Τρινκιέρι: «Πως είναι οι μαλ@@ίες στα λιθουανικά; Fake news ότι συμφώνησα πριν από δύο εβδομάδες» (vid)

Τρινκιέρι: «Πως είναι οι μαλ@@ίες στα λιθουανικά; Fake news ότι συμφώνησα πριν από δύο εβδομάδες» (vid)

Newsroom
Τρινκιέρι
Ο Αντρέα Τρινκιέρι πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός της Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του διεύψευσε κατηγορηματικά ότι είχε συμφωνήσει πριν από δύο εβδομάδες.

Η εποχή Τρινκιέρι στην Ζάλγκιρις Κάουνας μόλις ξεκίνησε! Ο έμπειρος προπονητής βρέθηκε για πρώτη φορά στην «Zalgirio Arena» και προπόνηση για πρώτη φορά τη νέα του ομάδα ενόψει και της «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague μετά τις αναμετρήσεις κόντρα σε Άλμπα (2/1 εντός) και Βιλερμπάν (4/1 εκτός).

Αν και είχαν γραφτεί πολλά αναφορικά με συμφωνία του με την Ζάλγκιρις πριν από δύο εβδομάδες, ο Αντρέα Τρινκιέρι ήταν ξεκάθαρος: «Πώς είναι οι μαλ@@@ες στα λιθουανικά, Δεν υπόσχομαι ότι θα μάθω τη γλώσσα γιατί είναι περίπλοκη, αλλά κάποιες λέξεις σίγουρα. Αυτό είναι καθαρό μπαλόνι. Και πιστέψτε με, αυτό που γράφτηκε το έφτιαξαν. Ήταν πραγματικά fake news» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Ιταλού προπονητή, ο οποίος αναφορικά με την πορεία της Ζάλγκιρις, είπε:

«Είμαι εδώ με έναν στόχο: Να βοηθήσω αυτή την ομάδα να παίξει καλύτερα. Έχω μεγάλο κίνητρο γιατί είμαι προπονητής μιας ομάδας σε μια χώρα όπου το μπάσκετ είναι θρησκεία., Η 10η θέση που βρίσκεται τώρα η ομάδα ομάδα, δεν είναι στον Άρη. Είναι στον Κρόνο, Η δουλειά μου είναι να υποστηρίζω και να βοηθάω τους παίκτες μου. Θα λειτουργήσουμε σαν υποβρύχιο και ελπίζω ότι στο τέλος θα χτυπήσουμε κάτι. Θέλουμε να παίζουμε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο»

Και σηνέχισε: «Μια μέρα θέλω να πω στα παιδιά μου ότι ήμουν προπονητής της Παρτιζάν και της Ζαλγκίρις» ενώ υπογράμμισε: «Κανείς δεν είναι πάνω από τους συμπαίκτες του» και για πιθανές αλλαγές στο ρόστερ, ανέφερε: «Είναι πολύ νωρίς, έχω κάνει προπόνηση 18 λεπτών μόνο. Θα ήμουν πολύ κακός προπονητής αν αποφάσιζα να αλλάξω το ρόστερ από μία μόνο προπόνηση».

@Photo credits: @bczalgiris