo credits: euroleaguebasketball.net