Παναθηναϊκός: Οι... χειροπέδες στον Τεόντοσιτς και οι ριμπάουντερ Χουάντσο-Μήτογλου

Ο Τεόντοσιτς
Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat γράφει για το... κλείδωμα του Τεόντοσιτς από τον Παναθηναϊκό και την συνεισφορά των power forwards στα ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 4 σερί νίκες στη Euroleague και έχει στρογγυλοκάτσει στην τετράδα της κατάταξης. Οι πράσινοι υπέταξαν στο ΟΑΚΑ την ομάδα του Σφαιρόπουλου, τον Ερυθρό Αστέρα και έτσι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν το τελευταίο διάστημα στη Euroleague και μετά τα διπλά κόντρα σε Μονακό και Αρμάνι.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στο... κλείδωμα του Τεόντοσιτς από το πλάνο του Αταμάν με αμυντικούς πρωταγωνιστές τους Γκραντ και Καλαϊτζάκη, αλλά και στη σημαντική συνεισφορά των Μήτογλου και Ερνανγκόμεθ στον τομέα των ριμπάουντ που έκανε τη διαφορά.

Γκραντ και Καλαϊτζάκης... κλείδωσαν τον Τεόντοσιτς

Τα δύο άστοχα σουτ του Μίλος

ηηη

Δεν είναι μυστικό πως ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ένας από τους σημαντικότερους... πυλώνες της ομάδας του Σφαιρόπουλου. Είναι το... μυαλό των Σέρβων, ο σπουδαιότερος δημιουργός τους, ο άνθρωπος που κάνει τα πράγματα να κινούνται στην επίθεση. Πριν από λίγες μέρες ο Μίλος είχε δώσει ρεσιτάλ κόντρα στη Μακάμπι, τελειώνοντας με 27 πόντους και 14 ασίστ. Mάλιστα ήταν υπεύθυνος για τους 58 πόντους του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Αταμάν ήξερε πολύ καλά πως αν βγάλει από το ματς τον Μίλος, ο Παναθηναϊκός θα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Και ο Τούρκος προπονητής τον... κλείδωσε. Ο Τεόντοσιτς τελείωσε το ματς δίχως πόντους, έχοντας 0/2 σουτ. Επίσης δεν μπόρεσε να βοηθήσει και στον τομέα της δημιουργίας, μοιράζοντας μόλις 3 ασίστ στο ματς. Το μαρκάρισμα του ανέλαβαν κατά κύριο λόγο δύο αμυντικοί εξολοθρευτές της περιφέρειας, ο Τζέριαν Γκραντ και ο Καλαϊτζάκης. Και έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω του. Του έκαναν δύσκολο τη ζωή και δεν τον άφησαν να πάρει ανάσα, κάτι που φαίνεται από τα νούμερα του στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ένα αμυντικό πλάνο στο ματς και το εφάρμοσε τέλεια, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Σέρβο... μαέστρο που έκανε το χειρότερο φετινό ματς του στη διοργάνωση. Συνολικά πάντως η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν καλή σε όλο τον Ερυθρό Αστέρα, επιτρέποντας του να πετύχει μόλις 65 πόντους.

Έβγαλε μόλις 2 πετυχημένα pick n' roll ο Μίλος

Tα pick n' roll του Σέρβου

φγ

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι... καθηγητής στο να παίζει το pick n' roll αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκού τα βρήκε σκούρα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική και του χάλασε το μυαλό, τον έβγαλε εκτός ματς. Σε ένα από τα pick n' roll που πάλεψε να στήσει, η μπάλα παραλίγο να το μείνει στα χέρια και τελικά κατέληξε στον Νταβιντόβατς στο ένα δευτερόλεπτο για τη λήξη της επίθεσης, κάτι που έφερε ένα τούβλο.

Δύο φορές πήγε να... στήσει pick n roll, έχοντας ως προσωπικό φρουρό τον Τζέριαν Γκραντ. Στη μία από αυτές, ο Γκραντ έπαιξε εκπληκτική άμυνα και παραλίγο να του κλέψει τη μπάλα, αλλά εκείνη κατά τύχη έφτασε στον Μπολομπόι που τελείωσε τη φάση. Και στη δεύτερη φάση με αντίπαλο τον Γκραντ προσπάθησε πάλι να βρει τον Μπολομπόι, αλλά η φάση δεν τελείωσε σωστά. Το μοναδικό άρτιο pick n' roll το έβγαλε με αντίπαλο τον Καλαϊτζάκη. Ο Αταμάν και οι παίκτες του τον κλείδωσαν και τον... παρόπλησαν.

Οι ριμπάουντερ στο... 4

Ο Μήτογλου

Εξαιρετική δουλειά έκαναν οι Ντίνος Μήτογλου και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Ισπανός κατέβασε 8 ριμπάουντ, τα 4 επιθετικά και τα 4 αμυντικά. Ο Έλληνας ψηλός είχε 5 ριμπάουντ, 3 αμυντικά και 2 επιθετικά. Οι δυο τους είναι εξαιρετικοί ριμπάουντερ και το απέδειξαν για άλλη μια φορά. Έχουν έφεση στον τομέα αυτό, κάτι που βοηθά την ομάδα τους και στις δύο μεριές του παρκέ.

Παρέα πήραν 6 επιθετικά ριμπάουντ, κάτι που σημαίνει ότι ανανέωσαν έξι επιθέσεις του Παναθηναϊκού και έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα τους να βρει πόντους από δεύτερες μπάλες. Αξίζει να αναφερθεί πως αθροιστικά οι δύο power forwards του τριφυλλιού είχαν παραπάνω ριμπάουντ από τους 2 σέντερ του.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο παρέα με τον Ματίας Λεσόρ είχαν 10 ριμπάουντ. Ο Έλληνας ψηλός μέτρησε 6 ριμπάουντ και ο Γάλλος είχε 4. Αλλά τα 4άρια των πράσινων πήγαν στα 13 συνολικά και τους ξεπέρασαν. Άλλη μια σημαντική παράμετρος που βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στη νίκη.

@Photo credits: INTIME