EuroLeague: Οι ομάδες με τους περισσότερους ακόλουθους στα Social Media

Ευαγγελος Στελλάκης
EuroLeague: Οι ομάδες με τους περισσότερους ακόλουθους στα Social Media
Ποιες ομάδες της Euroleague έχουν τους περισσότερους ακόλουθους στα Social Media και ποιες είναι οι λιγότερο δημοφιλείς; Το Gazzetta «σκάλισε» τους λογαριασμούς των 18 συλλόγων σε Twitter και Instagram και... ιδού τα αποτελέσματα!

Η Φενέρμπαχτσε έγινε προ ολίγων ημερών η πρώτη ομάδα της Euroleague που ξεπερνά το φράγμα του 1 εκατ. ακόλουθων στο Twitter και με αφορμή αυτό το γεγονός το Gazzetta σας παρουσιάζει πως έχει η κατάσταση στις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας όσον αφορά τον συγκεκριμένο δείκτη δημοφιλίας στα social media τους.

Αν κι έχουν ακόμη αρκετό δρόμο για να φτάσουν την τουρκική ομάδα που... προπορεύεται, οι ισπανικές υπερδυνάμεις, Ρεάλ Μαδρίτης (705 χιλιάδες) και Μπαρτσελόνα (609 χιλιάδες), είναι ούτως ή άλλως τεράστια brand names στον παγκόσμιο αθλητισμό κι έχουν εδώ και αρκετό καιρό ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, με την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Αναντολού Εφές (609 χιλιάδες) να είναι τέταρτη στην... άτυπη κατάταξη.

Το Top5 του Twitter συμπληρώνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (190 χιλιάδες), ενώ τρεις ακόμη ομάδες βρίσκονται πάνω από το «όριο» των 100 χιλιάδων ακόλουθων: ο Ερυθρός Αστέρας (110 χιλιάδες), ο Ολυμπιακός (105 χιλιάδες) κι ο Παναθηναϊκός (102 χιλιάδες), με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Από 'κει και πέρα, οι υπόλοιπες 10 ομάδες της Euroleague αριθμούν κάτω από 100 χιλιάδες followers, με... ουραγό την Ούνικς που έχει μόλις 8 χιλιάδες.

Όσον αφορά το Instagram; «Πρωταθλήτρια» - και μάλιστα με σημαντική διαφορά από την δεύτερη ομάδα - είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 3 εκατ. followers, ενώ ακολουθεί με 1.1 αντίστοιχα η Φενέρμπαχτσε που και στη συγκεκριμένη πλατφόρμα πάντως έχει φτάσει σε επταψήφιο αριθμό ακόλουθων (ο μοναδικός σύλλογος που το καταφέρνει και στις δύο πλατφόρμες).

Το εκατομμύριο προσεγγίζει κι η Μπαρτσελόνα καθώς αυτή τη στιγμή μετρά 788 χιλιάδες ακόλουθους, με τον Ολυμπιακό να είναι στις 216 χιλιάδες και τον Παναθηναϊκό στις 203! Αντιθέτως, η «πρωτάρα» στην διοργάνωση Μονακό είναι εκείνη που έχει το λιγότερο δημοφιλές account στο Instagram με 22 χιλιάδες followers.

Αναλυτικά οι followers ανά ομάδα σε Twitter / Instagram:

*τα στοιχεία του πίνακα αντλήθηκαν από τους επίσημους λογαριασμούς των ομάδων

76