Ολυμπιακός: Ο «καυτός» Ιανουάριος θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια

Ολυμπιακός: Ο «καυτός» Ιανουάριος θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια

Δημήτρης Οικονόμου
Κώστας Παπανικολάου
Με 11 παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο εκ των οποίων τα επτά για την EuroLeague και άλλα δύο εγχώρια ντέρμπι, ο Ολυμπιακός παίζει τα... ρέστα του ξεκινώντας έναν απαιτητικό μήνα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο.

Κάποια παιχνίδια αποκτούν πολύ πιο κομβικό χαρακτήρα από άλλα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο τέτοια γεμάτα «πρέπει» απέναντι στη Βιλερμπάν και την Άλμπα και τώρα υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο (21:15 - Live στο Gazzetta).

Σε ένα παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική που η νίκη μοιάζει με επιτακτική ανάγκη. Ο πρωταρχικός λόγος φυσικά έχει να κάνει με το βαθμολογικό κίνητρο και τη συνέχεια στο νικηφόρο σερί των Πειραιωτών, αλλά αν κοιτάξει κανείς με μία μακροχρόνια ματιά θα δει την ανάγκη για νίκη κόντρα στους Ιταλούς να μεγαλώνει.

Ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει έναν «καυτό» Ιανουάριο, ο οποίος θα καθορίσει πολλά για τη συνέχεια. Καθώς μετά την Αρμάνι ακολουθεί η Μονακό, η διπλή αγωνιστική στην Ισπανία ενώ στα τέλη του μήνα οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν μεταξύ άλλων και στην έδρα της Ρεάλ.

Φυσικά σε όλο αυτό το διάστημα η προστασία της έδρας αποτελεί το Νο1 στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο τελικό άθροισμα νικών-ηττών. Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερα παιχνίδια στο ΣΕΦ, στα οποία αρχής γενομένης με την Αρμάνι θέλει να πετύχει αν γίνεται ισάριθμες νίκες, ώστε να διεκδικήσει τις δικές του υπερβάσεις στην Ισπανία.

Και δεν είναι μόνο η EuroLeague που θα τον απασχολήσει μέσα στον Ιανουάριο. Στην Basket League έρχονται πολύ κρίσιμα παιχνίδια που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνουν μέχρι τα τέλη του μήνα και την τελική κατάταξη, όσον αφορά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα δύο πιο απαιτητικά παιχνίδια της εγχώριας λίγκας, πρώτα στα Λιόσια απέναντι στην ΑΕΚ στο ενδιάμεσο των δύο διπλών αγωνιστικών και φυσικά στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι του Β' γύρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, κουβαλώντας και την ήττα στο ΣΕΦ.

Το απαιτητικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο

  • 02/01 Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο
  • 04/01 Ολυμπιακός - Μονακό
  • 07/01 ΑΕΚ Betsson - Ολυμπιακός
  • 10/01 Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός
  • 12/01 Μπασκόνια - Ολυμπιακός
  • 15/01 Ολυμπιακός - Κολοσσός
  • 18/01 Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ
  • --/01 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
  • 25/01 Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός
  • --/01 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • 30/01 Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου

Δεν περισσεύει κανείς

Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας ότι το παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι δεν έχει τον χαρακτήρα «τελικού», όπως τα προηγούμενα δύο αλλά είναι ίσως το πιο σημαντικό για ένα καλό ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το ΣΕΦ αλώβητο και οι απουσίες των Ιταλών δε δικαιολογούν κανένα... στραβοπάτημα. Πολλώ δε μάλλον αν ο Γουόκαπ δώσει το παρών, όπως σχεδόν επιβεβαίωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Άλλωστε για τέτοιους απαιτητικούς μήνες ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να ενισχυθεί και περαιτέρω. Στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» έδωσε αρκετό χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν την ίδια επιβάρυνση, ανοίγοντας το rotation.

Ο Μήτρου Λονγκ πλέον έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην EuroLeague, δίνοντας μία ακόμα λύση στην περίμετρο που δεν υπήρχε και στις δύο διοργανώσεις λόγω διαβατηρίου. Και φυσικά ο Πετρούσεφ που δεν ήρθε ως ένα ακόμα κορμί για να γεμίσει τις θέσεις των ψηλών αλλά ψάχνει τα πατήματά του μετά από την αγωνιστική απραξία για να αποκτήσει ενεργό ρόλο. Ο Γουίλιαμς Γκος έχει αφήσει πίσω τους τραυματισμούς, ο Φαλ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και ο Ολυμπιακός είναι για πρώτη φορά τόσο γεμάτος από την αρχή της σεζόν.

Σε έναν τέτοιο μήνα με 11 παιχνίδια προφανώς και δεν περισσεύει κανένας. Οι «ερυθρόλευκοι» τους χρειάζονται όλους και θέλουν μέσα από τους αγώνες να χτίσουν σταδιακά και το δικό τους επίπεδο, μιας και από τον Φεβρουάριο ήδη θα μπούμε στον μήνα των τίτλων, με το Κύπελλο να αποτελεί... ορόσημο.

@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN