Σπανούλης: Από την... λάμψη του Gala, στην προσμονή για την θρυλική βραδιά

Σπανούλης: Από την... λάμψη του Gala, στην προσμονή για την θρυλική βραδιά

Ο Σπανούλης
Το Gala για τον Βασίλη Σπανούλη ήταν το καλύτερο... ορεκτικό για την μεγάλη βραδιά της Κυριακής (20:00) και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την απόσυρση της φανέλας ενός θρύλου του μπάσκετ.

Αντίστροφα μετρά η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την μεγάλη βραδιά του Βασίλη Σπανούλη. Την περίφημη Night of Legend (20:00) όπως την έχουν ονομάσει οι «ερυθρόλευκοι», όπου θα αποσυρθεί η φανέλα του σπουδαίου Kill Bill και από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται στην οροφή του ΣΕΦ.

Πριν από την ξεχωριστή... γιορτή για τον V-Span υπήρχε και το... ορεκτικό. Φυσικά μιλάμε για το Gala που έγινε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και αρκετός κόσμος τίμησε με την παρουσία του τον Σπανούλη.Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός πήρε πόντους με αυτή την εκδήλωση, κατάφερε να συγκεντρ'ωσεις τόσες πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να διοργανώσει μία τέλεια γιορτή.

Φυσικά εκεί ήταν η οικογένεια του, η σύζυγός του, Ολυμπία Χοψονίδου και πολλοί άνθρωποι που συναντούσε στα παρκέ. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης που συνυπήρξαν σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα, αλλά και ο... υπαρχηγός της θητείας του στον Ολυμπιακό, Γιώργος Πρίντεζης!

Ο κουμπάρος του και πρώην συμπαίκτης του, Νίκος Ζήσης δεν γινόταν να λείπει όπως και ο ατζέντης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Γιάννης Σφαιρόπουλος, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ράσο Νεστέροβιτς, Αντρέι Βατούτιν, Γιόνας Καζλάουσκας, Βαγγέλης Λιόλιος, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκολα Βούιτισιτς, Γιάννης Μπουρούσης, Δήμος Ντικούδης, Πέρο Άντιτς ήταν εκεί για να τον τιμήσουν, όπως και ο Βασίλης Παρθενόπουλος, που εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό. Όλος ο οργανισμός του μπασκετικού Ολυμπιακού βρέθηκε στο Gala και τη μεγάλη στιγμή του V-Span, όπως και οι άνθρωποι της Αρμάνι, της αντιπάλου των ερυθρολεύκων στο φιλικό της Κυριακής (17/9).

Ο Διαμαντίδης αποθέωσε τον Σπανούλη, αναφέροντας πως αποτελεί παράδειγμα για τα παιδιά η αφοσίωσή του, ενώ πρόσθεσε πως δε θα ξεχάσω το τελευταίο σουτ που έβαλε απέναντι σε εκείνον. Ο Kill Bill από την πλευρά του τόνισε πως είναι περήφανος για όσα πέτυχε με τον Ολυμπιακό και ποτέ δεν πούλησε οπαδιλίκι.

Για τον νυν προπονητή του Περιστερίου Bwin και θρύλο της Euroleague και του Ολυμπιακού μίλησε και ο πρώην προπονητής του στους Πειραιιώτες, Γιώργος Μπαρτζώκας βγάζοντας του το καπέλο και αναφέροντας πως είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Με τα πιο κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη ο Σάσα Βεζένκοβ, που ήρθε ως... έκπληξη από το Σακραμέντο για να τιμήσει τον θρυλικό αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Πρίντεζης γνωστός για τις ατάκες του, ξεστόμισε ακόμα μία για τον V-Span λέγοντας: «Ο Βασίλης δεν είναι από αυτούς που κοιτάζει τα γούρια αλλά κάθε φορά που πηγαίναμε σε Final Four είχε τυχαία και ένα παιδί στην κοιλιά της γυναίκας του. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, μπορεί, ίσως και όχι τι να πω».

Τέλος κ. Παρθενόπουλος που εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό, έδωσε στον Σπανούλη το δώρο της ΚΑΕ, μία πλακέτα με τους τίτλους που κατέκτησε εκείνος με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα υπήρχε και ένα μήνυμα με τις ευχές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.