Αρμάνι-Μπασκόνια 76-67: Μια λαμπάδα στο... μπόι των ψηλών

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βάσει των επιδόσεων των... κοντών και των αντίστοιχων των ψηλών, προφανώς η Αρμάνι θα πρέπει να ανάψει λαμπάδες ίσα με το μπόι των Γιόχαν Βόιτμαν, Νικόλο Μέλι καθώς αυτοί την οδήγησαν στη νίκη επί της Μπασκόνια στο Μιλάνο με 76-67.

Με συνολικό απολογισμό τους 40 πόντους, τα 15 ριμπάουντ και τις έξι ασίστ οι δύο... ψηλοί της Αρμάνι προφανώς έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να κρύψουν το σοβαρό κενό του Σαβόν Σιλντς καθώς μαζί με τον συνεπέστατο Κάιλ Χάινς στην άμυνα, φρόντισαν για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Και μάλιστα, δίχως να πάρουν ουσιαστική βοήθεια από τους κοντούς καθώς πλην του Ντιέγκο Φλακαντόρι η περιφερειακή γραμμή της Αρμάνι ήταν για κλάματα. Σίγουρα, όχι χειρότερη από αυτή της Μπασκόνια όπου Χάουαρντ και ΜακΙντάιρ έκαναν κακό παιχνίδι, γι' αυτό εξάλλου οι Βάσκοι βρέθηκαν έως και στο -24!

Ο αγώνας

Αν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μια… μάχη σώμα με σώμα, αυτές διαψεύστηκαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα καθώς η Αρμάνι είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι μέσα από την άμυνά της η οποία μεταφράστηκε μέσα από τα έξι κλεψίματα αλλά και τα εννιά λάθη της Μπασκόνια. Από νωρίς, η ιταλική ομάδα άρχισε να χτίζει διαφορά (9-2, 3’ και 16-6 στο 5’) έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μέλι (14π.), Βόιτμαν (11π., 9ριμπ.) και… guest star τον Φλακαντόρι (11π.). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-12.

Η αντίδραση της Μπασκόνια δεν ήρθε ποτέ και δεν θα μπορούσε να «εκφραστεί» καθώς πέραν των εννιά λαθών είχε 1/11 τρίποντα κι έτσι, αντί να μειωθεί η διαφορά αυτή έφτασε στα επίπεδα των 16 πόντων (34-18, 14’) χάρη στο εκπληκτικό παιχνίδι του Νικόλο Μέλι. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (46-31) δεν άλλαξε κάτι καθώς οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Το show της ιταλικής ομάδας συνεχίστηκε και στις αρχές του δεύτερου μέρους καθώς εκτελούσε με ακρίβεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η Μπασκόνια δεν μπορούσε να βρει καλάθι και στη δε άμυνά της... σφυροκοπήθηκε. Κι έτσι η διαφορά πήγε στο +24 (57-33) λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου! Εκεί σταμάτησε ο επιθετικός οίστρος της Αρμάνι, ίσως γιατί μάταια περίμενε βοήθειες από τους γκαρντ (σ. σ. Χολ, Μπάρον) και ήρθε η αντίδραση της Μπασκόνια. Οι Βάσκοι μάζεψαν τη διαφορά (58-45, 28'), κυρίως όμως έπαιξαν άμυνα καθώς η Αρμάνι βρήκε μόλις το πρώτο της καλάθι στο δεύτερο μισό της 3ης περιόδου μόλις έξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της (60-48, 30')!

Η διατήρηση της διψήφιας διαφοράς ήταν το βασικό ζητούμενο για την Αρμάνι η οποία κράτησε το τέμπο χαμηλά, συνέχισε τη δημιουργία από μέσα προς τα έξω και ανέβασε τη διαφορά στο +17 (67-50, 33'). Εκεί, τα διαδοχικά λάθη του Φλακαντόρι έδωσαν... οξυγόνο στην Μπασκόνια η οποία βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (67-57, 34') κι ενώ θα μπορούσε να μαζέψει ακόμη περισσότερο τη διαφορά πέταξε στα σκουπίδια τουλάχιστον πέντε επιθέσεις. Και από τη στιγμή που έμεινε δίχως πόντο για τρία λεπτά και είδε τη διαφορά να επιστρέφει στο +14 (71-57, 37') έχασε και την ευκαιρία επιστροφής στο παιχνίδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι μετέφερε το παιχνίδι στη ρακέτα, έπαιξε επίσης καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και φτάνοντας στο +24 στις αρχές του δεύτερου μέρους, παρότι δεν πήρε βοήθειες από τους περισσότερους γκαρντ, δεν γινόταν να μη νικήσει απέναντι στην άστοχη Μπασκόνια

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γιόχαν Βόιτμαν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε σημειώσει περισσότερους πόντους αν έπαιρνε λίγη βοήθεια από τους γκαρντ της ομάδας του.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νικόλο Μέλι έδωσε πόντους, ο Φλακαντόρι πρόσφερε σκορ και δημιουργία ενώ ο Κάιλ Χάινς κράτησε την ομάδα του στην άμυνα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Σεντεκέρσκις, Μονέκε, Κιόζα και Μαρίνκοβιτς μαζί με τον Ρογκαβόπουλο ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση για την Μπασκόνια.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κότσαρ και Κοστέλο νικήθηκαν κατά κράτος από τους ψηλούς της Αρμάνι ενώ Χάουαρντ και ΜακΙντάιρ έκαναν κακό παιδί. Το ίδιο ισχύει για τους Ντέβιν Χολ και Μπίλι Μπάρον για την Αρμάνι

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αφλογιστία έπαθαν τα... καυτά πιστόλια των δύο ομάδων. Για την Αρμάνι οι Ντέβιν Χολ-Μπίλι Μπάρον είχαν 0/10 σουτ και 4/15 οι Χάουαρντ-ΜακΙντάιρ για την Μπασκόνια.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Αρμάνι θα αντιμετωπίσει (2/1) στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και η Μπασκόνια θα υποδεχθεί (3/1) τον Παναθηναϊκό

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 46-31, 60-48, 76-67

Τα στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο

Τα στατιστικά της Μπασκόνια

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.