Final Four 2023, Ολυμπιακός - Ρεάλ: Οι... σταθερές τριάδες, ο άποντος Ρούντι και η άνοδος Φαλ-Κάνααν

Final Four 2023, Ολυμπιακός - Ρεάλ: Οι... σταθερές τριάδες, ο άποντος Ρούντι και η άνοδος Φαλ-Κάνααν
Oλυμπιακός και Ρεάλ είχαν ορισμένα... όπλα στα μεταξύ τους ματς στη φετινή regular season. Δυσκολέυτηκαν πολύ Ρούντι, Φαλ και Κάνααν.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα θα διεκδικήσει απόψε (20:00, Novasports Prime, live Gazzetta) το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague και θα ψάξει την τέταρτη κατάκτηση της. Οι Πειραιώτες θέλουν να... ξορκίσουν την κατάρα που λέει πως η ομάδα που τερματίζει πρώτη στη regular season δεν έχει κατακτήσει ποτέ τη Euroleague.

Στα δύο ματς της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε κόντρα στους Μαδριλένους. Νίκησε πολύ δύσκολα μέσα στη Μαδρίτη στο θρίλερ με 89-87, ενώ είχε πιο εύκολο έργο στο ΣΕΦ, όπου επικράτησε με 73-60.

Οι πρωταγωνιστές στα δύο... στρατόπεδα

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε μια τριάδα παικτών που έκαναν... ζημιά στη Ρεάλ και στα δύο ματς. Ο Σάσα Βεζένκοβ είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ στο ΣΕΦ, ενώ μέτρησε 23 πόντους με 12 ριμπάουντ στη Μαδρίτη.

Ο Γουόκαπ είχε 18 πόντους στο ΣΕΦ και έκανε τη διαφορά, ενώ μέτρησε 9 πόντους με 4 ασίστ και 4 κλεψίματα στην Ισπανία. Κομβικός και ο Σλούκας με 11 πόντους και 6 ασίστ στο ΣΕΦ, αλλά και 14 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ στη Μαδρίτη.

Στον αντίποδα τώρα για την ομάδα του Τσους Ματέο, δύο ήταν διψήφιοι και στα δύο ματς. Ο πρώτος ήταν ο πύργος της ομάδας, Έντι Ταβάρες που είχε 12 πόντους με 6/8 σουτ στην Ελλάδα, ενώ μέτρησε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Σημαντική βοήθεια και από τον Μούσα που σταμάτησε στους 17 πόντους με 4/6 τρίποντα στη Μαδρίτη, ενώ είχε 12 πόντους στο ΣΕΦ.

Ο άποντος Ρούντι και ο Σέρχιο που μοίρασε, αλλά έμεινε χαμηλά

Ο Ρούντι αγωνίστηκε μόνο στο ματς του ΣΕΦ, όμως έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του στη Euroleague. Τελείωσε το ματς άποντος, ενώ είχε 0/5 τρίποντα και -10 στο +/-.

Άλλο ένα κλειδί στην λειτουργεία της Ρεάλ, όπως φάνηκε και στον ημιτελικό με τη Μπάρτσα, είναι ο πολύπειρος Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Ο Τσάτσο έπαιξε και αυτός σε ένα από τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό, εκείνο στην Ισπανία. Και ενώ ήταν πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα με μόλις τρεις πόντους, αφού δεν μπόρεσε να πάρει πολλά σουτ, έκανα εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία, αφού είχε 8 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός θέλει βελτίωση από Κάνααν και Φαλ

Αϊζάια Κάνααν και Μουσταφά Φαλ είναι βασικοί του Ολυμπιακού και ο Μπαρτζώκας στηρίζει πολλά πάνω τους. Έτσι θα πρέπει να δείξουν βελτιωμένη εικόνα από αυτό που παρουσίασαν στα δύο ματς της.

Ο Γάλλος σέντερ έμεινε στους 4 πόντους στο εντός έδρας και χρειάζεται βελτίωση στον τελικό με την Ρεάλ κόντρα και στον εξαιρετικό Έντι Ταβάρες. Στα ριμπάουντ έκανε καλή δουλειά με 7. Τώρα στη μάχη της Μαδρίτης είχε 6 πόντους και μόλις δύο ριμπάουντ. Θα κρίνει πολλά η τιτανομαχία του με τον Ταβάρες στον τελικό.

Πάμε και στον Κάνααν. Ο shooting guard των Πειραιωτών δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα δύο ματς της κανονικής περιόδου με τη Ρεάλ. Είχε 3 πόντους τόσο στη Μαδρίτη όσο και στο ΣΕΦ και συνολικά σε αυτά τα δύο ματς μέτρησε 0/5 τρίποντα.