Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Ευχαριστιέμαι να παίζω αντίπαλος του Παπαγιάννη»

Γουίλι Ερνανγκόμεθ: «Ευχαριστιέμαι να παίζω αντίπαλος του Παπαγιάννη»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ της Μπαρτσελόνα
Ο Γουίλι Ερνβανγκόμεθ σε συνέντευξή του αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο Παπαγιάννης είναι ένας από τους παίκτες που θα ήθελε να έχει ως συμπαίκτη.

Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό basketinsie, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ μίλησε μεταξύ άλλων για τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα και την επιστροφή του στη Euroleague μετά από πολλά χρόνια στην Αμερική ενώ όπως δήλωσε και ο ίδιος, ένας από τους αθλητές που θα ήθελε να έχει συμπαίκτη, είναι ο Γεώργιος Παπαγιάννης.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Λατρεύω που είμαι πίσω, ειδικότερα στη Βαρκελώνη, είναι μία τρομερή σπίτι. Είναι πολύ καλά από τις πρώτες ημέρες ακόμα και αν όλοι ξέρουν ότι είμαι από τη Μαδρίτη και έπαιζα στη Ρεάλ όταν ήμουν νέος αλλά η Μπαρτσελόνα μου έδωσε την ευκαιρία να νιώσω ξανά αθλητής του μπάσκετ και χαρούμενος... αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που περίμενα. Η ομάδα είναι υπέροχη, πολύ καλή χημεία μεταξύ μας ενώ παίζω και με μερικούς συμπαίκτες μου και από την εθνική ομάδα. Ξέρω ορισμένους παίκτες όπως ο Σατοράνσκι. Νιώθω άνετος στην ομάδα, μαζί με τα παιδιά και το προπονητικό επιτελείο. Η ομάδα μεγαλώνει, δουλεύουμε πολύ, έχουμε τον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να νικήσουμε και ελπίζω να το καταφέρουμε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν με ήθελε. Φυσικά υπήρξε ενδιαφέρον από τις ομάδες που γνώριζαν την κατάσταση. Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης με ήθελαν αλλά εγώ επέλεξα να είμαι σπίτι με την οικογένειά μου μετά από σχεδόν 8 χρόνια στις ΗΠΑ. Χρειαζόμουν να είμαι με την οικογένειά μου εξαιτίας του χρόνου που έχασα μακριά τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη Βαρκελώνη και τη Μπαρτσελόνα., μία υπέροχη πόλη, μία σπουδαία ομάδα, δεν θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή. Πολύ χαρούμενος για την απόφασή μου».

Στην ερώτηση για το ποιους ακόμα τρεις θεωρεί ως τους κορυφαίους στη θέση του στην Ευρώπη απάντησε:

«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, πάρα πολλοί καλοί σέντερ. Εγώ θα έλεγα τον συμπαίκτη μου, Γιαν Βέσελι. Νομίζω ότι είναι ένας θρύλος στην Ευρώπη, ένας από τους πιο άριστους παίκτες στην Euroleague. Εϊναι πολύ έξυπνος και δουλεύει πολύ σκληρά. Άλλοι ψηλοί που αγαπώ να παίζω ως αντίπαλος, θα έλεγα ότι είναι ο Σερτζ Ιμπάκα που επιστρέφει τώρα και ο Γιώργος Παπαγιάννης... Πάρα πολλοί ψηλοί στην Ευρώπη! Όπως ο Βάλτερ Ταβάρες... αγαπώ να παίζω εναντίον τους».

@Photo credits: @FCBbasket