Μπασκόνια: «Αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Οι παίκτες της Μπασκόνια στον αγώνα με την Παριζάν Βελιγραδίου.
Η Μπασκόνια πήρε επίσημη θέση για τα όσα συνέβησαν στον πιο πρόσφατο αγώνα με την Παρτιζάν Βελιγραδίου και αφορούσαν τους οπαδούς της σερβικής ομάδας, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο.

Για την έκτη αγωνιστική της Euroleague, η Μπασκόνια υποδέχτηκε την Παρασκευή 3/11 την Παρτιζάν Βελιγραδίου και επικράτησε στις λεπτομέρειες με 84-83.

Η πρώτη νίκη στο ντεμπούτο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήρθε με επεισοδιακό τρόπο και με πρωταγωνιστή τον Τσίμα Μονέκε, ο οποίος έδωσε στην ομάδα του, την δεύτερη φετινή νίκη στην Ευρώπη ενώ ο ανάγκασε τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τρίτη τους ήττα.

Σύμφωνα με την ισπανική «El Correo», υπήρξαν διάφορα επεισόδια πριν, κατά την διάρκεια και στο τέλος της αναμέτρησης, τα οποία τα προκάλεσαν οπαδοί της σέρβικης ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο. Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί υποστηρικτές της Παρτιζάν προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο ενώ κατά την διάρκεια της τέταρτης περιόδου, δύο από τους φιλάθλους προκάλεσαν ζημιές στο γήπεδο. Οι τοπικές αρχές προσπάθησαν να τους απομακρύνουν και ο ένας από αυτούς φίλησε δύο φορές μία γυναίκα security που προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσταση. Επιπροσθέτως, μετά την λήξη της αναμέτρησης, ο Τσίμα Μονέκε, δέχτηκε προσβολές ρατσιστικού χαρακτήρα από Σέρβους, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η Μπασκόνια πήρε επίσημη τοποθέτηση, καταδικάζοντας τα όσα έγιναν.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση της ισπανικής ομάδας:

«Η Μπασκόνια εκφράζει τη ισχυρή της απόρριψη στα γεγονότα που έγιναν από οπαδού της Παρτιζάν κατά την διάρκεια της χθεσινής (3/11) αναμέτρησης για την Euroleague στην Μπουέσα Αρίνα.

Η δράση των δυνάμεων των security ήταν άμεση, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα κόντρα στους βίαιους.

Εκφράζουμε την πλήρη μας στήριξη στον άνθρωπο που δέχτηκε επίθεση και επαναλαμβάνουμε την καταδίκη μας σε όλες τις μορφές βίας.

Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό ή σε όποια άλλη πτυχή της ζωής».